Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bings kandidēs uz Detroitas mēra amatu

Andrejs Siliņš

Bings kandidēs uz Detroitas mēra amatu
Deivs Bings
Foto: starryeyedcynic.com

Leģendārais Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Detroitas "Pistons" uzbrūkošais aizsargs Deivs Bings, kurš šobrīd nodarbojas ar biznesu Detroitā, nolēmis vērsties pret pastāvošo varu pilsētā un kandidēt pilsētas mēra amatam nākamajās vēlēšanās.

Ceturtdien Bings oficiāli pavēstīja, ka pilsētai ir nepieciešams jauns vadītājs ar "svaigu un tīru izskatu", un biznesmenis pilnīgi noteikti kandidēs uz mēra posteni. Divus mēnešus pēc tam, kad parādījušās runas par šādu notikumu attīstību, Bings apstiprinājis to oficiāli: "Esmu pieņēmis savu lēmumu."

64 gadus veco Bingu 1966. gadā pirmajā drafta kārtā izvēlējās Detroitas "Pistons" vienība pēc tam, kad basketbolists bija pavadījis ļoti veiksmīgus gadus vidusskolu un koledžu basketbolā, gūstot atzinību un dažādus apbalvojumus. Sirakūzu universitātes basketbola arēnā pie griestiem piekārts Binga krekliņš ar 22. numuru.

Debijas gadā groza bumbas Mekā Bings vidēji mačā guva 20,0 punktus, tiekot atzīts pat līgas labāko debitantu. Jau savā otrajā sezonā Bings kļuva par līgas rezultatīvāko spēlētāju ar 27,1 punktu ik mačā vidēji. 12 sezonu laikā karjerā, no kurām deviņas pavadītas Detroitā (vēl arī divas Vašingtonas "Bullets" un viena Bostonas "Celtics") Bings piedalījās septiņās Visu zvaigžņu spēlēs, bet 1976. gadā ieguva Zvaigžņu spēles vērtīgākā spēlētāja balvu.

Divas reizes Bings iekļauts NBA sezonas pirmajā pieciniekā. Basketbolists pēc karjeras beigšanas tika iekļauts Basketbola Slavas zālē, kā arī līgas 50 gadu jubilejā nosaukts par vienu no 50 visu laiku izcilākajiem līgas spēlētājiem.

Pēc karjeras beigām Bings nodibināja kompāniju "The Bing Group", kas nodarbojas vairākās jomās. 1990. gada Zvaigžņu spēles laikā Bings saņēma "Schick Achievement Award" apbalvojumu, kas tiek piešķirts par veiksmīgu darbu pēc NBA karjeras beigšanas. Binga 21. numura krekliņu "Pistons" pacēluši pie savas arēnas griestiem.

Ja runājam par iespējām patiešām izcīnīt uzvaru Detroitas mēra vēlēšanās, tad tā nemaz nav tik neiespējama - pilsētā Bingu atceras ļoti labi, un tauta savu bijušo varoni mīl joprojām.

Izmantotie resursi:
freep.com
wikipedia.org

     [+] [-]

, 2008-09-19 19:00, pirms 16 gadiem
motoru pilsētas leģenda!

  -1 [+] [-]

, 2008-09-19 19:07, pirms 16 gadiem
INGUZEENS rakstīja: tajaa laikaa bija Washingtonas BULLETS, nevis wizards
paldies, labots