Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Matīss Kučinsks

Viljamsonam sezona beigusies; Mičels izlaidīs vēl vismaz nedēļu

Viljamsonam sezona beigusies; Mičels izlaidīs vēl vismaz nedēļu
Bobans Marjanovičs un Zaions Viljamsons. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņūorleānas "Pelicans" līderis Zaions Viljamsons savainojuma dēļ šosezon, visticamākais, laukumā vairs nedosies. "Pelicans" spēlētājam lauzts kreisās rokas pirksts. Kritiku tiesnešiem veltījis "Pelicans" ģenerālmenedžeris, kurš uzskata, ka pret Viljamsonu pretspēlētāji spēlē pārāk rupji. Tāpat tiek ziņots, ka Jūtas "Jazz" līderis Donovans Mičels savainojuma dēļ izlaidis vēl vismaz nedēļu.

Zaionam Viljamsonam konstatēts kreisās rokas pirksta lūzums. Visticamākais, ka sezona 2019. gada NBA drafta pirmajam numuram beigusies. "Pelicans" cerības uz "play-in" vēl ir, bet pēc Viljamsona savainojuma gūšanas tās ir niecīgas - priekšā esošajai Sanantonio "Spurs" ir 32 uzvaras un 34 zaudējumi, kamēr "Pelicans" ir 30 uzvaras un 37 zaudējumi.

Viljamsons, visticamākais, savainojumā iedzīvojās iepriekšējā spēlē pret Goldensteitas "Warriors", kad pie "Warriors" groza viņš ar Kevonu Lūniju cīnījās par atlēkušo bumbu. Tajā spēlē Viljamsons atgriezās laukumā un palīdzēja komandai izcīnīt panākumu, bet šonakt pret "76ers" Viljamsons laukumā nedevās – "Pelicans" piedzīvoja zaudējumu.

Nosodoši pēc Viljamsona savainojuma gūšanas izteicās "Pelicans" ģenerālmenedžeris Deivids Grifins: "Zaionam [Viljamsonu] spēles laikā regulāri tiek izdarīti sitieni pa rokām. Esmu neapmierināts ar šo situāciju, jo no tās varēja izvairīties. Mēs iesniedzām atbildīgajām instancēm video materiālus, kur ir pierādījumi par to, kā pret Zaionu tiek spēlēts. Mēs brīdinājām, ka agri vai vēlu viņu kāds satraumēs. Kopš Šakila O'Nīla, neviens cits spēlētājs pie groza nav šādi apstrādāts."

17. aprīlī potītes savainojumā iedzīvojās Jūtas "Jazz" līderis Donovans Mičels. Sākotnēji klīda runas, ka aizsargs izlaidīs tikai dažas spēles, tomēr atlabšanas process ir ievilcies. Mičelam veiktas atkārtotas pārbaudes – aizsargs līgas līderei nevarēs palīdzēt vēl vismaz nedēļu, kas nozīmē, ka regulārais turnīrs Mičelam, visticamākais, ir beidzies. Mičela prombūtnes laikā "Jazz" uzvarējusi septiņas no 11 aizvadītajām spēlēm, spējot noturēties Rietumu un visas līgas virsvadībā.

Izmantotie reursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://www.espn.com/nba/story/_/id...


Nikola Jokičs un Entonijs Deiviss. Foto. USA Sports Today. Scanpix
4

Jokičam 24+15+9 pret "Lakers", čempione "Nuggets" soļa attālumā no nākamās kārtas

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešo sērijas spēli aizvadījušas Denveras "Nuggets" un Losandželosas "Lakers" komandas. Čempione arī izbraukuma pirmajā spēlē tika pie uzvaras (112:105), nonākot viena soļa attālumā no nākamās play-off kārtas.
Žoels Embīds sērijas trešajā spēlē. Foto: AP/Scanpix
17

Embīdam netīra spēle un 50 punkti uzvarā, "Magic" sagrauj "Cavaliers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmos panākumus izcīnījušas Filadelfijas "76ers" un Orlando "Magic" komandas. "76ers", pateicoties Žoela Embīda 50 gūtajiem punktiem, savā laukumā ar 125:114 pārspēja Ņujorkas "Knicks", savukārt "Magic" ar 121:83 uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers". Paulo Bankero uzvaru sekmēja ar 31+14+5.
Kristaps Porziņģis. Foto: EPA/Scanpix
8

Bostona pēc negaidītā zaudējuma izceļ Maiami aizsargu fizisko spēli pret Porziņģi

Nacionālās basketbola asociācijas regulārās sezonas uzvarētāja Bostonas "Celtics" pirmās kārtas pirmajā spēlē pret Maiami "Heat" dominēja, būdama vadībā arī ar 34 punktiem un uzvarēdama ar 114:94, tomēr otrajā mačā negaidīti piekāpās ar 101:110 un zaudēja mājas priekšrocību.