Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

32 gadus vecie Džeimss un Pols – pagājušās nedēļas labākie NBA

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

32 gadus vecie Džeimss un Pols – pagājušās nedēļas labākie NBA
Kriss Pols
Foto: AP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija nosaukusi pagājušās nedēļas labākos spēlētājus Austrumu un Rietumu konferencēs. Atzinība tikusi 32 gadus vecajam saspēles vadītājam Krisam Polam un Lebronam Džeimsam, kurš decembra nogalē atzīmēs 33. dzimšanas dienu.

Visas līgas līdere ir Hjūstonas "Rockets", kas izcīnījusi 13 uzvaras pēc kārtas, un par Rietumu konferences labāko spēlētāju atzīts Kriss Pols. Saspēles vadītājs četros mačos vidēji izcēlās ar 26,0 punktiem, 7,8 rezultatīvām piespēlēm un 3,25 pārtvertajām bumbām.

Pols, kurš sezonas ievadā nespēlēja savainojuma dēļ, produktīvāko maču aizvadīja uzvarā pret Šarlotas "Hornets". Viņš iemeta 31 punktu, trāpot piecus no deviņiem tālmetieniem, izdarīja 11 piespēles un savāca septiņas atlēkušās bumbas. Piecus no deviņiem trīspunktniekiem Pols trāpīja arī pret Sanantonio "Spurs".

Austrumu konferencē garākā uzvaru sērija ir Klīvlendas "Cavaliers", kas izcīnījusi piecus panākumus pēc kārtas, un par aizvadītās nedēļas labāko spēlētāju atzīts Lebrons Džeimss. Viņš četros mačos vidēji iemeta 24,8 punktus, atdeva 13,5 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 10,5 bumbas zem groziem.

Tikai vienā spēlē – pret pēdējā vietā esošo Atlantas "Hawks" – Džeimss neizcēlās ar triple-double, jo 25 punktiem un 17 piespēlēm viņš pievienoja tikai septiņas atlēkušās bumbas. Savukārt pret Jūtas "Jazz" Džeimss iemeta 29 punktus, kas bija nedēļas labākais sasniegums.