Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Ērvingam ar atvainošanos spēlēšanai nepietiks, Bruklina atlaišanu nav apsvērusi

Agris Suveizda

Ērvingam ar atvainošanos spēlēšanai nepietiks, Bruklina atlaišanu nav apsvērusi
Kairijs Ērvings. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komanda Bruklinas "Nets" savai zvaigznei Kairijam Ērvingam piesprieda vismaz piecu spēļu diskvalifikāciju par nespēju atvainoties par saviem vārdiem un rīcību un nespēju skaidri noliegt antisemītiskus uzskatus. Ērvings drīz vien atkārtotā paziņojumā beidzot publiski atvainojās, tomēr "Nets" ģenerālmenedžeris Šons Mārkss piebilda, ka ar to vēl nepietiks.

"Atvainošanās noteikti ir solis pareizajā virzienā. Taču tas ir solis – ar to vien nebūs gana. Lai atkal iekļautos komandā, vajadzēs vēl vairākus soļus – piemēram, tikšanos ar organizācijas vadību, tikšanos ar ebreju komūnas līderiem," žurnālistiem šovakar teica ģenerālmenedžeris. Bruklinas "Nets" jau iepriekš paziņojumā sacīja, ka Ērvings ir atstādināts uz vismaz piecām spēlēm un ka viņš neatgriezīsies laukumā, kamēr nebūs izpildījis noteiktus nosacījumus. Vaicāts, vai iespējamo risinājumu sarakstā figurējusi arī atlaišana, ģenerālmenedžeris teica, ka šāda iespēja neesot apsvērta.

Bruklinas "Nets" trīs izbraukuma spēļu sēriju šonakt sāks pret Kristapu Porziņģi un Vašingtonas "Wizards". Pēc pirmsspēles treniņa situāciju komentēja arī "Nets" līderis Kevins Durents, kurš nebija priecīgs par notikumu attīstību: "Neesmu šeit, lai kādu tiesātu vai mācītu, kā dzīvot vai kādus uzskatus paust. Man tikai nepatika tas, kā situācija attīstījās. Uzskatu, ka tas viss bija lieks un vienkārši varējām turpināt spēlēt basketbolu un klusēt kā organizācija. No šīs situācijas neieguva neviens."

Durents arī iemeta akmentiņu žurnālistu dārziņā: "Tāda tagad ir NBA – tagad ir tik daudz mediju, laikrakstu, kuru vēstis izplatās ļoti strauji. No tā arī rodas viss haoss. Katram ir viedoklis par situāciju, un mēs tajā pastāvīgi klausāmies." Pēcāk Durents sociālo tīklu vietnē Twitter precizēja savus izteikumus: "Redzu, ka daži cilvēki ir apjukuši, tādēļ gribu sacīto precizēt. Nepieveru acis naida runai vai antisemītismam, esmu par to, lai mēs allaž veicinātu mīlestību. Mūsu spēle vieno cilvēkus, un gribu, lai tā arī paliktu prioritāte."

30 gadus vecais Austrālijā dzimušais Ērvings šosezon laukumā devies astoņās spēlēs, caurmērā katrā spēlējot 38,6 minūtes un gūstot 26,9 punktus, kā arī sakrājot pa 5,1 atlēkušajai bumbai un rezultatīvai piespēlei. "Nets" sezonu sākusi ar 2-6 bilanci. Basketbolists pagājušajā ceturtdienā savā sociālo tīklu vietnes ''Twitter'' profilā publicēja ierakstu, ar kuru reklamēja filmu ''Hebrews to Negroes: Wake up black America''. Tā balstīta uz tāda paša nosaukuma grāmatu, un flima tiek kritizēta par antisemītisma elementiem.

Ērvings noteikti izlaidīs izbraukuma spēles pret Vašingtonas "Wizards", Šārlotas "Hornets" un Dalasas "Mavericks", mājas spēli pret Ņujorkas "Knicks" un izbraukuma spēli pret Losandželosas "Clippers", kas ievadīs četru maču izbraukumu. Pēc "Clippers" komanda tiksies arī ar otru Losandželosas klubu "Lakers" – šī spēle paredzēta naktī uz 14. novembri.

Izmantotie resursi:
https://nypost.com/2022/11/04/kevin...
https://twitter.com/KDTrey5/status/...

  -1 [+] [-]

, 2022-11-04 18:45, pirms gada
Nets vadības rīcība ir saprotama, jo viņiem vajadzēja, kā saka, rīkoties uz apsteigšanu, jo savādāk, ja pie tā būtu ķērusies NBA vadība, tad priekš Nets un Ērvinga tas varētu beigties daudz sliktāk.

  +1 [+] [-]

, 2022-11-04 19:15, pirms gada
O... Šarlota atgriezusies. Kur tad palika Šarlote?

     [+] [-]

, 2022-11-04 19:22, pirms gada
Cancel kultūra visā spožumā!
Un ko ja viņš atsakās atvainoties Palestīniešu slepkavām?!

     [+] [-]

, 2022-11-04 19:34, pirms gada
Šārlotas Hornets un Bruklīnes Nets

     [+] [-]

, 2022-11-04 22:09, pirms gada
Kkāds murgs. Gribas izteikties, bet labāk jau nē. Ar Irwing ir sekojoši - brīžiem nesaproti,- kurā brīdī viņš troļļo iestāvējušos kārtību un kur patiesi tupī.
Kā spēlētājs - ļoti patīk.

     [+] [-]

, 2022-11-04 23:11, pirms gada
Irvings ir tāds "pa gaisu" čalis. Bet jāsaka - tā žīdu būšana arī ir stipri pārspīlēta. Dies' nedod pateikt par šo tautu kaut ko negatīvu - viss uzreiz iet gaisā! Laikam Bruklinas klubs arī pieder īstajiem.

     [+] [-]

, 2022-11-04 23:23, pirms gada
Limpompo rakstīja: Irvings ir tāds "pa gaisu" čalis. Bet jāsaka - tā žīdu būšana arī ir stipri pārspīlēta. Dies' nedod pateikt par šo tautu kaut ko negatīvu - viss uzreiz iet gaisā! Laikam Bruklinas klubs arī pieder īstajiem.
Nu tā politika tiešām tāda jocīga. Nez kāpēc mēs tiem p***ariem samaksājām 40M ej sazini par ko, bet tāda Krievija vai Vācija uzspļauj saviem kara noziegumiem Latvijā. Bet redz, kad tos apbižo, tad jāmaksā nauda. Un, protams, mana(mūsu) nauda. Nekur jau citur viņa nerodas.

     [+] [-]

, 2022-11-04 23:29, pirms gada
Heiteris parastais rakstīja: Nu tā politika tiešām tāda jocīga. Nez kāpēc mēs tiem p***ariem samaksājām 40M ej sazini par ko, bet tāda Krievija vai Vācija uzspļauj saviem kara noziegumiem Latvijā. Bet redz, kad tos apbižo, tad jāmaksā nauda. Un, protams, mana(mūsu) nauda. Nekur jau citur viņa nerodas.
Un pats prikols, ka cietusī puse maksā cietušajai...Aizspogulija.