Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

ESPN vērtē labākos pēc trimestra

Andrejs Siliņš

ESPN vērtē labākos pēc trimestra
Doks Riverss
Foto: AFP

Amerikāņu lielākais sporta medijs ESPN apskatījis labākos dažādās, pēc skaita septiņās, nominācijās Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA) pēc pirmā sezonas trimestra jeb aizvadītās trešdaļas.

Austrumu konferences vērtīgākais spēlētājs

Lebrons Džeimss, Klīvlendas "Cavaliers"
ESPN uzsver Džeimsa ieguldījumu īpaši aizsardzībā, kas šosezon bijis krietni lielāks nekā iepriekš: "Viens pret vienu aizsardzībā viņš spēlē tā, kā vienmēr esam to gaidījuši." Tāpat tiek uzsvērts tas, ka basketbolists beidzot tiek izmantots arī nosacītā ceturtā numura pozīcijā dažas minūtes ik spēli. "Viņš ir līderis vairāk nekā jebkad iepriekš, pie tam komandā, kas mājās nav zaudējusi nevienu pašu spēli. Viņš vada komandu, kas izskatās, ka ir vienīgā, kura spētu apdraudēt Bostonas uzvaru Austrumos."

Rietumu konferences vērtīgākais spēlētājs

Čonsijs Bilapss, Denveras "Nuggets"
"Ne Kobe Braients, ne Kriss Pols nav bijuši labākie spēlētāji Rietumu konferencē pirmajā trešdaļā," raksta ESPN, kas pieļauj iespēju diskutēt par Brendona Roja iespēju tikt izceltam, pat neskatoties uz to, ka basketbolists nepārstāv elites komandu. "Izvēle ir starp Bilapsu un Timu Dankanu. Pēdējā laika sniegums Denverā un Sanantonio padara šo izvēli ļoti grūtu." Pirms Bilapsa pievienošanās "Nuggets" bija viena uzvara četrās spēlēs, kas lika domāt, ka komanda necīnīsies par izslēgšanas spēlēm. "Bilapss, atgriezies savā mājas pilsētā, kļuvis par komandas līderi/organizatoru un stabilizatoru," raksta ESPN. "Neviens, ieskaitot Dankanu un Polu, nav devis tādu iespaidu uz komandu."

Pirmā trimestra labākais treneris

Doks Riverss, Bostonas "Celtics"
"Maiks Brauns nav saņēmis atzinību par uzbrukuma uzlabojumiem Klīvlendā, Orlando Stens van Gandijs nekad nav bijis izcelts par darbu ar Dvaitu Hovardu un komandu, kas to vien dara, kā uzvar izbraukumu spēlēs, Sanantonio Gregs Popovičs un Jūtas Džerijs Slouns joprojām aizved komandas līdz uzvarām, neskatoties uz daudzajiem savainojumiem."

Tāpat ESPN piemin arī Maiami jauno treneri Ēriku Spoelstru, kurš komandai palīdz turēties 50 procentu bilances līmenī, Atlantas Maiku Vūdsonu, kurš palīdzējis "Hawks" cīnīties atzīstami Austrumos, Maiku d'Antoni, kurš atkal izveidojis respektablu un skatāmu komandu Ņujorkā, kā arī Filu Džeksonu, kura "Lakers" rādījuši teicamu sniegumu sezonas sākumā.

"Doks Riverss arvien vairāk un vairāk izmanto savus rezervistus un jaunos spēlētājus, kuri kļūst arvien labāki un viņa attiecības ar komandas zvaigznēm ir tādas, kādas, iespējams, vēl ir tikai Gregam Popovičam," Riversa izvēli pamato ESPN.

Citas nominācijas

Labākais pirmgadnieks - O. Dž. Mejo, Memfisas "Grizzlies"
Labākais rezervists - Džeisons Terijs, Dalasas "Mavericks"
Labākais aizsardzības spēlētājs - Kevins Gārnets, Bostonas "Celtics"
Progresējušākais spēlētājs - Devins Hariss, Ņūdžersijas "Nets"

Izmantotie resursi:
espn.com

  +9 [+] [-]

, 2008-12-21 18:30, pirms 16 gadiem
Hariis patiešām ir ļoti pielicis starpsezonā tagad kopā ar Vinsu viņi ved Nets līdz uzvarām

 +34 [+] [-]

, 2008-12-21 18:33, pirms 16 gadiem
Labākais aizsardzības spēlētājs, šajā nominācijā tak vajadzēja kādu no Warriors

  +2 [+] [-]

, 2008-12-21 18:35, pirms 16 gadiem
Hariss tiesam labs domaja ka tagad Dallasa to pamatigi nozelo

     [+] [-]

, 2008-12-21 18:40, pirms 16 gadiem
Doks Roverss, Bostonas "Celtics" ??

  +3 [+] [-]

, 2008-12-21 18:43, pirms 16 gadiem
krisis rakstīja: Hariss tiesam labs domaja ka tagad Dallasa to pamatigi nozelo
a vai tad kids ir slikts ko? un vai tad dalasai iet slikti ko? dalasā hariss vienkārši nevarēja mest jo tur tak dirks met!!!! neviens neko nenožēlo- tas ir bizness!!!!
Slēpts komentārs: wildo
Slēpts komentārs: wildo

     [+] [-]

, 2008-12-21 18:47, pirms 16 gadiem
timo83 rakstīja: a vai tad kids ir slikts ko? un vai tad dalasai iet slikti ko? dalasā hariss vienkārši nevarēja mest jo tur tak dirks met!!!! neviens neko nenožēlo- tas ir bizness!!!!
Heriss veel 10 sezonas spēlēs tādā līmenī, bet Kids 1 maximums 2

  +2 [+] [-]

, 2008-12-21 18:52, pirms 16 gadiem
wildo rakstīja: Heriss veel 10 sezonas spēlēs tādā līmenī, bet Kids 1 maximums 2
a kida vietā nāks cits pleijmeikers- neizaudzinās paši, iemainīs vai nopirks!!!! ar to jau nba ir interesants- katra komanda cenšas dabūt sev gredzenus ar jebkādiem līdzekļiem, tikai ja to pieļauj komandas budžets un ja to par normālu parādību uzskata komandas īpašnieks....

  +6 [+] [-]

, 2008-12-21 18:53, pirms 16 gadiem
wildo, ir tāda poga kā labot - nav nepieciešamība n-tos komentārus rakstīt vienu pēc otra.

  -1 [+] [-]

, 2008-12-21 18:54, pirms 16 gadiem
wildo rakstīja: Heriss veel 10 sezonas spēlēs tādā līmenī, bet Kids 1 maximums 2
nu diezvai mavi ir ieberzušies- paskaties tabulā... jā protams viņi nav līderi bet ir stabila vērtība- augšgala komanda!!!! būtu ieberzušies ja kids savainotos (tpū tpū), vai neko nerādītu
Slēpts komentārs: wildo
Slēpts komentārs: wildo
Slēpts komentārs: wildo

  +1 [+] [-]

, 2008-12-21 18:58, pirms 16 gadiem
Lietas, kam varētu nepiekrist...
R-konferences MVP - Bilapss? Vai tiešām? Tas, ka viņš ir stabilizējis Nuggets spēli utt., tas jā un par to prieks, bet kamōn, CP3 all the way, vēlpietam komandai ir labāka bilance.
Visu cieņu Gārnetam, bet labākais aizsardzības spēlētājs šajā pirmajā sezonas pusē ir bijis Hovards. Ja būtu runa par labāko aizsardzības komandu, tad tā noteikti ir Bostona ar Gārnetu priekšgalā, bet šajā gadījumā tā ir spēlētaja nominācija...

  -4 [+] [-]

, 2008-12-21 19:01, pirms 16 gadiem
shamanis29 rakstīja: Lietas, kam varētu nepiekrist...
R-konferences MVP - Bilapss? Vai tiešām? Tas, ka viņš ir stabilizējis Nuggets spēli utt., tas jā un par to prieks, bet kamōn, CP3 all the way, vēlpietam komandai ir labāka bilance.
Visu cieņu Gārnetam, bet labākais aizsardzības spēlētājs šajā pirmajā sezonas pusē ir bijis Hovards. Ja būtu runa par labāko aizsardzības komandu, tad tā noteikti ir Bostona ar Gārnetu priekšgalā, bet šajā gadījumā tā ir spēlētaja nominācija...
par 2. daļu neņemos spriest, bet par Bilūpu piekrītu. CP3 vai Kobe are way better
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-12-21 19:18, pirms 16 gadiem
pieņemu, ka tūlīt saņemšu lērumu mīnusu, bet vienalga teikšu-
ai bērni, bērni.
Arī es, kad biju mazs domāju, ka tas kurš var visu izdarīt visefektīgāk, noteikti arī ir visefektīvākais.
Diemžēl dzīvē un it īpaši basketbola spēlē viss ir savādāk.
Tieši tāpēc pilnīgi pelnīti ir izcelti tādi spēlētāji kā Bilupss, Dankans un Gārnets.
Jo šeit tik plaši piesaukto Komandu veido spēlētāji paši nevis kāds NLO un katra šī spēlētaja (Bilups, Dankans, Gārnets) ietekme uz komandas kopējo spēli ir šobrīd ir efektīvāka par Kobes, CP3 vai Hovarda ieguldījumu.
Jā individuāli varbūt arī viņi ir labāki, bet par ko mēs šeit runājam- basketbolu vai tenisu? Manuprāt basketbolā galu galā tomēr vērtē komandas darbu.
Un skaidrs, ka šī ir tikai pirmā trešdaļa no sezonas. Jo zemāk kritīs Denvera vai Spurs (ja kritīs), jo zemāk kritīs arī šo spēlētāju akcijas.
Tā piemēr B.Roy tieši tāpēc arī tika tikai pieminēts, jo komandas rezultāti ir viduvēji.
Kas gribēja saprast manu domu- sapratīs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-12-21 19:35, pirms 16 gadiem
manic rakstīja: Tā piemēr B.Roy tieši tāpēc arī tika tikai pieminēts, jo komandas rezultāti ir viduvēji.
Starp citu, Portlenda atrodas augstāk nekā SanAntonio, un, lai gan tabulā tā ir pozīciju zemāk nekā Denvera, bet bilance vienāda ar šiem - 17:10.

  +2 [+] [-]

, 2008-12-21 19:48, pirms 16 gadiem
manic, tavu domu noteikti, ka sapratu, bet sanāk, ka tu gribi teikt, ka CP3 un Hovarda ieguldījums kopējā komandas spēlē ir mazāks par Bilapsa, Dankana un Gārneta? Šaubos! Protams nevar teikt, ka Bilapss un Gārnets nav pelnījuši būt šajā sarakstā, bet MVP ir MVP, individālajās nominācijās tomēr skatās uz statistiku, toties MVP gadījumā var būt pavisam savādāk, bet tikuntā, manuprāt, espn autors ir pārsteidzies, jo ir viens būtisks faktors, kas nāk par labu CP3. Hornets ir aizvadījuši par 3 spēlēm mazāk, kā daudzas citas Rietumu līderes, tāpēc, manuprāt, nebūtu jāšaubās par to, ka pagaidām Rietumu MVP uz šo brīdi ir CP3. Vēlpietam, kas nāk par labu Polam, ir tas, ka viņam ir nācies uz laiku iztikt arī bez Stojakoviča, Čandlera un M. Pītersona.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-12-21 21:36, pirms 16 gadiem
Prieks par to, ka Bilapss tiek novērtēts, jo kamēr viņš netika aizmainīts uz Denveru, tās pilsētas komandas rezultāti nebija visai iepriecinoši un īstajā laikā viņu aizmainīja uz Denveru, jo vēlāk būtu grūtības lietas vērst par labu. Biju priecīgs, kad uzzināju, ka no Denveras devās prom Aiversons, jo kaut arī viņš ir līgas superzvaigzne, ar viņa klātbūtni nebija komandas spēles- tikai individuālisms, bet kad atnāca Bilapss, tad sevi no citas puses sevi sāka rādīt Entonijs, kurš gūst mazāk punktus, bet vairāk uzmanības velta aizsardzībai, labi cīnās par atlēkušajām bumbām, spēlē atdod vidēji 5 rezultatīvas piespēles, ļoti progresējis ir Nenē, labu sniegumu demonstrē Džounss, Dž.R. Smits, Kleiza, Mārtins, manuprāt, labākais aizsardzības spēlētājs Denverā ir Kriss Andersens, jo sev atvēlētajā laikā viņš bloķē vidēji 2,2 metienus spēlē. Bilapss palīdz saviem komandas biedriem kļūt labākiem- to var ļoti labi redzēt. Piekrītu visiem prognozētajiem uzvarētajiem iepriekš nosauktajās nominācijās, izņemot labāko aizsardzības spēlētāju, jo tomēr Dvaits Hovards aizsardzībā šosezon ir krietni labāk sevi parādījis nekā kāds cits. ';

  +2 [+] [-]

, 2008-12-21 21:56, pirms 16 gadiem
Denver Nuggets (17-10) salīdzinam ar Lakers bilanci + Denverā ir arī Melo un Martins Bilapss Denveru spārnos neceļ pagajšsezon viņiem bija laba bilance bez viņa un Entonijs gūst mazāk punktus jo precizitāte no pagājušās sezonas kritusies no 49.2% uz 42.6% tākā nau ko to Bilapsu celt debesīs

  -1 [+] [-]

, 2008-12-21 22:01, pirms 16 gadiem
Veris rakstīja: manuprāt, labākais aizsardzības spēlētājs Denverā ir Kriss Andersens, jo sev atvēlētajā laikā viņš bloķē vidēji 2,2 metienus spēlē.
un Gārnets nebloķē tos pašus un Turiafs bloķē vairāk

  -1 [+] [-]

, 2008-12-21 22:56, pirms 16 gadiem
wyneMiller rakstīja: Denver Nuggets (17-10) salīdzinam ar Lakers bilanci + Denverā ir arī Melo un Martins Bilapss Denveru spārnos neceļ pagajšsezon viņiem bija laba bilance bez viņa un Entonijs gūst mazāk punktus jo precizitāte no pagājušās sezonas kritusies no 49.2% uz 42.6% tākā nau ko to Bilapsu celt debesīs
Pričom te Entonijs ? Runa ir par Bilapsu nevis par Melo precizitāti..

     [+] [-]

, 2008-12-22 10:49, pirms 16 gadiem
Labakais aizsardzibas speletajs varetu but D.Howard vai R.Turiaf