Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Edvards Eglītis

Hārdens un Lilards atzīti par NBA nedēļas labākajiem

Hārdens un Lilards atzīti par NBA nedēļas labākajiem
Deimiens Lilards un Dāvis Bertāns. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi pagājušās nedēļas labākos spēlētājus. Par Austrumu konferences labāko spēlētāju atzīts Bruklinas "Nets" aizsargs Džeimss Hārdens, bet Rietumos šis gods ticis Portlendas "Trail Blazers" snaiperim Deimienam Lilardam.

Bruklinas "Nets" pēdējā laikā turpina krāt uzvaras un nostiprināties Austrumu konferences augšgalā. Neskatoties uz to, ka komandai visu nedēļu bija jāiztiek bez Kevina Durenta, kurš ir komandas līderis vairākos statistikas rādītājos, "Nets" uzvarēja visus mačus pagājušajā nedēļā (4-0), pagarinot uzvaru sēriju līdz sešām.

Džeimss Hārdens četrās "Nets" uzvarās izcēlās ar vidēji 31,8 punktiem, 10,8 rezultatīvām piespēlēm un 9,0 atlēkušajām bumbām. 15. februāra mačā pret "Kings" Hārdens atzīmējās ar triple-double - 29 punkti, 14 rezultatīvas piespēles un 13 atlēkušās bumbas un vēl divos mačos guva 37 un 38 punktus. Šis ir otrais nedēļas labākā spēlētāja apbalvojums, ko Hārdens saņēmis šosezon.

Gluži kā Hārdenam, arī Lilardam šis ir sezonas otrais nedēļas labākā spēlētāja apbalvojums. Deimiens Lilards trijos mačos (2-1) izcēlās ar vidēji 36,3 punktiem, 12,7 rezultatīvām piespēlēm un 5,7 atlēkušajām bumbām. Rezultatīvākā spēle Lilardam bija uzvarā pret "Pelicans", kurā viņš guva 43 punktus, taču vienīgais zaudējums aizvadītajā nedēļā bija pret Dāvja Bertāna Vašingtonas "Wizards". Visos trijos mačos Lilards atzīmējās ar double-double.

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/news/damian-lil...


Nikola Jokičs un Entonijs Deiviss. Foto. USA Sports Today. Scanpix
4

Jokičam 24+15+9 pret "Lakers", čempione "Nuggets" soļa attālumā no nākamās kārtas

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešo sērijas spēli aizvadījušas Denveras "Nuggets" un Losandželosas "Lakers" komandas. Čempione arī izbraukuma pirmajā spēlē tika pie uzvaras (112:105), nonākot viena soļa attālumā no nākamās play-off kārtas.
Žoels Embīds sērijas trešajā spēlē. Foto: AP/Scanpix
16

Embīdam netīra spēle un 50 punkti uzvarā, "Magic" sagrauj "Cavaliers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmos panākumus izcīnījušas Filadelfijas "76ers" un Orlando "Magic" komandas. "76ers", pateicoties Žoela Embīda 50 gūtajiem punktiem, savā laukumā ar 125:114 pārspēja Ņujorkas "Knicks", savukārt "Magic" ar 121:83 uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers". Paulo Bankero uzvaru sekmēja ar 31+14+5.
Kristaps Porziņģis. Foto: EPA/Scanpix
8

Bostona pēc negaidītā zaudējuma izceļ Maiami aizsargu fizisko spēli pret Porziņģi

Nacionālās basketbola asociācijas regulārās sezonas uzvarētāja Bostonas "Celtics" pirmās kārtas pirmajā spēlē pret Maiami "Heat" dominēja, būdama vadībā arī ar 34 punktiem un uzvarēdama ar 114:94, tomēr otrajā mačā negaidīti piekāpās ar 101:110 un zaudēja mājas priekšrocību.