Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Septembrī startēs basketbola līga, kurā vidusskolēni saņems 100 tūkstošu lielu atalgojumu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Septembrī startēs basketbola līga, kurā vidusskolēni saņems 100 tūkstošu lielu atalgojumu
Kevins Durents. Foto: AP/Scanpix

ASV sporta medijs ''Overtime'', kas nesen ienācis arī Eiropas tirgū, paziņojis, ka septembrī plāno uzsākt basketbola līgu ''Overtime Elite'', kurā spēlētu labākie Amerikas vidusskolēni vecumā no 16 līdz 18 gadiem. Talantīgie sportisti par dalību čempionātā saņemtu 100 tūkstošu dolāru lielu atalgojumu.

''Overtime'' ir ASV bāzēts digitālais medijs, kas galvenokārt veido dažādus sižetus par topošajām Nacionālās basketbola asociācijas zvaigznēm - labākajiem vidusskolas un koledžu čempionātu basketbolistiem. Tāpat ''Overtime'' saturā, kas skatāms YouTube, Instagram un citās platformās, iekļauti arī citi sporta veidi, kā futbols, esports un amerikāņu futbols. Ik mēnesi ''Overtime'' veidoto saturu internetā vēro vairāk nekā pusotrs miljards cilvēku un 88 procenti no skatītājiem ir jaunāki par 35 gadiem. Kompāniju 2016. gadā dibināja investoru grupa, starp kuriem ir arī Bruklinas ''Nets'' zvaigzne Kevins Durents un Portlendas ''Trail Blazers'' basketbolists Karmelo Entonijs.

''Overtime Elite'' līgas sākums paredzēts septembrī. Jaunajiem basketbolistiem, kas tajā piedalīsies, būs jāatsakās no turpmākas dalības vidusskolu čempionātā un spēlēšanas Nacionālās studentu sporta asociācijas (NCAA) turnīros, taču spēlētājiem tiks nodrošināts 100 tūkstošu ASV dolāru liels atalgojums. ''Overtime Elite'' čempionātā plānots pulcēt 30 basketbolistus, kuri aizvadītu mačus ne tikai savā starpā, bet arī ar labākajām sagatavošanas skolām (''prep-school'') Amerikā un citu valstu vienībām.

Līgas mērķis ir izveidot citu ceļu talantīgajiem basketbolistiem, kuri nevēlas pavadīt gadu universitātē pirms NBA drafta. Tās darbība plānota vienā pilsētā, kura tiks izziņota vēlāk.

''Šobrīd novērojama tendence, ka talantīgi sportisti arvien biežāk cenšas uzlauzt sistēmu. Viņi meklē dažādus veidus, kā labāk sagatavoties profesionālajai karjerai, nespēlējot studentu čempionātā,'' sacīja jaunizveidotās līgas komisārs Ārons Raiens, kurš iepriekš 22 gadus strādājis Nacionālajā basketbola asociācijā.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...