Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Pitino sekmes Eirolīgā novērtētas - "Cavaliers" izrāda interesi

Andrejs Siliņš

Pitino sekmes Eirolīgā novērtētas - "Cavaliers" izrāda interesi
Riks Pitino. Foto: Zumapress.com / Scanpix

Pieredzējušais amerikāņu speciālists Riks Pitino, kurš kopš decembra beigām ir Atēnu "Panathinaikos" galvenais treneris, kļuvis interesants Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubam Klīvlendas "Cavaliers", kas turpina jauna trenera meklējumus.

"Cavaliers" aizvadīto sezonu sāka Tairona Lū vadībā, taču pēc sešiem zaudējumiem pirmajās sešās spēlēs klubs atbrīvoja Lū un atlikušo sezonu galvenā trenera pienākumus veica Lerijs Drū, kurš līdz tam bija asistents. Komanda sezonu pabeidza ar 19 uzvarām un priekšpēdējo vietu Austrumu konferencē.

Starpsezonā kluba vadība nolēmusi izvērtēt vairākas iespējas galvenā trenera jautājumā, un kluba īpašnieks Dens Gilberts jau esot pārrunājis pieejamo vakanci ar Riku Pitino. 66 gadus vecais Pitino ir divkārtējs NCAA čempions (1996, 2013) un lielāko karjeras daļu pavadījis tieši ASV koledžu basketbolā.

Kopš 28. decembra Pitino ir Atēnu "Panathinaikos" galvenais treneris un pēc bikla sākuma savā Eiropas profesionālā basketbola debijas sezonā jūtami uzlabojis komandas sniegumu. Ar Pitino pie stūres "Panathinaikos" izcīnījuši 26 uzvaras 35 spēlēs, ir drošā vadībā Grieķijs čempionātā, jau izcīnījusi Grieķijas kausu, kā arī pabeidza Eirolīgas regulāro sezonu sestajā pozīcijā. Ceturtdaļfinālā pēc diviem mačiem "Pao" ir iedzinējos ar 0-2 pret Madrides "Real", bet nākamā spēle sērijā līdz trim uzvarām notiks Atēnās.

Pitino ir trenera pieredze arī NBA - no 1983. līdz 1985. gadam Pitino bija Ņujorkas "Knicks" asistents, bet no 1987. līdz 1989. gadam "Knicks" galvenais treneris. Tad Pitino atgriezās koledžu basketbolā, astoņus gadus nostrādājot ar Kentakī universitāti (izcīnīts 1996. gada NCAA čempiontituls), bet vēl viens mēģinājums NBA bija no 1997. līdz 2001. gadam pie Bostonas "Celtics" stūres. 412 spēlēs kā NBA galvenais treneris Pitino izcīnījis 192 uzvaras, bet izslēgšanas turnīros 13 mačos seši panākumi.

Basketbola Slavas zālē iekļautais Pitino nav slēpis vēlmi vēlreiz izmēģināt spēkus NBA, taču arī "Panathinaikos" vadība vēloties turpināt sadarbību ar slaveno treneri.

Izmantotie resursi:
patreon.com/petervecsey

     [+] [-]

, 2019-04-22 16:06, pirms 5 gadiem
Twitter rakstīts, ka Cavaliers nav ieinteresēti Pitino pakalpojumos

     [+] [-]

, 2019-04-22 16:24, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Twitter rakstīts, ka Cavaliers nav ieinteresēti Pitino pakalpojumos
Cilvēki rakstot,ka šo visu runājot viņa aģents.Klīvlendas fani esot ekstāzē pēdiņās

     [+] [-]

, 2019-04-22 17:52, pirms 5 gadiem
Bus interesanti palukot vai Jasikevicam piedavas kaut ko jedzigu kada no NBA komandam. 8)

     [+] [-]

, 2019-04-22 22:38, pirms 5 gadiem
varbūt nesaprotu - rakstā kāda smalka ironija vai humoriņš - par kādam sekmēm Eirolīgā fantāzija?

Pao izkritis no top klubu bariņa un nolaidies pie viduvējībām, knapi par 1 uzvaru ielīga play-off un tagad bezcerīgi zaudē Real.