Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Mavs" jaunais treneris apbrīno Novicki

Andrejs Siliņš

"Mavs" jaunais treneris apbrīno Novicki
Dirks Novickis
Foto: AFP

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" jaunieceltais galvenais treneris Riks Karlails Vācijā sava atvaļinājuma laikā apciemojis komandas superzvaigzni Dirku Novicki un tagad dalījies par redzēto iespaidos.

"Mēs runājam par izcilāko Eiropas basketbolistu vēsturē," teic treneris. "Nav neviena cita, kurš būtu saņēmis vērtīgākā spēlētāja balvu NBA. Tas, ka viņš to izdarīja, nākdams no turienes, kur nāk, pārvarot tās grūtības, ko viņš pārvarēja, ir fenomenāli. Un pie tam viņš tikai nupat ir pilnbriedā, un viņu sagaida vēl daudzi gadi šajā līgā."

Treneris apciemoja Novicka bērnības mājas Vurcburgā, redzot tās basketbola zāles, kurās Novickis bērnībā trenējās. Arī alus dārzs pāris tika apmeklēts kopā ar basketbolistu. Vienā no alus dārza apciemojuma laikiem abi noskatījās Vācijas spēli "Euro 2008" pret Horvātiju.

"Es patiešām ticu, ka mēs ar Dirku abi spēles zīmējumu redzam līdzīgu," cerīgs ir treneris. "Mēs izdomāsim labāko veidu, kā spēlēt. Tas ir pats svarīgākais. Domāju, ka nevienam no mums pret to nav nekādu iebildumu. Mēs abi zinām, cik svarīga ir spēle aizsardzībā, un tā mums būs jāuzlabo."

"Viena lieta, ko sapratu šī ceļojuma laikā, ir tā, cik svarīgas ir Olimpiskās spēles Dirkam un visai Vācijas izlasei," jaunais "Mavs" vadonis turpināja. "Viņi tajās nav piedalījušies kopš 1972. gada, kad spēles notika viņu mājās Minhenē. Tā ir ļoti svarīga un patriotiska lieta viņiem."

"Dirks trenējas divas, pat trīs reizes dienā jau jūnija sākumā, lai būtu gatavs izlases treniņnometnei, kas sāksies tikai mēneša pēdējā nedēļā, un tas kaut ko pierāda," Karlails slavē savu nākamo "audzēkni". "Un es viņu tajā pilnībā atbalstu. Mēs varam diskutēt, cik tas ir labi "Mavericks" klubam, ka spēlētājs spēlē jau vasarā, bet šeit stāsts ir par sapni un pēdējo iespēju to īstenot."

Izmantotie resursi:
nba.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Jury

  +4 [+] [-]

, 2008-06-21 09:46, pirms 16 gadiem
patriots un cilvēks kurš ar vāju komandu daudz sasniedzis, gan Vāciju ievilcis līdz medaļām PČ un EČ, gan mavus vilcis līdz finālam un 67 uzvarām!
respect!

  +2 [+] [-]

, 2008-06-21 11:40, pirms 16 gadiem
es saprotu musu valstsvienibas speletajus ka viniem bija smagas sezonas bet Dirkam bija smagaka neka musu speletajiem!!
vnk gribeeju pateikt, ja ir velesanas tad ka attaisnojums nav nogurums!!
p.s. es nevienam neko neparmetu!

  +1 [+] [-]

, 2008-06-21 13:11, pirms 16 gadiem
par izcilāko Eiropas vēsturē es arī viņu vēl nenosauktu...gredzens tomēr viņam nav...

     [+] [-]

, 2008-06-23 01:04, pirms 16 gadiem
pilniigs sviests...pedejais speles izlaseee paradija ka vins vairaak gremdee komandu nekaa velk....

     [+] [-]

, 2008-06-23 02:07, pirms 16 gadiem
pieņemu ka teksts par izcilību ir trenera subjektīvs spriedums
manā persōnīgajā topā viņš būtu bik aiz pirmā piecinieka

domājams ka Rikam Kārlailam gluži vnk nav tik labi pazīstama Eirōpas basketbōla vēsture