Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Motejūns muguras savainojuma dēļ laukumā šosezon neatgriezīsies

Andrejs Siliņš

Motejūns muguras savainojuma dēļ laukumā šosezon neatgriezīsies
Donāts Motejūns
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Hjūstonas "Rockets" komandai atlikušajā sezonā, tai skaitā izslēgšanas turnīrā, nāksies iztikt bez pamata sastāva spēka uzbrucēja Donāta Motejūna, kura muguras savainojums izrādījies nopietnāks nekā sākotnēji cerēts.

Lietuvietis Motejūns pēdējo reizi laukumā bija 25. martā un sākotnēji bija cerība, ka muguras savainojumu izdosies apārstēt līdz izslēgšanas turnīra sākumam. Tagad kļuvis skaidrs, kas tā nenotiks, un Motejūns nespēs palīdzēt "Rockets" vienībai "play-off" turnīrā.

Šajā sezonā 24 gadus vecais Motejūns bija kļuvis par stabilu "Rockets" vērtību, vidēji 28,7 minūtēs gūstot 12 punktus un izcīnot 5,9 atlēkušās bumbas. 30. janvārī Motejūns aizvadīja rezultatīvāko spēli NBA karjerā, saberot 26 punktus uzvarā pār Bostonas "Celtics".

213 centimetrus garais un 116 kilogramus smagais Motejūns karjeru sāka Kauņas "Žalgrī", 2009.gadā parakstīja līgumu ar Trevīzo "Benetton" un 2011.gada draftā tika izvēlēts ar 20. numuru. To paveica "Timberwolves", kas dienu pēc drafta aizmainīja tiesības uz spēlētāju Hjūstonai. Tā kā NBA bija lokauts, Motejūns pavadīja vēl vienu sezonu Eiropā, spēlējot poļu "Asseco Prokom" rindās un 2012. gadā devās pāri okeānam.

Lietuvas izlases sastāvā Motejūns kļuva par 2013. gada Eiropas vicečempionu, bet pagājušā gada rudenī piedalījās Pasaules kausa izcīņā. Jādomā, ka Motejūns būs Lietuvas izlases sastāvā arī šogad gaidāmajā "EuroBasket 2015", pirmajā kārtā Rīgā tiekoties arī ar Latvijas valstsvienību.

Izmantotie resursi:
USA Today