Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bostonā savainojumu guvušais "Lakers" uzbrucējs Vanderbilts nespēlēs vismaz 3-4 nedēļas

Agris Suveizda

Bostonā savainojumu guvušais "Lakers" uzbrucējs Vanderbilts nespēlēs vismaz 3-4 nedēļas
Džereds Vanderbilts. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komanda Losandželosas "Lakers" paziņojusi, ka 24 gadus vecajam spēka uzbrucējam Džeredam Vanderbiltam ir atklāts labās pēdas vidusdaļas sastiepums.

Vanderbilts savainojumā iedzīvojās panākumā pār Bostonas "Celtics" (114:105), bet bez viņa komanda izcīnīja vēl trīs panākumus. Vanderbilta veselības stāvoklis atkārtoti tiks novērtēts pēc 3-4 nedēļām, tādējādi nav izslēgts, ka atlabšanas periods varētu būt arī ilgāks.

Sezonas sākumā Vanderbilts 20 spēles izlaida papēža savainojuma dēļ un šosezon ir piedalījies 29 no 52 mačiem, sešreiz ejot starta pieciniekā un vidēji 20,0 minūtēs tiekot pie 5,2 punktiem un 4,8 atlēkušajām bumbām. Pirms gada Vanderbilts tika iemainīts no Jūtas "Jazz", un viņš bija "Lakers" sākumsastāva uzbrucējs, 26 spēlēs un vidēji 24,0 minūtēs nopelnot 7,2 punktus, 6,7 atlēkušās bumbas, 1,6 piespēles, 1,2 pārtvertas bumbas un 1,1 kļūdu.

Vanderbiltam rit pēdējā sezona trīs gadu līgumā par 13,1 miljonu ASV dolāru, bet septembrī viņš jau noslēdza jaunu vienošanos un nākamos četrus gadus saņems kopumā 48 miljonus dolāru. Losandželosas "Lakers" ar bilanci 27-25 ieņem devīto vietu Rietumu konferencē un mājas spēļu sēriju turpinās pret Denveras "Nuggets", Ņūorleānas "Pelicans" un Detroitas "Pistons" komandām.

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/lakers/news/jar...