Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dairim Bertānam septiņi punkti Vasaras līgas mačā pret "Celtics"

Rolands Eliņš

Dairim Bertānam septiņi punkti Vasaras līgas mačā pret "Celtics"
Dairis Bertāns
Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbolists Dairis Bertāns un Sanantonio „Spurs” Jūtas Vasaras līgas trešajā un pēdējā mačā ar 71:85 piekāpās Bostonas „Celtics”. Bertāns atzīmējās ar septiņiem punktiem un četrām atlēkušajām bumbām.

Dairis Bertāns arī trešo Jūtas Vasaras līgas maču sāka „Spurs” pamatsastāvā un palīdzēja komandai veikt ātru izrāvienu 10:3. Bertāns izcēlās ar pārtvertu bumbu un ātro uzbrukumu, kurā izkārtoja vieglu danku partnerim, taču spēles protokolā viņam kļūdaini netika piešķirta rezultatīva piespēle.

Lielāku spēles laiku Bertāns izpelnījās otrajā ceturtdaļā, kad arī biežāk kontrolēja bumbu un guva savus pirmos punktus šonakt. Kopumā latviešu aizsargs šajā mačā sameta septiņus punktus, trāpot abus divpunktu metienus un vienu no sešiem trejačiem.

Bertāns laukumā pavadīja 28:52 minūtes, kas bija otrs ilgākais laiks komandā, savāca četras atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, bloķēja vienu pretinieku metienu, taču arī savāca četras piezīmes. Bertānam arī negatīvs +/- rādītājs, proti, -15. Jāatgādina, ka pirms gada Bertāns Vasaras līgā piedalījās tieši "Celtics" sastāvā, taču nelaimīgas traumas dēļ turnīru bija spiests noslēgt priekšlaicīgi.

„Celtics” sastāvā izcēlās NBA pieredzi jau ieguvušais saspēles vadītājs Markuss Smārts, kurš guva 22 punktus un izdalīja septiņas rezultatīvas piespēles, palīdzot komandai pārņemt vadību pēc ne pārāk sekmīgā sākuma. Bostona veiksmīgi uzbruka no tālās distances un vairāk vai mazāk droša par uzvaru varēja justies jau ceturtās ceturtdaļas sākumā, bet beigās uzvarēja ar 85:71.

Bertānam un „Spurs” šī bija pēdējā spēle Jūtas Vasaras līgā, kura tika noslēgta ar vienu uzvaru un diviem zaudējumiem. Turpinājumā Sanantonio vienība piedalīsies Lasvegasas Vasaras līgā, kurā savu pirmo maču aizvadīs pret Ņujorkas „Knicks” un, iespējams, pret Kristapu Porziņģi, kura dalība gan pagaidām uz jautājuma zīmes. Šī spēle paredzēta vēlā sestdienas vakarā (pēc Latvijas laika).

Trīs spēles šonakt tika aizvadītas arī Orlando Vasaras līgā. Indiānas "Pacers" ar 91:85 uzveica Orlando "Blue" komandu. "Pacers" labā 28 punktus guva šogad draftētais (43. numurs) aizsargs Džo Jangs, tikmēr lietuvietis Mants Kalnietis 10 minūtēs un 25 sekundēs iemeta četrus punktus un atdeva trīs piespēles. "Blue" sastāvā 24 punkti un piecas piespēles Taileram Hārvijam (2015. gada drafta 51. numurs), bet 22 punktus un septiņas atlēkušās bumbas pievienoja Devins Mārbls (2014. gada drafta 56. numurs).

Orlando "White" ar 65:58 uzvarēja Bruklinas "Nets". 13 punktus "Nets" rindās guva 2014. gada NCAA čempions Raiens Boutraits (nedraftēts), savukārt uzvarētājiem labākais bija Kīts Eplings (nedraftēts) ar 19 punktiem un sešām pārtvertajām bumbām.

Trešajā spēlē Memfisas "Grizzlies" ar 86:81 pārspēja Oklahomsitijas "Thunder". Džārnels Stoukss (2014. gada drafta 35. numurs) "Grizzlies" rindās izcēlās ar 18 punktiem, bet "Thunder" labā 19 punktus un piecas piespēles guva Sīmejs Kristons (2014. gada drafta 55. numurs).

Orlando Vasaras līgā līdz ar to atlikusi vēl viena spēļu diena, kurā tiks noteikts galīgais vietu sadalījums. Par pirmo vietu spēkosies Orlando "White" un Memfisas "Grizzlies" komandas, kuras uzvarēja visas četras spēles.

Izmantotie resursi:
NBA.com

  -1 [+] [-]

, 2015-07-10 07:20, pirms 9 gadiem
Ļoti blāvs sniegums pēc pirmā mača
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2015-07-10 08:17, pirms 9 gadiem
Līdz NBA kā līdz mēnesim..diemžēl, ļoti blāvs un nestabils sniegums

  +9 [+] [-]

, 2015-07-10 08:38, pirms 9 gadiem
Spēli vsp kāds redzēja vai blāvums izpīpēts no raksta,bet punkti,tomēr, par maz.

  +5 [+] [-]

, 2015-07-10 09:07, pirms 9 gadiem
Man rodas aizdomas,ka neviens neskatas sitas speles.Dairis met pietiekami labi prieks vasaras ligs.Pirma spele bija ideala,bet peejas divas ins spele faktiski tpt,ka to dara visa komanda.Melnie protams dara ko grib laukuma,un lidina vienu pec otra.Dairis sonakt bija 3-4 precizakais metejs komanda.Dairis vismaz bumbu kustina,bet parejie ..Komanda neuzvares,ja matcha laika izdara 11 piespeles.SAS vienmer bumbas kustiba ir bijusi galvena.Bertanam nekas vel nav beidzies.

  +2 [+] [-]

, 2015-07-10 09:26, pirms 9 gadiem
Pats neskatos spēles, bet palasot, ko saka San Antonio fani forumos, var redzēt, ka viņiem patīk Bertāns, daļa ir sajūsmā. Vēl ir Las Vegasas vasaras līga, bet izskatās, ka viņš varētu dabūt treniņnometnes uzaicinājumu. Vai viņš pieņems to un kā tas ietekmēs dalību izlasē, nemāku teikt. Man jau liekas, ka viņš varētu tikt Spurs, kā viens no pēdējiem, bet līdz ar Maccollam (vai kā rakstās viņa uzvārds) iegūšanu maiņā tas ir grūtāk. San Antonio, manuprāt viņš iederētos un spēles stils jau viņam ir vairāk piemērots NBA. Pagaišgad cik sapratu, pēc spēlēšanas Celtics sastāvā, uz Las Vegasas vasaras līgu, viņam bija jādodas spēlēt San Antonio sastāvā... tā kā interese ir.

  +3 [+] [-]

, 2015-07-10 10:10, pirms 9 gadiem
senscore rakstīja: Ļoti blāvs sniegums pēc pirmā mača
Ko Tu te kunksti? Spēli no sākuma noskaties! Pirmajā spēlē, biežāk spēlēja uz Dairi! Šajā spēlē vispār bij 1on1, pimajā halfā vispār uz pirkstiem varēja saskaitīt cik reizes Dairim iedeva piespēli!

PS. Aizsardzība no Daira līmenī!

  +4 [+] [-]

, 2015-07-10 10:11, pirms 9 gadiem
Skatījos pirmo un vakardienas spēli,pirmajā Dairis nospēlēja izcili,viņam laikam bija 3 rez piespēles,bet tajā pašā laikā varēja būt kādas 8 vnk komandas biedri ļoti daudz meta garām brīvus pustālos pēc viņa piespēlēm,vakar viņš nospēlēja arī labi vnk bumbu viņš dabūja varbūt katrā 8 uzbrukumā,bet treneri viņam uzticās komanda nē,jo tā tomēr is Vasaras Līga kur katrajam melnajam tomēr gribas uzmest pa grozu pat pēc viss tizlākajam kombinācijām...vienīgais mīnuss ka Dairi uz trījnieku viens nobloķēja,bet viņam pašam arī bija viens tāds normāls bloks...vienu sakot Jūtā viņš bija labākais Spurs spēlētājs...jāgaida Las Vegasa

  +2 [+] [-]

, 2015-07-10 10:19, pirms 9 gadiem
Mierinājums ir viens, ka nevienam komandā nav īpaši daudz punktu, tā kā piedodams šoreiz. Gan jau vs Knicks atvērsies. Ticam tev Dairi

     [+] [-]

, 2015-07-10 11:21, pirms 9 gadiem
Ārprāts, cik ļoti Markus Smārts ir pielicis klāt!

     [+] [-]

, 2015-07-10 11:55, pirms 9 gadiem
pēc punktiem spriest par sniegumu, pietam vasaras līgā, nezinu vai smieties vai raudāt par cilvēciņu aprobežotību
Slēpts komentārs: RonaldoTheBest

  +2 [+] [-]

, 2015-07-10 12:57, pirms 9 gadiem
Kāds tolks visu vasaras līgu spēlēt uz vienu latvieti? Vienreiz gāja uz Dairi, viņam arī sakrita. Viss. Tagad kārta pārējiem. Citos mačos Bertāns tur aizsardzību (kas arī sanāk).
Okey, troikas varētu krist labāk, bet nu tur varētu kādi 13 pt sanākt.
Dairis spēlē savā līmenī. Tāds diezgan labs, bet nedaudz pietrūkst labam NBA līmenim. Kaut gan tajā virtuvē ir redzēti arī sliktāki kadri.

  +3 [+] [-]

, 2015-07-10 13:28, pirms 9 gadiem
Team player, bet tomēr ja vajag, var iemest, atcerēsimies, ka salīdzinājumam Timma labākajā mačā Vasaras Līgā iemeta tos 7 punktus, tad Bertāns ir labākajā iemetis 3x vairāk.

  +2 [+] [-]

, 2015-07-10 13:44, pirms 9 gadiem
Visiem "ģēnijiem" ieteiktu kaut mazliet iedziļināties sportā. Ja pamatmeistarība ir spēlēt aizsardzībā, tad kā var paģērēt kaudzi punktu katrā mačā? Varbūt uzmetiet acis pretinieku līderu punktiem?