Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

''Cavaliers'' ģenerālmenedžeris Altmens kļūs par kluba basketbola operāciju prezidentu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Cavaliers'' ģenerālmenedžeris Altmens kļūs par kluba basketbola operāciju prezidentu
Kobijs Altmens un Evans Moblijs. Foto: AFP/Scanpix

ESPN vēsta, ka līdzšinējais Klīvlendas ''Cavaliers'' ģenerālmenedžeris Kobijs Altmens pagarinās līgumu līdz 2027./2028. gada sezonai, pie tam, kļūstot arī par kluba basketbola operāciju prezidentu.

Kobijs Altmens par Klīvlendas ''Cavaliers'' ģenerālmenedžeri kļuva 2017. gada vasarā, gadu pēc Klīvlendas vienīgā NBA čempionu gredzena izcīnīšanas. Altmena laikā no komandas tika aizmainīts Kairijs Ērvings uz Bostonas ''Celtics'', bet Lebrons Džeimss lēma pievienoties Losandželosas ''Lakers''. No pieredzējušiem basketbolistiem vienīgi Kevins Lavs palicis Klīvlendā līdz šodienai.

Pateicoties veiksmīgām drafta izvēlēm kā Dariusa Gārlanda un Evana Moblija, kā arī sevi pierādošiem maiņas darījumiem (Džarets Alens, Rikijs Ruvio), Klīvlenda šajā sezonā ir viens no patīkamākajiem NBA pārsteigumiem. Ar 23 uzvarām 45 spēlēs tā ieņem sesto vietu Austrumu konferencē.

Vienību gan ietekmējušas traumas, kuru dēļ sezonas beigušās gan Kolinam Sekstonam, gan Rikijam Ruvio. Aizsargu prombūtnē klubs lēma piesaistīt pieredzējušo Ražonu Rondo, kurš pārnāca uz Klīvlendu maiņas darījumā no ''Lakers''. ESPN ziņo, ka Altmena darbs ticis novērtēts un funkcionārs saņēmis līguma pagarinājuma piedāvājumu līdz 2027./2028. gada sezonai. Pie tam, bez ģenerālmenedžera pienākumiem Altmens pildīs arī basketbola operāciju prezidenta amata uzdevumus.

Klīvlenda sezonu turpinās naktī uz ceturtdienu, kad viesosies pie vienas no Rietumu konferences spēcīgākajām komandām Jūtas ''Jazz''. Pēdējās desmit spēlēs Klīvlenda izcīnījusi četras uzvaras, bet sešās piedzīvojusi neveiksmes.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...