Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kids: "Pat tad, ja komandā būs Luka, Karīms vai Lebrons, ar šādu aizsardzību neuzvarēt"

Agris Suveizda

Kids: "Pat tad, ja komandā būs Luka, Karīms vai Lebrons, ar šādu aizsardzību neuzvarēt"
Džeisons Kids. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Dāvja Bertāna pārstāvētā Dalasas "Mavericks" ar 24 uzvarām un 22 zaudējumiem ieņem piekto vietu Nacionālās basketbola asociācijas Rietumu konferencē, taču šonakt mājās ar 122:130 zaudēja Atlantas "Hawks" un piedzīvoja trešo neveiksmi pēc kārtas un piekto – sešās spēlēs.

Ja pagājušajā sezonā aizsardzības efektivitātes ziņā Dalasas "Mavericks" ieņēma septīto vietu līgā, šosezon komanda ir tikai 25. "No spēlētājiem ir jāpieprasa spēle aizsardzībā. Spēle nesastāv tikai no uzbrukuma. Šovakar ielaidām 130 punktus, pretiniekiem trāpot 57% metienu no spēles. Tas bija gluži kā metienu treniņš," pikts bija "Mavericks" galvenais treneris Džeisons Kids.

"Ja šajā līgā spēlēsi ar šādu aizsardzību, tad būs vienalga, vai komandā būs Luka [Dončičs] vai Karīms [Abduldžabārs], vai Lebrons [Džeimss], - tik un tā zaudēsi. Nebūs svarīgi, cik punktu gūsi, jo allaž tāpat būs par maz. Kamēr nesāksim aizsardzībā spēlēt ar lielāku atdevi un saprast, kas mums ir jādara, mēs turpināsim gūt pa 120 punktiem un ielaist pa 130-140. Kādu reizi ielaidīsim 150, bet šķitīs, ka viss ir kārtībā, jo paši būsim iemetuši daudz un neizskatīsies tik traki," Kids turpināja.

Arī Dalasas "Mavericks" gan uzbruka ar labu precizitāti, un galvenā atšķirība bija tālmetienu kvantitātē un kvalitātē un arī soda metienu precizitātē, ko aizsardzība nevar ietekmēt. No spēles "Hawks" bija labāka ar 57% pret 52% (49/86 pret 44/84), no tālienes – ar 50% pret 38% (13/26 pret 16/42) un no soda līnijas – ar 95% pret 75% (19/20 pret 18/24), bet Dalasa bija pārāka divpunktu metienos (67% pret 60% jeb 28/42 pret 36/60). "Esam labi uzbrukumā, bet mums ar tādu pašu atdevi jāspēlē arī aizsardzībā," trenerim piekrita Dončičs, kurš sakrāja 30 punktus, astoņas rezultatīvas piespēles, četras atlēkušās bumbas un septiņas kļūdas. Dončičs arī noliedza pirms mača izskanējušo informāciju, ka viņš vadībai pieprasījis sastāva pastiprināšanu. "Tā nav tiesa, neko tādu neesmu lūdzis. Ar Niko [ģenerālmenedžeri Niko Herisonu] un Finu [basketbola operāciju viceprezidentu Maiklu Finliju] runāju biežāk, nekā to darīju agrāk, taču mēs tikai runājam. Mūsu starpā ir lieliska komunikācija, kurai ir jāpaliek starp mums."

Mājas spēļu sēriju "Mavericks" turpinās pret Maiami "Heat", Losandželosas "Clippers" un arī Kristapa Porziņģa pārstāvēto Vašingtonas "Wizards".

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://twitter.com/sixfivelando/st...

     [+] [-]

, 2023-01-19 14:27, pirms 2 gadiem
Lai turpina priecāties par Woooda statiem! Paši vainīgi, ka aizmainīja KP, kas defa pie groza ir liela vērtība.!

     [+] [-]

, 2023-01-19 20:26, pirms 2 gadiem
Lūka pats ir milzīgs robs aizsardzība, lai turpina krāt status un prasīt 3pt speciālistus resnis