Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Orlando ''Magic'' kļūst par trešo komandu, kas iemūžina O'Nīla numuru

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Orlando ''Magic'' kļūst par trešo komandu, kas iemūžina O'Nīla numuru
Šakils O'Nīls. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Pirms spēles pret Oklahomsitijas ''Thunder'' Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Orlando ''Magic'' svinīgā ceremonijā iemūžināja Šakila O'Nīla 32. numuru, kļūstot par trešo NBA komandu, kas iemūžina viņa numuru. O'Nīls kā pirmais no ''Magic'' spēlētājiem izpelnījies šo godu.

Šakils O'Nīls kļuvis par pirmo Orlando ''Magic'' spēlētāju kluba vēsturē, kura numurs ir iemūžināts. Oficiāli tas notika pirms spēles pret Oklahomsitijas ''Thunder'', kurā gan klubs piedzīvoja zaudējumu.

O'Nīls Orlando spēlēja ar 32. numuru un tas kļuva par basketbolista pirmo klubu NBA. ''Magic'' O'Nīlu izraudzījās ar pirmo numuru 1992. gada draftā. Orlando viņš spēlēja līdz 1996. gadam, ar klubu 1994./1995. gada sezonā aizspēlējoties līdz finālam, kurā nācās zaudēt Hjūstonas ''Rockets''. Vēlāk O'Nīls pārstāvēja Losandželosas ''Lakers'', Maiami ''Heat'', Fīniksas ''Suns'', Klīvlendas ''Cavaliers'' un Bostonas ''Celtics''.

Viņš izcīnīja četrus NBA titulus - trīs ar ''Lakers'' un vienu ar ''Heat''. Viņa 34. numuru iepriekš bija iemūžinājusi ''Lakers'', bet 32. numuru ''Heat''. O'Nīls kļuvis par trešo spēlētāju NBA vēsturē pēc Vilta Čemberleina un Pīta Maraviča, kuru numuru iemūžina trīs klubi.

''Ir vecs teiciens - nekad neaizmirsti, no kurienes esi nācis,'' savā uzrunā teica O'Nīls. ''Mana profesionālā karjera sākās tieši šeit. Te esmu dzīvojis praktiski visu savu dzīvi. Fani ir bijuši ļoti atbalstoši un nekad nedomāju, ka pienāks šāda diena.'' Ceremoniju apmeklēja vairāki O'Nīla komandas biedri no Orlando laikiem - Penijs Hārdevejs, Deniss Skots un Niks Andersons. Vienā no brīžiem O'Nīls uz skatuves aicināja Andersonu, sakot, ka viņš būtu pelnījis savu numuru iemūžinātu pirms viņa.

''Neviens nav pelnījis to tik ļoti, cik Šaks. Viņš lika visiem uzzināt, kas ir Orlando ''Magic''. Viņa lieliskā karjera sākās tieši šeit,'' teica kluba prezidents Alekss Mārtins. ''Magic'' šogad aizvada 35. sezonu NBA un pagaidām ar 29 uzvarām 54 spēlēs ieņem astoto vietu Austrumu konferencē.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2024-02-14 10:48, pirms 8 mēnešiem
Penija un Šaka komanda vēl joprojām liekas visizklaidējosākā NBA pieredze. Šī krekla iemūžināšana būs arī kā atgādinājums par vienu no vislielākajām kļūdām NBA vēsturē kāda kluba rīcībā, proti- milzu līguma neiedošana Šakam.

     [+] [-]

, 2024-02-14 11:11, pirms 8 mēnešiem
sapnis rakstīja: Penija un Šaka komanda vēl joprojām liekas visizklaidējosākā NBA pieredze. Šī krekla iemūžināšana būs arī kā atgādinājums par vienu no vislielākajām kļūdām NBA vēsturē kāda kluba rīcībā, proti- milzu līguma neiedošana Šakam.
Lakers jau viņam arī nepiedāvāja maksimālo,bet nu Magic summa gan bija maigi sakot slap in the face.

     [+] [-]

, 2024-02-14 13:02, pirms 8 mēnešiem
Tāda vīra NBA šobrīd nav