Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Morantam pleca operācija un sezona galā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Morantam pleca operācija un sezona galā
Dža Morants cīņā pret Lebronu Džeimsu. Foto: Gary A. Vasquez/USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Memfisas "Grizzlies" paziņojis, ka komandas zvaigznei Dža Morantam nepieciešama kreisā pleca operācija. Savainojums pielicis punktu viņa sezonai, kas diskvalifikācijas dēļ sākās vēlāk nekā citiem.

Dža Morants sestdienas treniņā sajuta problēmas ar plecu, nākamajā dienā izlaižot izbraukuma uzvaru pret Fīniksas "Suns". Tika veiktas padziļinātas pārbaudes, kas atklāja plīsumu un nepieciešamību veikt pleca operāciju. Moranta sezona ir noslēgusies, bet sagaidāms, ka viņš pagūs atlabt līdz nākamās sezonas sākumam.

Diskvalifikācijas dēļ Morants izlaida sezonas pirmās 25 spēles. Memfisas "Grizzlies" šajā periodā guva tikai sešas uzvaras – tikpat, cik deviņos mačos ar Morantu ierindā. Komandas zvaigzne vidēji atzīmējās ar 25,1 punktu, 8,1 rezultatīvu piespēli un 5,6 atlēkušajām bumbām.

Morants kļuvis par otro "Grizzlies" starta piecinieka spēlētāju, kuram operācijas dēļ sezona noslēgusies priekšlaikus. Jau sagatavošanās posma laikā ķirurģiska iejaukšanās bija nepieciešama Stīvenam Adamsam, kurš kopš pagājušā gada janvāra nav spēlējis labā ceļgala traumas dēļ.

Morantam šī ir piecu gadu un 197 miljonu dolāru līguma pirmā sezona.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  +2 [+] [-]

, 2024-01-09 09:22, pirms 9 mēnešiem
Memfisai sezona beigusies jau otro reizi pāris mēnešu laikā

     [+] [-]

, 2024-01-09 10:03, pirms 9 mēnešiem
Varēs srošitankot līdz galam

  +1 [+] [-]

, 2024-01-09 11:23, pirms 9 mēnešiem
Īss gan bij uznāciens

     [+] [-]

, 2024-01-09 13:30, pirms 9 mēnešiem
Visi tāpat labi saprot, ka Memfisai šī sezona ir cīņa par max augstu drafta izvēli jūnijā, nevis par PO/PI. Nākamajā sezonā, kad jau no sezonas sākuma ierindā būs Morants ar Adamsu un Klārku + talantīgs jaunulis no 2024. drafta - tad var pasisties par kaut ko vairāk. Tagad lai visādi Rodiji un Laravijas izplosās pa laukumu, kā arī Beins ar Džeksonu sev status uzlabo. Es tik tā domāju - ko Rouzs darīs - viņš jau tika ņemts ar domu kā mentors Morantam. Mentorēs ārpus laukuma?!

     [+] [-]

, 2024-01-09 13:41, pirms 9 mēnešiem
Izskatās, ka Rouzs drusku pa daudz smentorejis, ka tik neaiziet viņa pēdās. Rouzs ar lidoja un lēkāja itkā turbīna pakaļa būtu iesprausta, bet tad trauma un faktiski viss

     [+] [-]

, 2024-01-09 14:22, pirms 9 mēnešiem
goldfinger rakstīja: Izskatās, ka Rouzs drusku pa daudz smentorejis, ka tik neaiziet viņa pēdās. Rouzs ar lidoja un lēkāja itkā turbīna pakaļa būtu iesprausta, bet tad trauma un faktiski viss
Morants šādi, uz traumu robežas, spēlē jau no savas 1. dienas līgā - nedomāju, ka te ir kāds Rouza nopelns.

     [+] [-]

, 2024-01-09 14:59, pirms 9 mēnešiem
Varēs nopietni pieķerties savai galvenajai nodarbei - sūdu vārīšanai

     [+] [-]

, 2024-01-09 17:33, pirms 9 mēnešiem
No pirmās dienas skatoties kā spēlē Morants, man bija tikai viens jautājums cik ilgi viņš tā varēs bez nopietnàm traumàm spēlèt. Tādiem spēlētàjiem agri vai vēlu viss beidzas. Pie traumām parādās bailes vēlreiz notraumēties, zūd atlētisms un karjera galā. Bez Rouza spilgts piemērs ir Bleiks Grifins. Kādus dankus viņš taisīja, kas par atlētismu bija.