Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Atlētisko vienību duelis Denverā: "Clippers" pret "Nuggets"

Atlētisko vienību duelis Denverā: "Clippers" pret "Nuggets"
"Nuggets" basketbolisti (no kreisās) Andrē Igudala, Vilsons Čendlers un Tajs Lavsons
Foto: AFP

Agrā piektdienas rītā plkst. 5.30 pēc Latvijas laika Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) regulārajā čempionātā tiks aizvadīta spēle Denverā, "Pepsi Center" basketbola arēnā, kur vietējā "Nuggets" vienība mērosies spēkiem ar Bleika Grifina un Krisa Pola pārstāvēto Losandželosas "Clippers". Šī būs trešā un pēdējā abu vienību cīņa šajā regulārajā čempionātā.

Denveras "Nuggets" (40-22, 5.vieta Rietumos) vienība visas sezonas garumā savā laukumā demonstrējusi ļoti veiksmīgu sniegumu, sasniedzot bilanci 26-3. Ja atskatās uz pēdējām nedēļām, jāuzsver fakts, ka denverieši savā laukumā nav zaudējuši jau pēdējās 11 spēlēs pēc kārtas. Nu "Nuggets" spēlētājus sagaida sarežģīts uzdevums, jo būs jāspēkojas ar pašreiz trešo labāko Rietumu konferences vienību Losandželosas "Clippers" (44-19), kas svinējusi uzvaras pēdējās piecās izbraukuma spēlēs.

Denveras klubs otrdien ar 120:113 pārspēja Sakramento "Kings" vienību, izcīnot sesto uzvaru pēc kārtas. Tajs Lavsons, kurš pēdējos 11 mačos vidēji guvis 23,8 punktus, pret Sakramento atzīmējās ar 24 punktiem, bet Danilo Galinari pievienoja 23 punktus. Savukārt Kenets Farīds iekrāja "double-double" (19 punkti, 12 atlēkušās bumbas) un veterāns Andrē Millers guva 16 punktus, iesaistīdamies mačā no rezervistu soliņa. "Nuggets" ar vidēji spēlē 105,7 iemestiem punktiem ir trešā rezultatīvākā līgas komanda. Sešu uzvaru sērijas laikā komanda vidēji guvusi pat 112,0 punktus.

Džordža Karla vadīto basketbolistu mājas spēļu uzvaru sērija aizsākās 20.janvārī, kad papildlaikā tika gūta grūta uzvara pēc Oklahomsitijas "Thunder". "Nuggets" vienība, kura pēc kārtas 12 mājas spēlēs nav uzvarējusi kopš 2004./05.gada sezonas, uzvaru sērijas laikā "Pepsi Center" arēnā tāpat arī pieveikusi "Pacers", "Rockets", "Bucks", "Bulls", "Celtics" un "Hawks" vienības. Visas uzskaitītās šobrīd savās konferencēs ir starp astoņām labākajām jeb "play-off" zonā.

Kad "Clippers" 1.janvāri viesojās Denverā, Lavsons savai komandai nevarēja palīdzēt savainojuma dēļ. Tajā ar 92:78 labāka bija "Nuggets" vienība. Labākie ar mājinieku rindās bija Galinari ar 17 gūtajiem punktiem un Farīds ar 14 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām. Janvāra spēlē Losandželosas vienība ar grūtībām realizēja metienus (38,5% metienos no spēles un realizēti tikai 13 no 29 soda metieniem), kas noveda pie likumsakarīga zaudējuma.

"Clippers" vakarnakt bez lielām grūtībām savā laukumā ar 117:101 pieveica Milvoki "Bucks" vienību. Grifins uzvarētajā mačā gan sasniedza karjeras trešo "triple-double", gūdams 23 punktus, izdalīdams 11 rezultatīvas piespēles un izcīnīdams 11 atlēkušās bumbas, gan priecēja sanākušos "Clippers" fanus ar vairākiem efektīgiem "dankiem". Džamāls Kraufords, kā ierasts, iesaistoties mačā no rezervistu soliņa, pret "Bucks" ar 25 punktiem bija komandas labākais punktu guvējs. Abu vienību pirmajā sezonas duelī 25.decembrī Kraufords guva 22 punktus, un "Clippers" svinēja uzvaru ar 112:100. Aizsargs pēdējos četros mačos vidēji guvis 23,0 punktus, no spēles realizēdams metienus ar 59,3% precizitāti.

"Nuggets" gaidāmajā spēlē aizsardzībā būs īpaši jāuzmana ne tika Kraufords un Grifins, bet arī Pols, kurš pēdējos četros mačos vidēji guvis 20,0 punktus un atdevis 10,0 rezultatīvas piespēles. Losandželosas klubs sešos no pēdējiem astoņiem komandu dueļiem ir izrādījies pārāks.

Kraufords un Grifins priecē fanus mačā pret "Bucks"

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura vienība izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 22

  • 18


  +2 [+] [-]

, 2013-03-07 20:17, pirms 12 gadiem
Būs labs mačs tas nu ir skaidrs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja