Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Hornačeks: "Nevēlamies, lai Karmelo 20-22 metienus kompensētu viens spēlētājs"

Agris Suveizda

Hornačeks: "Nevēlamies, lai Karmelo 20-22 metienus kompensētu viens spēlētājs"
Džefs Hornačeks
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komanda Ņujorkas "Knicks" starpsezonu sāka ar zaudējumu savā laukumā pret Bruklinas "Nets" (107:115). Savā otrajā sezonā pie "Knicks" stūres Džefam Hornačekam būs jāveido jau pavisam cita komanda - bez tās līdzšinējā līdera Karmelo Entonija.

"Karmelo [Entonijs] vidēji spēlē izmeta 20-22 metienus [iepriekšējās sezonās gan "tikai" 18,2 un 18,8 – A.S.]. Nevēlamies, lai tos kompensētu viens pats spēlētājs, sacīja komandas galvenais treneris Džefs Hornačeks. "Šie metieni droši vien tiks sadalīti sīkāk. Ja centīsimies meklēt un medīt metienus tikai mešanas pēc, tad nemetīsim ar labu precizitāti. Metieniem ir jārodas uzbrukuma rezultātā. Pagaidām esmu ļoti priecīgs par to, ka treniņnometnē spēlējam tieši tā."

"Tagad mūsu rīcībā ir cita spēlētāju grupa," Hornačeks turpināja. "Mums vairs nav tādu individuālu talantu, kādi pagājušajā gadā bija Karmelo un Deriks [Rouzs] un kuriem varēja tikai pateikt – ņem bumbu un ej uz grozu. Mums vajadzēs paļauties citam uz citu, paļauties uz mūsu komandas biedriem. Tieši to šogad uzsveram."

ASV sportā viena no pēdējo nedēļu populārākajām tēmām ir komandu un atsevišķu sportistu reakcija uz valsts himnu. Ņujorkas "Knicks" bija vienojusies pirms pārbaudes spēles himnu sagaidīt, stāvot kājās un sakrustojot rokas. "Ja tas būtu atkarīgs tikai no manis, es būtu pietupies uz ceļgala," sacīja "Knicks" jaunpienācējs Eness Kanters. "Taču mēs esam komanda un stāvējām kopā."

"Saprotu, ka mums visiem ir savas atšķirības, taču galvenā lieta dzīvē ir šīs atšķirības atstāt maliņā un censties atrast kaut ko kopīgu," turku centrs turpināja. "Amerikā un jebkur citur pasaulē nav svarīgi, vai esi garš, īss, melns, balts, resns, tievs. Lai kāds tu arī nebūtu, mums ir jātiek galā kopā. Saku "mūsu valsts" tādēļ, ka šeit jūtos kā mājās, un tas vienkārši ir skumji, ka tas viss notiek. Amerikā ir reliģijas un vārda brīvība, un mēs izrādījām miermīlīgu protestu. Nedarījām neko traku. Lūgšos par šo valsti un ceru, ka ar katru dienu viss uzlabosies."

Karmelo Entonija maiņas darījumā nokļuvis Ņujorkā, Kanters pirmajā pārbaudes spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa un 17 minūtēs guva 17 punktus, lielāko daļu gūstot no soda metienu līnijas (9/10). Kantera rēķinā arī trīs atlēkušās bumbas un neitrāls +/- rādītājs. Nākamo spēli "Knicks" aizvadīs naktī uz sestdienu, plkst. 2:00 pēc Latvijas laika viesojoties pie Vašingtonas "Wizards".

Izmantotie resursi:
This is the Knicks team Jeff Hornacek wanted...
Enes Kanter on the Knicks locking arms during...

  +4 [+] [-]

, 2017-10-04 19:20, pirms 7 gadiem
Bez izteiktiem stāriem nāksies daudz vairāk paļauties ne tikai uz komandas spēli, bet arī uz treneri. Šosezon varēs redzēt uz ko tad īsti Hornačeks ir spējīgs, domās taktiskus gājienus vai arī iedos bumbu Porziņģim un teiks to pašu ko agrāk Karmelo: ej uz grozu!

  -1 [+] [-]

, 2017-10-04 19:40, pirms 7 gadiem
Es ticu, ka Hornačeks ir spējīgs izveidot kautko labu no šiem spēlētājiem.

     [+] [-]

, 2017-10-07 09:48, pirms 7 gadiem
Kanters vēl nav dabūjis USA pilsonību, bet jau sācis protestēt pret prezidentu!