Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA drīz varētu uzsākt sarunas par jaunas komandas pievienošanos

Andrejs Siliņš

NBA drīz varētu uzsākt sarunas par jaunas komandas pievienošanos
NBA komisārs Adams Silvers
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) vadība ir tuvu jauna kolektīvā līguma parakstīšanai ar Spēlētāju asociāciju (NBPA) un tikko līgums būs oficiāli noslēgts, sākšoties sarunas par jaunas komandas pievienošanos līgai.

Pirms diviem gadiem NBA paziņoja par jauna televīzijas līguma noslēgšanu ar ABC/ESPN un "Turner Broadcasting". Šī būs pirmā sezona jaunā līguma ietvaros, kā apjoms esot ap diviem miljardiem dolāru. Līgums nav publiskots, taču tiek lēsts, ka tajā paredzēts papildu maksājums līgai, ja tā līguma termiņa laikā paplašināsies. Pēc kolektīvā līguma noslēgšanas ar Spēlētāju asociāciju tieši līgas paplašināšanās esot nākamais lielais uzdevums NBA vadībai.

Pagaidām līgas klubu vadītāji neesot viennozīmīgi pozitīvi noskaņoti par līgas paplašināšanas ideju. Sonicsrising.com žurnālists Kevins Nesgoda aptaujājis kolēģus un klubu pārstāvjus, kopumā iegūstot visai optimistisku ainu. "Divi [klubi] noteikti neatbalstītu, ar pārējiem varētu runāt," Nesgoda citējis kādu no aptaujātajiem.

Pilsētas, kas tiek minētas kā reālākās kandidāts, ir Sietla, Luivilla, Pitsburga, Omaha, Lasvegasa, Vankūvera un Mehiko (dažreiz minētas arī Kanzassitija un Sentluisa), tomēr tieši Sietla jau izsenis tiek uzskatīta par galveno kandidāti. Pēc "SuperSonics" aiziešanas uz Oklahomsitiju 2008. gadā pilsētā nav bijusi NBA komanda, lai gan tai ir liela vēsture (1979. gada NBA čempione) un plaša karstasinīgu līdzjutēju bāze.

Viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc pilsētā nav komanda, ir atbilstošas arēnas trūkums. Līdz "SuperSonics" aiziešanai komanda spēlēja Sietlas arēnā, kas uzcelta 1962. gadā un pēdējo reizi renovāciju piedzīvoja 1995. gadā. Šobrīd tajā arvien spēlē dāmu NBA komanda "Storm", taču vīru NBA vajadzībām arēna jau sen vairs neatbilst.

Kopš 2011. gada Sietlā notiek sarunas par jaunas arēnas celtniecību un ir atrasti arī investori (viņu vidū arī pašreizējais "Clippers" īpašnieks Stīvs Balmers), tomēr pagaidām tālāk par birokrātiskajiem kabinetiem projekts nav ticis.

Sonicsrising.com raksta, ka oficiāls paziņojums par līgas paplašināšanas plāniem no NBA varētu būt sagaidāms šīs sezonas Visu zvaigžņu spēlē 2017. gada februārī.

NBA ir 30 komandas, no kurām 29 atrodas ASV teritorijā un viena Kanādā.

     [+] [-]

, 2016-10-14 13:01, pirms 8 gadiem
Nu tad varētu pievienot 2 komandas, lai būtu 32 kopā. 16 katrā divīzijā, 8 tiek playoff, 8 izkrīt.

     [+] [-]

, 2016-10-14 13:08, pirms 8 gadiem
Divas komandas tiešām vajag,jo viena gan butu dikti dīvaini..Supersonics vajag atpakaļ!Ja Lasvegasa iet pēc NHL kluba,tad varētu iedot ari NBA.Nauda jau tur ir.Nu vai ari iedot otru klubu Kanādai.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-14 13:08, pirms 8 gadiem
Man šķiet, ka reālākais variants varētu būt Mehiko vai Lasvegasa. Pārējās pilsētas diezvai. Arī tā pati Sietla "lieliski" pierādīja ko viņiem nozīmē basketbols, ja nespēja noturēt tur komandu.

     [+] [-]

, 2016-10-14 13:10, pirms 8 gadiem
Bostonietis rakstīja: Divas komandas tiešām vajag,jo viena gan butu dikti dīvaini..Supersonics vajag atpakaļ!Ja Lasvegasa iet pēc NHL kluba,tad varētu iedot ari NBA.Nauda jau tur ir.Nu vai ari iedot otru klubu Kanādai.
Beidz - kāda Kanāda! Uz Vankūveras spēlēm vispār cilvēki nenāca, jo viņiem basketbols ir pie kājas. Tādēļ arī Grizzlies pārcēlās uz Memfisu.

     [+] [-]

, 2016-10-14 13:18, pirms 8 gadiem
Emilio rakstīja: Beidz - kāda Kanāda! Uz Vankūveras spēlēm vispār cilvēki nenāca, jo viņiem basketbols ir pie kājas. Tādēļ arī Grizzlies pārcēlās uz Memfisu.
Man liekas tur skaidri pateikt, ka Sietla nenoturēja komandu dēļ arēnas.
Pieņemu ka tie varētu būt Vegasa + Sietla.
Bet no citas puses.. tā kvalitāte varētu stipri nokrist, jo jau tā ir tādas komandas ka Sixeri, kurus pēdējas 3 sezonas varēja vienkārši norakstīt.

     [+] [-]

, 2016-10-14 13:19, pirms 8 gadiem
Sietlai viennozīmīgi vajag atgriezties uz basketbola kartes. Vēl reāls variants ir Luīvila, domājam trakie NCAA studenti piepildīs arēnu

     [+] [-]

, 2016-10-14 13:20, pirms 8 gadiem
Emilio rakstīja: Beidz - kāda Kanāda! Uz Vankūveras spēlēm vispār cilvēki nenāca, jo viņiem basketbols ir pie kājas. Tādēļ arī Grizzlies pārcēlās uz Memfisu.
Kanādā basketbols pēdejos gados šausmīgi aug.Skatoties vien kādi talanti pēdejos gados nāk no turienes..Lieta jau tāda kurā Kanādas daļā to klubu liksi.Franču pusē tiešām klubs nederētu,jo tie tomēr tālāk par hokeju un kalniem neko nezin.Cilvēku skaits lielajās pilsētās ar nav baigi liels,un nākošā iaz Toronto ir Motreāla kura jau ir franču pusē...Mehiko jau ar butu normāls varians.Šausmīgi liela pilsēta,kura domājams arēma piepildītu vienmēr.

     [+] [-]

, 2016-10-14 13:30, pirms 8 gadiem
Sietla un Lasvegasa no konferneču viedokļa būtu čakarīgs variants, jo komandu sadalījums būtu 17 un 15, līdz ar to, kādai komandai būtu jamaina konference. Interesants variants būtu Sietla un Mehiko...

  +2 [+] [-]

, 2016-10-14 13:40, pirms 8 gadiem
Pilsētas, kas tiek minētas kā reālākās kandidāts, ir Sietla, Luivilla, Pistburga, Omaha, Lasvegasa, Vankūvera un Mehiko.

     [+] [-]

, 2016-10-14 13:42, pirms 8 gadiem
Skinijs23 rakstīja: Sietla un Lasvegasa no konferneču viedokļa būtu čakarīgs variants, jo komandu sadalījums būtu 17 un 15, līdz ar to, kādai komandai būtu jamaina konference. Interesants variants būtu Sietla un Mehiko...
Tavā variantā arī vajadzētu mainīt konferences, bet uzskatu ka sen ir laiks to izdarīt, jo piemēram Memfisa ģeogrāfiski ir tuvāk Atlantai un Šarlotei nekā Ņuorleānai vai Dallasai

     [+] [-]

, 2016-10-14 13:52, pirms 8 gadiem
asta rakstīja: Nu tad varētu pievienot 2 komandas, lai būtu 32 kopā. 16 katrā divīzijā, 8 tiek playoff, 8 izkrīt.
uzzvani Silveram
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-10-14 15:31, pirms 8 gadiem
Gulbenes '' BUKI"

     [+] [-]

, 2016-10-14 15:47, pirms 8 gadiem
Lasvegasā komanda, tas nav nopietni, tur vairāk sēdēs spēlētāji kazino, nekā treniņos.
Sietlu vajag atpakaļ un dot Kanādai otru komandu.