Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Mūžībā aiziet NBA trīskārtējais MVP balvas ieguvējs Mozess Melouns

Rolands Eliņš

Mūžībā aiziet NBA trīskārtējais MVP balvas ieguvējs Mozess Melouns
Mozess Melouns
Foto: Prince Marketing Group

60 gadu vecumā miris bijušais basketbolists Mozess Melouns, kurš iegājis NBA vēsturē kā pirmais, kurš profesionāļa karjeru sāka uzreiz pēc vidusskolas pabeigšanas.

Mozess Melouns savas 20 sezonas ilgās NBA karjeras laikā kļuva par trīskārtēju līgas vērtīgākā spēlētāja (MVP) balvas ieguvēju, kopā ar "76ers" ieguva čempionu titulu 1983. gadā un 12 reizes piedalījās Visu Zvaigžņu spēlē.

Melouna panākumi tika attiecīgi tika novērtēti 2001. gadā, kad viņš tika uzņemts Basketbola slavas zālē, bet Hjūstonas "Rockets" ir iemūžinājusi viņa 24. numuru.

Melouns ir atzīts par vienu no 50 visu laiku labākajiem NBA spēlētājiem, un viņa karjeras statistika ir apbrīnas vērta. Melouns vidēji spēlē savas karjeras laikā guva 20.6 punktus un savāca 12.2 atlēkušās bumbas, bet statistiski visiespaidīgākā bija viņa pēdējā sezona Hjūstonā 81./82. gada sezonā - Melouns toreiz vidēji spēlē guva 31.1 punktu un savāca 14.7 atlēkušās bumbas.

Melouns sešas reizes uzvarēja sezonas kopvērtējumā atlēkušo bumbu kategorijā un ar karjeras laikā savāktām 16212 atlēkušajām bumbām ir piektais visu laiku labākais šajā rādītājā. Savukārt 27409 gūtie punkti sniedz astoto vietu visu laiku rezultatīvāko NBA spēlētāju sarakstā. Jāpiezīmē, ka Melouns ir pēdējais līgas MVP, kurš šo godu ieguvis, lai arī viņa pārstāvētā komanda nav spējusi sezonā uzvarēt vismaz 50 mačos.

Izmantotie resursi:
Three-time NBA MVP Moses Malone dies at age 60