Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Rondo un Bostona centīsies atvairīt "buļļu" uzbrukumu

Rondo un Bostona centīsies atvairīt "buļļu" uzbrukumu
Reižons Rondo mēģina apspēlēt Joakimu Noā
Foto: AP/Scanpix

Šonakt plkst. 2.00 pēc Latvijas laika Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) regulārajā čempionātā norisināsies spēle Bostonā, TD Garden basketbola arēnā, kur vietējā "Celtics" vienība cīnīsies pret Čikāgas "Bulls". Šī būs trešā no četrām abu vienību savstarpējām cīņām šīs sezonas regulārajā čempionātā.

Bostonas "Celtics" (bilance 20-18, 8.vieta Austrumos) gaidāmajā spēlē, aizvadot pēdējo, piekto, maču piecu mājas spēļu sērijā, centīsies pārtraukt Čikāgas "Bulls" (22-15, 4.v. Austrumos) četru izbraukuma spēļu uzvaru sēriju.

"Ķelti" trešdien ar 78:90 piekāpās Ņuorleānas "Hornets" vienībai, pārtraucot sešu uzvaru sēriju. Bostonieši pret Ņuorleānas klubu realizēja četrus tālmetienus (4/18) , bet no soda metiena līnijas spēja trāpīt vien 37,5% no izmestajiem metieniem (6/16). Pēdējo reizi ar tik zemu precizitāti "Celtics" basketbolisti no soda metiena līnijas bija metuši 1994.gada 11.novembrī, kad spēlē pret Hjūstonas "Rockets" bostonieši realizēja 35,7% izmesto soda metienu (5/14).

Pēdējos sešos mačos "Celtics" vienība no tālās distances uzbrukusi grozam ar 30,0% precizitāti. Komandas rezultatīvākais spēlētājs Pols Pīrss, kurš vidēji spēlē gūst 19,4 punktus, pēdējos divos mačos realizējis tikai trīs no 15 izmestajiem tālmetieniem.

"Celtics" 11 no 14 pēdējiem savstarpējiem komandu dueļiem, kas norisinājušies Bostonā, ir svinējusi uzvaru. Savukārt "Bulls" izcīnījusi deviņas uzvaras pēdējos 11 vienību savstarpējos mačos, kuri notikuši Čikāgā. Čikāgiešiem pašlaik ir labākā izbraukuma spēļu bilance (11-5) starp visām Austrumu konferences vienībām.

Luols Dengs, visā mačā gūstot 19 punktus, kā arī realizējot divpunktu metienu trīs sekundes pirms papildlaika beigām, trešdien "Bulls" vienībai palīdzēja gūt uzvaru pār Toronto "Raptors" ar 107:105. Dengs 12.novembra cīņā pret "Celtics", kas bija abu komandu pirmā savstarpējā spēle šosezon, iekrāja 26 punktus un izcīnīja 11 bumbas zem groziem, bet Čikāgas vienība tomēr cieta neveiksmi ar 95:101. Uzbrucējs, kurš pēdējās četrās spēlēs pret "Celtics" guvis vidēji 24 punktus, pašlaik ir labā sportiskajā formā, jo pēdējos četros mačos vidēji realizējis 54,4% no izmestajiem metieniem

Toms Tibodo, "Bulls" galvenais treneris, izteicies, ka Dengs laukumā spēj darīt visu - veiksmīgi darboties aizsardzībā, izcīnīt atlēkušās bumbas un realizēt svarīgus metienus, ja tas ir nepieciešams.

Joakims Noā, kurš trešdien pret "Raptors" guva 16 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas, 18.decembra spēlē pret Bostonu, kurā "Bulls" izcīnīja uzvaru ar 100:89, otro reizi karjerā sasniedza triple-double, gūdams 11 punktus, izcīnīdams 13 bumbas zem groziem un izdalīdams 10 rezultatīvas piespēles.

"Buļļiem" šonakt būs iespēja tikt pie panākuma, ja Karloss Būzers turpinās demonstrēt tikpat veiksmīgu sniegumu kā visos iepriekšējos šajā mēnesī aizvadītajos mačos. Būzers pret Toronto klubu sasniedza sezonas rekordu gūtajos punktos, samezdams "Raptors" grozā 36 punktus. Viņa kontā bija arī 12 izcīnītas atlēkušās bumbas.

206 centimetrus garais uzbrucējs šomēnes astoņos aizvadītajos mačos guvis vidēji 24 punktus un izcīnījis 10,8 atlēkušās bumbas, no spēles realizējot 55,9% izmesto metienu un palīdzot Čikāgai janvārī iekrāt bilanci 6-2.

"Mums bija smags 2012.gada noslēgums, bet 2013.gadā mēs visi vēlamies spēlēt daudz labāk un izcīnīt vairāk uzvaru," izteicās Būzers. "Pagaidām janvārī mums ir veicies visai labi."

Reižons Rondo, kurš ar 11,2 rezultatīvām piespēlēm ir līgas labākais piespēļu dalītājs, pēdējos piecos mačos pret "Bulls" guvis vidēji 21 punktu. Abu vienību pēdējā duelī aizsargs iekrāja 26 punktus un izdalīja astoņas rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura vienība izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 21

  • 11


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-01-18 21:54, pirms 12 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: aiziet Ķelti! jāņem uzvara, vispār aplami kā zaudēja Hornetiem
Tas gan, bet Hornets gluži vairs nav pastarīte, jo ar Eriku Gordonu viņi ir pavisam cita komanda.

  -1 [+] [-]

, 2013-01-18 22:52, pirms 12 gadiem
Šonakt C's pacels ar + 6!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-18 23:50, pirms 12 gadiem
Fans_VEF rakstīja: Es protams par Doku! Kā jūs domājat kādas būs KG un Carmelo attiecības All star gamē?
es domāju, ka būs po*ujuu, nospeles un viss buus ok, all star spelee diezvai buus trash talk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja