Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Kareivji" maina spēles filozofiju

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

"Kareivji" maina spēles filozofiju
Dons Nelsons un "Warriors'' jauno sezonu
uzsāks ar pavisam citiem mērķiem.
Foto:

Lai gan NBA kluba Goldensteitas ''Warriors'' galvenais treneris Dons Nelsons savas trenera karjeras laikā reti kad uzticējies jaunajiem spēlētājiem, nākamsezon viņam nāksies savus principus mainīt. ''Laiks iespēlēt jaunos!'' - tā skan ''Warriors'' jaunā devīze gaidāmajai sezonai komandas ģenerālmenedžera Krisa Mulina skatījumā.

Nākamsezon pavisam citi ''kareivji''?

Jau ievadā minēju, ka Nelsons savas trenera karjeras laikā biežāk uzticējies pieredzējušiem basketbolistiem nevis zaļiem gurķiem. Pats treneris gan šo apgalvojumu spītīgi apšauba, tomēr nākamā sezona, kas solās būt pēdējā 68 gadus vecā trenera karjerā, lieliski parādīs, cik veiksmīgi Nelsons spēj darboties ar gados jauniem spēlētājiem, kuri vēl tikai iepazīst basketbola Mekas aprises.

Nelsons, kurš pagājušās nedēļas nogalē apsolījās vasaras beigās atgriezties ''kareivju'' nometnē, lai aizvadītu, visticamāk, savu pēdējo sezonu NBA galvenā trenera amatā, atzina, ka 2008./2009. gada sezonā viņš vairāk uzticēsies jaunajiem spēlētājiem, neskatoties uz to, ka tas var negatīvi (varbūt arī pozitīvi?) ietekmēt komandas rezultātus.

Šādas ''Warriors'' spēles stila filozofijas izmaiņas, kuru galvenais iniciators bijis ''Warriors'' kluba ģenerālmenedžeris Kriss Mulins, Nelsonam ir kā straujš pagrieziens par 180 grādiem, jo pērnajā sezonā komandas panākumi galvenokārt bija atkarīgi no triju basketbolistu - Barona Deivisa, Stīvena Džeksona un Monta Elisa - demonstrētā snieguma. Atgādinām, ka ''kareivji'' pagājušosezon aizvadīja vienu no sekmīgākajām sezonām kluba pastāvēšanas vēsturē, izcīnot 48 uzvaras 82 mačos, tomēr ar to bija par maz, lai kvalificētos izslēgšanas spēlēm.

''Mūsu spēles filozofija nedaudz mainīsies,'' atzīst treneris. ''Tas mums var maksāt pāris spēles, bet tikai tā var nedaudz atjaunot sastāvu. Mēs to paši vēlamies. Mulijs [Krisa Mulina iesauka - E.B.] vēlas, lai es pilnveidotu šos jaunos čaļus. Pagājušosezon lielu toni laukumā noteica mani veterāni, jo mēs centāmies sasniegt izslēgšanas spēles, bet mums tas neizdevās. Veterāni spēlēja tik ilgi, atņemdami spēles laiku jaunajiem, un mēs tāpat to nepaveicām!''

Tajā pašā laikā Nelsons nevēlas, lai viņa padotie kļūtu par peramajiem zēniem. Viņš joprojām vēlas uzvarēt. ''Mūsu komandai jākļūst jaunākai, jaunie spēlētāji ir nedaudz jāpilnveido, tomēr mēs tagad netaisamies kļūt par zaudētājiem!'' bilst speciālists.

Nellijs gan nezināja teikt, kā "Warriors" kluba filozofijas maiņa ietekmēs komandas līdera Barona Deivisa nākotni: ''Tam nav nekāda sakara ar Baronu. Viņš vēl joprojām ir jauns spēlētājs (29), tāpēc es ceru, ka viņš spēlēs vēl vismaz septiņus gadus. Viņu neviens neaizvietos. Vienkārši tagad viņš nepārpūlēsies un nepavadīs laukumā ilgas minūtes. Pērn viņš piedalījās visās 82 spēlēs, un mēs esam laimīgi, ka viņam tas izdevās.'' Saspēles vadītājs pēc neveiksmīgi aizvadītās 2007./2008. gada sezonas un neiekļūšanas play-off turnīrā bija ļoti pārskaities. Jādomā, ka diezin vai viņu interesēs iespēja atgriezties komandā, kura pamazām cer atjaunot tās sastāvu un uz īpašiem panākumiem tuvāko gadu laikā necer...

Izmaiņas "kareivju'' spēles stilā noteikti ietekmēs centra spēlētāja Patrika O' Braienta un aizsargu Meta Bārnsa un Mikaela Pietrusa likteni. Pirmais jau pagājušās sezonas vidū atzina, ka Dona Nelsona vadībā vairs netaisās spēlēt. Tāpat arī Bārnss un Pietruss, ļoti iespējams, komandā vairs neatgriezīsies. ''Es patiešām nezinu, ko mūsu taktikas maiņa nozīmēs viņiem. Nevar tā vienkārši atņemt kādam spēlētājam nopelnītās minūtes laukumā. Bet Raitam un Belinelli vienkārši ir jāspēlē, es tur neko nevaru darīt,'' tā Nelsons.

Belinelli un Raits bez vasaras atvaļinājuma

Kamēr vairums ''Warriors'' basketbolistu izbauda karstos vasaras mēnešus, atpūšoties kur nu kurais, itālis Marko Belinelli un amerikānis Brendans Raits jau trīs nedēļas aktīvi gatavojas gaidāmajai sezonai. Abi basketbolisti katru dienu vismaz trīs stundas pavada ''Warriors'' treniņzālē, pieslīpējot individuālo meistarību - Belinelli vairāk piestrādā pie fiziskās sagatavotības, bet Raits tikmēr pieslīpē metienu no tālās un pustālās distances, kā arī uzlabo bumbas pārvaldīšanas tehniku.

''Sezonas sākumā, kad ierindā vēl nebija Stīvens [Džeksons], es katrā mačā spēlēju savas 10, 15 minūtes, bet pēc tam mans spēles laiks saruka, jo es nedemonstrēju to sniegumu, ko no manis gaida treneris. Tā bumba vienkārši nekrita grozā!'' ar smaidu sejā pagājušo sezonu atceras eiropietis. ''Šogad situācija būs daudz labāka, jo es jau tagad jūtu, ka esmu gatavs nākamajai sezonai!''

Lai gan Raits zina par Nelsona un visas komandas iecerēm saistībā ar jauno spēlētāju pilnveidošanu un spēļu prakses nodrošināšanu, viņš uzskata, ka vieta sastāvā jāizcīna pašam. ''Viss būs atkarīgs no mums pašiem. Mums jāpierāda, ka esam pelnījuši vietu sastāvā un varam spēlēt. Ja nespēlēsi labi, laukumā neviens tevi nesūtīs!'' Raits ir reālists.

''Warriors'' komanda jūlijā aizvadīs divus vasaras līgas turnīrus. Piecas spēles tiks aizvadītas Lasvegasā, bet četras - Soltleiksitijā. Jāatzīmē, ka komandas kodolu veidos tieši Belinelli, Raits un saspēles vadītājs Čārlzs Vatsons.

Izmantotie resursi:
sfgate.com
mercurynews.com

 +21 [+] [-]

, 2008-06-15 23:49, pirms 16 gadiem
Nu cerams, ka Biedriņam nebūs problēmu ar spēlēšanu, Nelsona jaunajā filzofoijā, bet, ja "Warriros" kļūs par komandu ar pārdomātu uzbrukumu un sakārtotu aizsardzību, tad play-off var kļūt par šīs komandas minimālo mērķi.

Veiksmi nākam sezon.

 +18 [+] [-]

, 2008-06-15 23:50, pirms 16 gadiem
pa priekshu vinjiem tie jaunie veel jaanotur savaa komandaa! /Biedrinjsh, Eliss/

  +8 [+] [-]

, 2008-06-15 23:50, pirms 16 gadiem
cerams, ka BIedru tas ietekmes tikai pozitivi

  -4 [+] [-]

, 2008-06-15 23:52, pirms 16 gadiem
NU Biedrs ari ir jauns, bet tajā pašā laikā jau komandas veterans! Tapec bus līderis!!!

  +6 [+] [-]

, 2008-06-15 23:52, pirms 16 gadiem
interesanti... ceru ka soreizuzticesies beidzot vairak uzbrukuma ari Andrim... bet nu gribas lai ari vinji tiek play off

     [+] [-]

, 2008-06-15 23:53, pirms 16 gadiem
nedomaju ka tas būtu tas labākais biedriņam! bet viņam jāturpina progresēt, tad arī viss būs pa spēkam!

kā tur beidzās, ar beironu parakstija līgumu?

     [+] [-]

, 2008-06-15 23:54, pirms 16 gadiem
Gan jau pāris sezonas būs jāziedo, bet Bostona arī ziedoja kādu laiciņu, lai tagad būtu tur kur viņi ir!

  +1 [+] [-]

, 2008-06-15 23:57, pirms 16 gadiem
Njā, žēl, bet par Biedriņu ne vārda

     [+] [-]

, 2008-06-16 00:02, pirms 16 gadiem
ja bet ja grib atjaunot komandu un neies tik labi tai ta bairons diez vai gribes tada spelet vins jau nav tik jauns un grib sasniegt koi vairak un parejie ari bet ar atjaunosanu tie rezultati medz but netik labi

  +1 [+] [-]

, 2008-06-16 00:03, pirms 16 gadiem
Nu neesmu jau Mulijs vai Nelsons, bet man kaut kā tas nepatīk. Baidos, ka pāris gadus dēļ šīs taktikas iekļūšana play-off'os varētu būt diezgan nereāla. Protams ceru, ka maldos...

  +2 [+] [-]

, 2008-06-16 00:05, pirms 16 gadiem
Būtu tā kā pēdējais laiks.. ne jau par velti viņi ievāca Wright un Belinelli.. AB un Ellis jau tāpat jauni un skrien, ka nemetās!!!

Nākamsezon no Ellis solītās 50 uzvaras!

  +4 [+] [-]

, 2008-06-16 00:09, pirms 16 gadiem
iespējams ka šis ir tas brīdis kad tiekno pamtiem sākta būvēt tāda komanda kura būs playoff komanda, ta vienkārši nenotiek ka ai šogad jāpaņem tas kauss, izņemot bostona, iekrāja cūciņā naudu nopirka 2 - 3 zvaigznes un tu re!
taču ja tikai kaut ko būvē tad vairs nav interesanti, NBA ir radīts lai cīnītos tikai un vienīgi par Kausu, bet liela daļa komandu visulaiku domā par nākotni, kur raut naudu utt un ir starā ja tiek playoff, kur viņiem ieliek pirmajā raundā!

     [+] [-]

, 2008-06-16 00:30, pirms 16 gadiem
kvaz87 rakstīja: Njā, žēl, bet par Biedriņu ne vārda

es arī to pamanīju. Vai tas nav saistīts ar līguma nenoslēgšanu? Vēl tak nav līgums ar summu, vai esmu kaut ko palaidis garām.

     [+] [-]

, 2008-06-16 00:33, pirms 16 gadiem
srajo rakstīja: iespējams ka šis ir tas brīdis kad tiekno pamtiem sākta būvēt tāda komanda kura būs playoff komanda, ta vienkārši nenotiek ka ai šogad jāpaņem tas kauss, izņemot bostona, iekrāja cūciņā naudu nopirka 2 - 3 zvaigznes un tu re!
taču ja tikai kaut ko būvē tad vairs nav interesanti, NBA ir radīts lai cīnītos tikai un vienīgi par Kausu, bet liela daļa komandu visulaiku domā par nākotni, kur raut naudu utt un ir starā ja tiek playoff, kur viņiem ieliek pirmajā raundā!


Nevar nepiekrist.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-06-16 01:07, pirms 16 gadiem
shonakt ir NBA ??

  +2 [+] [-]

, 2008-06-16 06:54, pirms 16 gadiem
paldies dievam Raits dabūs spēlēt- te daudzi kritizēja, ka GSW kļūda drraftā tā bija! bet redzēsiet - dienās viņš būs ļooti labs spēlētājs!

     [+] [-]

, 2008-06-16 08:18, pirms 16 gadiem
Nelsons arī pirms pagājušās sezonas teica, ka Deiviss nespēlēs vairāk par 30min spēlē, lai nepārslogotu viņu, bet beigās nifiga nekas no tā nesanāca - spēlēja 40min. Cerams, ka ODB neaizmirsīs pirms sezonas teikto un sopho un rookiji dabūs normāli paspēlēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-06-16 09:44, pirms 16 gadiem
Jā kātad... Cik ilgi? pirmās 10 spēles? pēc tam jau būs kā visu laiku... Un jaunie varēs sīldīt soliņu...

  +2 [+] [-]

, 2008-06-16 10:22, pirms 16 gadiem
kastanis rakstīja: paldies dievam Raits dabūs spēlēt- te daudzi kritizēja, ka GSW kļūda drraftā tā bija! bet redzēsiet - dienās viņš būs ļooti labs spēlētājs!



Kārtējais nekompetentais. Raitu GSW nedraftēja. Viņš tika iemainīts pēc drafta.

  +3 [+] [-]

, 2008-06-16 10:30, pirms 16 gadiem
skumsts rakstīja: Gan jau pāris sezonas būs jāziedo, bet Bostona arī ziedoja kādu laiciņu, lai tagad būtu tur kur viņi ir!


nesi bisku aptaurēts??

Bostona ir tur jo viņi nopirka Gārnetu un Allenu!!
vai tu gribi teikt, ka viņi viņus uzaudzināja??

     [+] [-]

, 2008-06-16 10:41, pirms 16 gadiem
gnom112 rakstīja: NU Biedrs ari ir jauns, bet tajā pašā laikā jau komandas veterans! Tapec bus līderis!!!


kas tu jociigs paliec?

  +1 [+] [-]

, 2008-06-16 10:43, pirms 16 gadiem
Bet ja taa godiigi ,Biedrs iedereejaas gan pagaajushaa gada modelii un iedereesies arii shaa gada, pieljauju, ja Nelsons speelees ar jaunajiem, tad Biedra laiks tikai pieaugs...

  -2 [+] [-]

, 2008-06-16 10:57, pirms 16 gadiem
Reģistrācija: Jūs piekrītat neiesniegt jebkādus aizvainojošus, piedauzīgus, vulgārus, apmelojošus, naidīgus, draudīgus, seksuāli-orientētus vai citus materiālus, kas var pārkāpt piemērojamās cilvēktiesības un likumus.


Autors lamā cilvēkus par zaļajiem gurķiem, kas ir vismaz aizvainojoši.

Pilsēta Meka ir rakstīta ar mazo burtu, kas ir naidīguma izpausme attiecībā pret visiem pasaules musulmaņiem.

"lai viņa padotie kļūtu par peramajiem zēniem" skan draudīgi.

Uzskatu, ka Esports.lv administrācijai vajadzētu nekavējoties bloķēt šī autora pieejo portālam.

p.s. jā, es esmu apbižojies

     [+] [-]

, 2008-06-16 12:34, pirms 16 gadiem
An2Rēgs rakstīja: Autors lamā cilvēkus par zaļajiem gurķiem, kas ir vismaz aizvainojoši.

Pilsēta Meka ir rakstīta ar mazo burtu, kas ir naidīguma izpausme attiecībā pret visiem pasaules musulmaņiem.

"lai viņa padotie kļūtu par peramajiem zēniem" skan draudīgi.

Uzskatu, ka Esports.lv administrācijai vajadzētu nekavējoties bloķēt šī autora pieejo portālam.

p.s. jā, es esmu apbižojies



Nu vispār Meka ir tikai viena un tā nav NBA, tāpēc pareizi vien ir, ka šajā gadījumā ar mazo burtu rakstīts.

     [+] [-]

, 2008-06-16 12:35, pirms 16 gadiem
Bomaars rakstīja: shonakt ir NBA ??

nav

  +1 [+] [-]

, 2008-06-16 12:44, pirms 16 gadiem
kino rakstīja: Nu vispār Meka ir tikai viena un tā nav NBA, tāpēc pareizi vien ir, ka šajā gadījumā ar mazo burtu rakstīts.


Nu Viļāni arī ir vieni un nav NBA. Tātad viļāni.

  +1 [+] [-]

, 2008-06-17 13:04, pirms 16 gadiem
virpulcuka rakstīja: nesi bisku aptaurēts??

Bostona ir tur jo viņi nopirka Gārnetu un Allenu!!
vai tu gribi teikt, ka viņi viņus uzaudzināja??

Labs...

     [+] [-]

, 2008-06-25 11:37, pirms 16 gadiem
Ar Warriors ģenerālmenedžera jauno filosofiju, gatavojoties jaunajai sezonai, var saprast, ka arī Biedriņam Nellijs vairāk uzticēsies. Tas ir labi, jo Biedriņš pagājušo sezonu aizvadīja augstā līmenī, strauji progresēja un, iespējams, progresēs vēl vairāk! Vēlu veiksmi nākamajā sezonā Warriors, lai tiek vismaz izslēgšanas un tad redzēs, uz ko komanda ir patiešām spējīga!