Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertāns par pagaidām neveiksmīgo gadu: ''Dažreiz prātā vēl esmu pagājušajā sezonā''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Bertāns par pagaidām neveiksmīgo gadu: ''Dažreiz prātā vēl esmu pagājušajā sezonā''
Rasels Vestbruks un Dāvis Bertāns. Foto: USA Today / Scanpix

''The Athletic'' analītiskā rakstā par Dāvja Bertāna neveiksmēm sezonas sākumā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Vašingtonas ''Wizards'' rindās tiek uzsvērta basketbolista fiziskās formas kritums saistībā ar vēlo ierašanos uz treniņnometni un Covid-19 izplatību vienībā. Pats spēlētājs pauž, ka viņam jābūt pacietīgam, jāsaprot netrāpīto metienu problēma un jāatgūst spēļu ritms.

Dāvis Bertāns pirms šīs sezonas noslēdza piecu gadu līgumu ar Vašingtonas ''Wizards'' par 80 miljoniem ASV dolāru. 2019./2020. gada sezona latvietim bija sekmīgākā līdzšinējā NBA karjerā - vidēji spēlē gūti 15.4 punkti, tālmetieni trāpīti ar 42.4 % precizitāti. Šīs sezonas sākumā aina mainījusies - vien 32.0% trīspunktnieki bijuši precīzi, vidēji gūti 10.6 punkti, komanda zaudē un tas dod iespēju spekulācijām, vai ''Wizards'' nav kļūdījušies, dodot Bertānam tik apjomīgi līgumu.

''The Athletic'' basketbola apskatnieks Freds Katzs savā analītiskajā rakstā, kas veltīts Dāvja Bertāna metiena problēmām šosezon, ļauj izteikties arī pašam basketbolistam. ''Ja es varētu uz šo jautājumu atbildēt, būtu ļoti priecīgs. Domāju, ka tad pēc divām dienām atnāktu uz treniņu un realizētu visus metienus. Kopumā uzskatu, ka problēma ir sajūtu līmenī. Kad izlaižu bumbu no rokām, lielākā daļa no metieniem šķiet labi. Un tā ir problēma, jo tie neiekrīt. Ja es netrāpu, taču sajūtu līmenī jūtu, ka metiens nav labs, tad zinu, kas jāuzlabo,'' situāciju raksturo viens no latviešu pašlaik meistarīgākajiem basketbolistiem.

Attiecībā pret pagājušo sezonu Dāvis met garām gandrīz par pusi vairāk kā iepriekš. Tiek uzsvērts, ka Bertāns ieradies ne tajā labākajā fiziskajā formā uz treniņnometni un pusotru nedēļu vēlāk, jo bijušas grūtības ar vīzas saņemšanu. Tāpat Bertāns nebija spēlējis kopš marta, jo uz burbuli basketbolists nedevās. Decembrī pats basketbolists atzina, ka ir ap 60-70% gatavībā. Brīdī, kad jau Bertāns sāka atgūt formu un trāpīt metienus, nāca Covid-19. Arī Dāvis tika ievietots veselības un drošības protokolā. ''Fiziski un kondīcijas ziņā jūtos labi. Jūtu, ka varu daudz skriet. Vairāk domāju, ka vēl neesmu iegājis ritmā,'' pēc trešdienas uzvaras pār Maiami ''Heat'' klāstīja Bertāns.

To, ka tomēr Dāvis Bertāns pēc Covid-19 pārtraukuma nav atgriezies tajā labākajā formā, pamanījis arī galvenais treneris Skots Brūkss: ''Mums vajag, lai viņš realizē metienus, ko nav darījis kopš brīža, kad ir atgriezies. Neviens nav gājis cauri tam, kam Dāvis. Viņš izlaida trīs nedēļas no NBA sezonas vīrusa dēļ, kas bija mūsu komandā. Bertāns noteikti atgūs formu.''

Arī aizsardzībā Dāvis Bertāns nekad nav ticis uzskatīts par labāko. Fiziskās formas kritums to iespaidojis vēl vairāk. To pamanījušas citas NBA komandas un mačā pret ''Trailblazers'' pretinieki to centās izmantot, kad laukumā atradās latvietis. ''Kā līga attīstās, redzams, ka komandas meklē spēlētājus, uz kuriem uzbrukt. Mums jāpalīdz viņam. Dāvja fiziskā kondīcija nav tajā līmenī, kādā vajadzētu, bet to atgriezt vienas dienas laikā nav iespējams. Uz viņu nepadošos. Turpinu Dāvim ticēt,'' skaidroja Brūkss.

''Man jābūt pacietīgam. Jāatgūst spēles garša un viss būs labi. Dažreiz savā prātā esmu pagājušajā sezonā, kad varēju trāpīt, pat ja mestu no Lielbritānijas. Gaidīšu savas iespējas,'' noslēgumā pauda Bertāns. Viņa pārstāvētā ''Wizards'' naktī uz sestdienu piedzīvoja kārtējo zaudējumu, kad ar 95:122. Dāvis realizēja abus izmestos tālmetienus.

Izmantotie resursi:
https://theathletic.com/2369489/202...

  -2 [+] [-]

, 2021-02-06 10:12, pirms 3 gadiem
izskatās ka vienu sezonu izšāva un viss!

  +1 [+] [-]

, 2021-02-06 10:13, pirms 3 gadiem
Gan jau atgūsies
Manuprāt vajadzēja vasarā tomēr spēlēt, bet nu tad varbūt arī tādu līgumu nebūtu dabūjis

  +2 [+] [-]

, 2021-02-06 11:10, pirms 3 gadiem
beiziiters rakstīja: Gan jau atgūsies
Manuprāt vajadzēja vasarā tomēr spēlēt, bet nu tad varbūt arī tādu līgumu nebūtu dabūjis
viņš jau ar aģentu gribēja pat vairāk!

  -1 [+] [-]

, 2021-02-06 12:34, pirms 3 gadiem
Bertāns ir malacis, ka ar visām traumām tika NBA un izcīnīja lielo līgumu. Taču viņa metienu izvēle šosezon liecina par to, ka viņš ir parasts 3p metējs bez caurgājiena un pustālā, turklāt ar sen zināmām problēmām aizsardzībā. Izlasē, ja tiksim uz EČ un viņš varēs spēlēt, viņam redzu tikai konkrētu lomu, bet izšķirošos brīžos būs jāizdara izvēle par labu citiem spēlētājiem, ja vien viņš pēkšņi neprogresēs citās komponentēs.

     [+] [-]

, 2021-02-06 12:40, pirms 3 gadiem
Pārāk stīvs un ar sliktu driblu, lai kaut ko mainītu savā spēlē, tas ir fakts. Var būt tikai catch n shoot spēlētājs, bet, ja nevar iemest, tad slikti.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-06 12:56, pirms 3 gadiem
Marcello92 rakstīja: Bertāns ir malacis, ka ar visām traumām tika NBA un izcīnīja lielo līgumu. Taču viņa metienu izvēle šosezon liecina par to, ka viņš ir parasts 3p metējs bez caurgājiena un pustālā, turklāt ar sen zināmām problēmām aizsardzībā. Izlasē, ja tiksim uz EČ un viņš varēs spēlēt, viņam redzu tikai konkrētu lomu, bet izšķirošos brīžos būs jāizdara izvēle par labu citiem spēlētājiem, ja vien viņš pēkšņi neprogresēs citās komponentēs.
Treneri atradušies Visi tādu gudreļi!! Spurs spēlējot viņam bija smuki caurgājieni un dunki!! Tas jau visiem sen piemirsies.
Te neliels top5
https://www.youtube.com/watch?v=Ldg...

  -1 [+] [-]

, 2021-02-06 13:58, pirms 3 gadiem
BERTĀNS PAR PAGAIDĀM NEVEIKSMĪGO GADU: ''DAŽREIZ PRĀTĀ VĒL ESMU PAGĀJUŠAJĀ SEZONĀ''

Pēc plosta tā var gadīties

  +3 [+] [-]

, 2021-02-06 16:03, pirms 3 gadiem
Pretīgi lasīt šito latvietīšu komentārus. Kauns nav? Vecis mauc, sasniedzis daudz un tagad ir bedrē, bet šie te spriež.. pretīgi d.rsēji ne līdzjutēji

     [+] [-]

, 2021-02-06 16:45, pirms 3 gadiem
sapnis rakstīja: Pretīgi lasīt šito latvietīšu komentārus. Kauns nav? Vecis mauc, sasniedzis daudz un tagad ir bedrē, bet šie te spriež.. pretīgi d.rsēji ne līdzjutēji
pagaidi,pagaidi,tas nav vienas vai 2vu spēļu kritums,visu sezonu tā spēlē,protams ka gaidīts 10x vairāk!Pagaidām izskatās teiksim nekas acīm tīkams!Un par līdzjušanu,vajag arī macēt uzklausīt kritiku nevis galviņu glaudīt tik,cerams profesionālis kā nekā ,nejau amatieris viņš ir!

     [+] [-]

, 2021-02-06 19:06, pirms 3 gadiem
Tumanovs rakstīja: BERTĀNS PAR PAGAIDĀM NEVEIKSMĪGO GADU: ''DAŽREIZ PRĀTĀ VĒL ESMU PAGĀJUŠAJĀ SEZONĀ''

Pēc plosta tā var gadīties
Tu sāc palikt tik pat apnicīgs un garlaicīgs ga tas cirvis zzz. Laikam Tev arī uzmanības deficīts