Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Lakers" jaunais galvenais treneris - Maiks D'Antoni

"Lakers" jaunais galvenais treneris - Maiks D'Antoni
Maiks D'Antoni
Foto: AP/Scanpix

Pietiekami negaidītas ziņas pienākušas no Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) kluba Losandželosas "Lakers", kura vadība par jauno galveno treneri apstiprinājusi Maiku D'Antoni. Pirms D'Antoni apstiprināšanas par galveno kandidātu tika uzskatīts 11 NBA čempionu titulus izcīnījušais Fils Džeksons, kurš ar "Lakers" vienību piecas reizes kļuvis par čempionu.

Lēmums par D'Antoni nolīgšanu tika pieņemts pēc ASV laika vēlā svētdienas vakarā vienu dienu pēc tam, kad "Lakers" pārstāvji bija tikušies ar Džeksonu. Situācijai tuvi avoti ziņoja, ka Džeksons vēlējies lielāku kontroli par klubā notiekošo, kā arī aptuveni 10 miljonu ASV dolāru algu sezonā.

Ar 61 gadu veco D'Antoni ir noslēgts līgums uz četrām sezonām. Jaunais "Lakers" treneris nesen pārcieta ceļgala operāciju un nu gaida ārstu atļauju, lai no Ņujorkas dotos uz Losandželosu. Vēl nav zināms, kad D'Antoni piedzīvos debiju pie Losandželosas kluba stūres.

"Lakers" nākamo spēli aizvadīs otrdien, 13. novembrī, pret spēcīgo Sanantonio "Spurs", kura sezonas sākumā demonstrējusi pārliecinošu sniegumu.

Pats D'Antoni un viņa pārstāvji - līdzīgi kā daudzi citi - bija pārliecināti, ka "Lakers" vadība par komandas galveno treneri apstiprinās Džeksonu, tādēļ šī ziņa ir pārsteigusi jauno ezernieku galveno treneri.

Izmantotie resursi:
Yahoo! Sports