Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA treneri par labāko iebalso Sakramento sauso sēriju pārtraukušo Maiku Braunu

Agris Suveizda

NBA treneri par labāko iebalso Sakramento sauso sēriju pārtraukušo Maiku Braunu
Maiks Brauns. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola treneru asociācijas (NBCA) vērtējumā par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārās sezonas labāko galveno treneri atzīts Sakramento "Kings" vadītājs Maiks Brauns.

Bijušais Klīvlendas "Cavaliers", Losandželosas "Lakers" un Goldensteitas "Warriors" galvenais treneris un Vašingtonas "Wizards", Sanantonio "Spurs", Indianas "Pacers" un Goldensteitas "Warriors" palīgs pirms gada kļuva par Sakramento "Kings" galveno treneri, un tieši Sakramento komanda kļuva par regulārās sezonas patīkamāko pārsteigumu. Efektīvā "Kings" komanda ar bilanci 48-34 izcīnīja trešo vietu Rietumu konferencē un pret pašreizējo čempioni "Warriors" aizvadīs pirmo izslēgšanas sēriju kopš 2006. gada.

NBCA balsojumā piedalījās visu NBA komandu galvenie treneri. Izvērsti balsojuma rezultāti netika publicēti, taču paziņojumā piebilsts, ka bez Brauna pie vismaz vienas balss tika vēl četri speciālisti – Maiks Budenholzers no Milvoki "Bucks", Marks Degnolts no Oklahomsitijas "Thunder", Džo Mazulla no Bostonas "Celtics" un Toms Tibodo no Ņujorkas "Knicks".

NBA labākā trenera balvas ieguvējs, ko noteiks mediju balsojums, vēl tiks paziņots, bet NBCA balva ir ieviesta kopš 2016./17. g. sezonas. Iepriekšējās sešās sezonās tikai divreiz NBA labākā trenera balvu neieguva treneris, kurš neuzvarēja arī NBCA balsojumā. 2020. gadā mediji iebalsoja Niku Nērsu, kamēr treneru balsojumā pirmo vietu dalīja Budenholzers un Billijs Donovans, bet 2021. gadā mediji iebalsoja Tibodo, kamēr treneri – Montiju Viljamsu, kurš pagājušajā gadā par labāko kļuva gan treneru, gan mediju vērtējumā.

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/news/kings-coac...