Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

''Celtics'' ģenerālmenedžeris Stīvenss: ''Netaisos pamest Bostonu, lai trenētu Losandželosu''

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

''Celtics'' ģenerālmenedžeris Stīvenss: ''Netaisos pamest Bostonu, lai trenētu Losandželosu''
"Celtics" ģenerālmenedžeris Breds Stīvenss. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Losandželosas ''Lakers'' ir jauna trenera meklējumos. Kā viens no potenciālajiem amata kandidātiem tika uzskatīts pašreizējais Bostonas ''Celtics'' ģenerālmenedžeris un bijušais galvenais treneris Breds Stīvenss. Viņš gan noraidīja varbūtību trenēt ''Lakers'', vēsta ārzemju mediji.

''Jāsāk ar to, ka es pats nezinu, ko sagaidīt no nākotnes, jo tā ir neparedzama. Esmu pozīcijā, kurā par mani lemj citi cilvēki. Viņi var vienkārši no manis atbrīvoties, jo tā dzīve ir iekārtota. Pats gan netaisos pamest Bostonu, lai trenētu Losandželosu,'' sacīja Stīvenss.

Ķeltu un ''Lakers'' starpā vada jau dekādēm ilga sāncensība. Stīvensa aiziešana to noteikti vēl pastiprinātu. Breds trenēja Bostonas komandu no 2013. līdz 2021. gadam un pēcāk turpināja darbu kā komandas ģenerālmenedžeris.

Losandželosa jau vairākkārt parakstījusi īstermiņa līgumus ar dažādiem treneriem. Arī stūrmaņu atalgojums parasti bijis neadekvāti zems, jo vadības uzskatā trenerim būtu jānovērtē tik lieliskas franšīzes vadīšana.

Frenks Vogels neturpinās trenēt zvaigžņu pārpildīto ''Lakers'' un kā jau ierasts, sociālajos tīklos izskanējuši vairāki iespējamie scenāriji. Kā viens no galvenā trenera kandidātiem minēts Filadelfijas ''76ers'' treneris Doks Riverss, bet mazliet mazāk ticama kandidatūra ir Toronto ''Raptors'' stūrmanis Niks Nērss.

Losandželosas ''Lakers'' sezonu noslēdza 11. vietā Rietumu konferencē, izcīnot vien 33 panākums 82 spēļu nogrieznī. Bostonas ''Celtics'' tikmēr aizvadīja lielisku sezonas otro pusi, kas palīdzēja nodrošināt otro pozīciju Austrumu konferencē. Klubs izcīnīja 51 panākumu 82 mačos un izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā tiksies ar Bruklinas ''Nets''.

Izmantotie resursi:
https://sports.yahoo.com/brad-steve...