Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Adetokunbo: "Pēc spēles pateicos komandas biedram, ka viņš man uzticējās"

Adetokunbo: "Pēc spēles pateicos komandas biedram, ka viņš man uzticējās"
Jannis Adetokunbo triec bumbu grozā no augšas. Foto: AFP/Scanpix

NBA finālsērijā rezultāts tapis 3-2 Milvoki "Bucks" labā. Šonakt Fīniksas "Suns" tika pārspēta izbraukumā, un Milvoki komandas līderis Jannis Adetokunbo uzvarā izcēla Drū Holideja sniegumu aizsardzībā un pēdējās sekundēs, kad viņš veica drosmīgu, bet precīzu piespēli grieķu superzvaigznei.

Jannis Adetokumbo ātri atstāja pēcspēles preses konferenci, taču vēlāk atgriezās, ko paskaidroja ar muskuļu sāpēm un krampjiem, kas sākumā traucējuši sarunāties ar medijiem. "Biju arī nedaudz dehidrējies. Bet viss ir kārtībā," teica Grieķijas basketbola zvaigzne.

Adetokunbo spēles izskaņā guva svarīgus punktus, kuri gan standarta basketbola rokasgrāmatā neietilpst. 13 sekundes pirms beigām un esot vadībā ar +1, viņš ātrajā uzbrukumā komandas biedram Drū Holidejam aicināja veikt piespēli, kuru gaisā noķēra un trieca bumbu grozā no augšas.

Uz mediju jautājumu, kādēļ viņš pieņēmis šādu riskantu lēmumu, Jannis atbildēt nevarēja, tikai pasmaidīja un noteica, ka viss ir izdevies.

"Holidejs varēja vienkārši driblēt uz priekšu, nogaidīt un iztērēt vairāk sekunžu," teica Adetokunbo. "Taču viņš uzticējās man un veica lielisku piespēli. Tā bija patiešām lieliska saspēle, kas arī izšķīra mača likteni."

"Redzēju, ka Drū ir pārtvēris bumbu un dodas uz priekšu," paskaidroja Adetokunbo. "Sāku skriet un redzēju, ka man neviena priekšā nav. Drū man sākumā negribēja piespēlēt, bet es viņam rādīju - met, met. Un tad viņš meta arī. Viņš uzticējās man, un pēc spēles es viņam par to pateicos."

"Drū varēja veikt piespēli un kļūdīties tajā," turpināja Adetokunbo. "Un tā būtu bijusi viņa vaina kā saspēles vadītājam. Treneris teiktu, ka tu darīji nepareizi, ka tev tādā brīdī ir jāpietur bumba. Taču Drū man uzticējās, viņš zināja, ka es bumbu dabūšu grozā. Un par šādu uzticību es tiešām viņam pateicos."

Adetokunbo brālis Tanasis šajā spēlē nevarēja piedalīties, jo ir iekļauts NBA Veselības protokolā, kura dēļ nevar būt kopā ar komandu. Jannis norādīja, ka tas bijis emocionāli smagi, taču viņš esot zinājis, ka brālis visu laiku jūt līdz komandai, turklāt uzreiz pēc spēles beigām abi esot sazvanījušies.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/nba-ne...


, 2021-07-18 13:32, pirms 3 gadiem
Giannis attieksme vienk piemērs un klasse!
, 2021-07-18 14:20, pirms 3 gadiem
Vov... nopietni... pateicies par alley oop. Neticami. Brīnos, ka Jrue deva piespēli, jo Jānis jau dankot nemāk vispār. Ļoti bīstams gājiens.

Un netur Jānim fizuha. Lebrons arī, kad nospēlēja 10 finālus pēc kārtas saprata, ka nav pietiekami laika atpūtai. Bet šitam nūbim 3 PO visi ar ātru izkrišanu un jau krampji.... šeit būs not 1, not 2, not 3, not.... one.
, 2021-07-18 15:01, pirms 3 gadiem
Heiteris parastais rakstīja: Vov... nopietni... pateicies par alley oop. Neticami. Brīnos, ka Jrue deva piespēli, jo Jānis jau dankot nemāk vispār. Ļoti bīstams gājiens.

Un netur Jānim fizuha. Lebrons arī, kad nospēlēja 10 finālus pēc kārtas saprata, ka nav pietiekami laika atpūtai. Bet šitam nūbim 3 PO visi ar ātru izkrišanu un jau krampji.... šeit būs not 1, not 2, not 3, not.... one.
vai tad neatceries viņa traumu pirms ~3 ned? celis bija sapampis un varu derēt, ka nekāda slodze kājai netika likta virsū, ja tika, tad ļoti minimāla attiecībā pret slodzi, kura ir sastopama plejoffos
gribu redzēt spēlētāju, kurš var izlaist pusotru nedēļu ar sapampušu celi un vēlāk pa taisno 'ielekt' PO intensitātē, bez problēmām un vainām..
Tā kā, galīgi garām tavs spriedums..
, 2021-07-18 16:23, pirms 3 gadiem
Kjenga2 rakstīja: vai tad neatceries viņa traumu pirms ~3 ned? celis bija sapampis un varu derēt, ka nekāda slodze kājai netika likta virsū, ja tika, tad ļoti minimāla attiecībā pret slodzi, kura ir sastopama plejoffos
gribu redzēt spēlētāju, kurš var izlaist pusotru nedēļu ar sapampušu celi un vēlāk pa taisno 'ielekt' PO intensitātē, bez problēmām un vainām..
Tā kā, galīgi garām tavs spriedums..
Nu bet kāds tam sakars ar epizodi, ka brīvā laukumā viņam met alley oop?
Mirklis no Vankūveras "Canucks" un Nešvilas "Predators" spēles. Foto: Bob Frid/USA Today Sports/Scanpix

Vankūverieši un citas komandas cīnīsies par mājas spēļu priekšrocību atgūšanu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā šonakt Vankūveras "Canucks", Vinipegas "Jets" un Edmontonas "Oilers" izbaukumā spēkosies par atgriešanos sēriju priekšgalā.
Nikola Jokičs un Entonijs Deiviss. Foto. USA Sports Today. Scanpix
5

Jokičam 24+15+9 pret "Lakers", čempione "Nuggets" soļa attālumā no nākamās kārtas

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešo sērijas spēli aizvadījušas Denveras "Nuggets" un Losandželosas "Lakers" komandas. Čempione arī izbraukuma pirmajā spēlē tika pie uzvaras (112:105), nonākot viena soļa attālumā no nākamās play-off kārtas.
Žoels Embīds sērijas trešajā spēlē. Foto: AP/Scanpix
17

Embīdam netīra spēle un 50 punkti uzvarā, "Magic" sagrauj "Cavaliers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmos panākumus izcīnījušas Filadelfijas "76ers" un Orlando "Magic" komandas. "76ers", pateicoties Žoela Embīda 50 gūtajiem punktiem, savā laukumā ar 125:114 pārspēja Ņujorkas "Knicks", savukārt "Magic" ar 121:83 uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers". Paulo Bankero uzvaru sekmēja ar 31+14+5.