Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Heat" centīsies revanšēties "Clippers"

"Heat" centīsies revanšēties "Clippers"
Lebrons Džeimss mēģina apspēlēt Bleiku Grifinu
Foto: AP/Scanpix

Šonakt pulksten 3.00 pēc Latvijas laika Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) regulārajā čempionātā norisināsies spēle Maiami, American Airlines basketbola arēnā, kur vietējā "Heat" vienība ar Lebronu Džeimsu un Dveinu Veidu priekšgalā sacentīsies pret traumu novājināto Losandželosas "Clippers". Šī būs otrā un pēdējā abu komandu savstarpējā spēle šīs sezonas regulārajā čempionātā.

Lebrons Džeimss un Dveins Veids maziem soļiem turpina vest Maiami "Heat" (32-14, 1.vieta Austrumos) pretī uzvarai Austrumu konferencē, savukārt Losandželosas "Clippers" (35-16, 3.vieta Rietumos) pēdējos mačos cīnījusies ar savainojumiem, kuru dēļ komandas sniegums pasliktinājies, samazinot iespējas cīnīties par uzvaru Rietumos.

Pēc svaigākās informācijas, kas pienākusi no "Clippers" nometnes, gaidāmajā mačā, iespējams, piedalīsies četri iepriekš savainoties spēlētāji - Kriss Pols, Bleiks Grifins, Džamāls Kraufords un Čansijs Bilapss. Losandželosas klubam šīs nakts spēle būs sestā no astoņu izbraukumu spēļu sērijas.

"Heat" astoņās no pēdējām 10 spēlēm izcīnījusi uzvaras, ieskaitot trīs uzvaras pēdējos trijos mačos. Džeimss katrā no trijiem pēdējiem mačiem guvis vismaz 30 punktus. Uzbrucējs trešdienas uzvarā pār Hjūstonas "Rockets" (114:108) iekrāja 32 punktus, bet pirmdienas spēlē pret Šarlotes "Bobcats" (99:94) Lebrons no spēlēs aizmeta garām vienu metienu (13/14), kopumā gūstot 31 punktu.

Maiami vienības galvenais treneris Eriks Spoelstra izteicies, ka Džeimss, kurš šosezon metienus no spēles realizē ar karjeras labāko rādītāju (55,6%), spēj pielāgoties jebkurai aizsardzībai. "Viņš lasa spēli un dara visu, kas nepieciešams," sacīja Spoelstra. "Viņš ir vistalantīgākais spēlētājs līgā. Vēl jāizceļ arī viņa basketbola IQ un darba ētika."

Veida ieguldījums uzvarā pār Hjūstonu ir liekams vienā plauktiņā ar Džeimsa, jo aizsargs guva 31 punktu un spēles izskaņā nobloķēja Džeimsa Hārdena tālmetienu. "Dveins, kad demonstrē savu labāko sniegumu, var dominēt abos laukuma galos," savu līderi uzslavē pašreizējās NBA čempionvienības galvenais treneris.

"Clippers" nometnē nav tik labs noskaņojums kā "Heat", jo Losandželosas klubs pēdējos 10 mačos cietis septiņas neveiksmes, ieskaitot trīs zaudējumus pēdējā piecās spēlēs, kuras visas aizvadītas izbraukumā. Trešdien "Clippers" izdevās pārtraukt ieilgušo neveiksmju sēriju, pieveicot Orlando "Magic" (86:76).

Komandas līderis, saspēles vadītājs Pols ceļgala savainojuma dēļ izlaidis pēdējās deviņas spēles. Tikmēr Grifins nav devies laukumā pēdējās divās spēlēs sastiepta augšstilba aizmugurējā muskuļa dēļ, bet Kraufords izlaida trešdienas spēli pret Orlando savainota labā pleca dēļ. Veterāns Bilapss, kurš šosezon kreisās pēdas savainojuma dēļ aizvadījis vien trīs spēles, pēdējo reizi laukumā izejot 3.decembrī, iespējams, šonakt dosies laukumā.

Visi četri iepriekš minētie Losandželosas kluba spēlētāji piedalījās ceturtdienas treniņā, un tikai neilgi pirms spēles sākuma treneri izlems, vai kāds no viņiem dosies laukumā cīņā pret "Heat". Grifins pēc ceturtdienas treniņa izteicās, ka ir jauki redzēt visus komandas spēlētājus ierindā. Galvenais treneris Vinijs del Negro ceturtdien gan vēl nebija pilnībā pārliecināts, vai visi četri spēlētāji dosies laukumā šīs nakts spēlē. Taču treneris izteica cerību, ka svētdienas mačā pret Ņujorkas "Knicks" visi četri noteikti spēlēšot.

Uzvarā pār "Magic" saspēles vadītājs Eriks Bledso uzstādīja karjeras rekordu gūtajos punktus, iekrādams 27 punktus, un palīdzēja "Clippers" pārtraukt triju zaudējumu sēriju. Bledso Pola prombūtnē ir galvenais komandas saspēles diriģents.

Abu vienību šīs sezonas pirmajā duelī, kas 14.novembrī norisinājās Losandželosā, ar 107:100 pārāka izrādījās "Clippers" vienība. Kraufords uzvarētāju labā guva 22 punktus, Grifins iekrāja 20 punktus un 14 atlēkušās bumbas, bet Pols pievienoja 16 punktus un 10 rezultatīvas piespēles.

Džeimss tajā novembra spēlē guva 30 punktus, bet Veids un Kriss Bošs kopumā no spēles realizēja piecus no 23 izmestajiem metieniem.

"Heat" šo maču, iespējams, aizvadīs bez vairākiem līderiem. Krisam Bošam ir gripa, Rejam Alenam gripas simptomi, bet Dveinam Veidam slikta pašsajūta. Neviens no viņiem nepiedalījās rīta treniņā, bet par minēto spēlētāju izredzēm iziet laukumā piektdienas vakarā tiks informēts neilgi pirms mača sākuma.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura vienība izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 40

  • 19


  +4 [+] [-]

, 2013-02-08 18:48, pirms 11 gadiem
Irbītei dilemma.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-02-08 21:20, pirms 11 gadiem
Veids, Bošs un Allens šovakar nespēlēs gripas dēļ.

  +2 [+] [-]

, 2013-02-08 22:31, pirms 11 gadiem
HEAT šobrīd ieskrējusies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja