Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Radmanovičs liek punktu karjerai

Andrejs Siliņš

Radmanovičs liek punktu karjerai
Vladimirs Radmanovičs
Foto: AFP/Scanpix

32 gadus vecais serbu uzbrucējs Vladimirs Radmanovičs, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja Čikāgas "Bulls", pēc 12 Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA) pavadītajām sezonām nolēmis likt punktu profesionāļa karjerai sportā.

208 centimetrus garais un 107 kilogramus smagais Radmanovičs, kurš varēja spēlēt kā trešā, tā ceturtā numura pozīcijās, karjeru sāka Belgradas "Crvena Zvezda" klubā, par profesionāli kļūstot 17 gadu vecumā. Četrus gadus vēlāk Radmanoviču ar 12. kārtas numuru draftēja Sietlas "SuperSonics", un uzbrucējs pārcēlās uz dzīvo viņpus okeānam.

Karjeras laikā Radmanovičs pārstāvējis septiņas dažādas NBA komandas - bez "SuperSonics" arī Losandželosas "Clippers" un "Lakers", Šarlotes "Bobcats", Goldensteitas "Warriors", kur bija komandas biedrs ar Andri Biedriņu, Atlantas "Hawks", kā arī Čikāgas "Bulls", kur aizvadīta pēdējā sezona. Vidēji karjerā Radmanovičs guva 8,0 punktus un izcīnīja 3,8 atlēkušās bumbas.

Izslēgšanas mačos Radmanovičs spēlējis sešas reizes, bet vistālāk tika ar "Lakers" 2008. gadā, kad finālā sešās spēlēs atzina Bostonas "Celtics" pārākumu. Izslēgšanas mačos Radmanoviča kontā vidēji 7,3 punkti un 3,5 bumbas zem groziem.

Dienvidslāvijas valstsvienības sastāvā Radmanovičs 2002. gadā kļuva par pasaules čempionu.

Izmantotie resursi:
InSerbia News

  +1 [+] [-]

, 2013-10-08 09:41, pirms 11 gadiem
Agri gan beidza.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-10-08 13:04, pirms 11 gadiem
slavas zāle nespīd,bet bija labs spēlētājs.