Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Hārdens par astoņiem gadiem Hjūstonā: "Pietrūka vienīgi čempiontitula"

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Hārdens par astoņiem gadiem Hjūstonā: "Pietrūka vienīgi čempiontitula"
Džeimss Hārdens. Foto: Sarah Stier/AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Džeimss Hārdens, kurš šobrīd pārstāv Bruklinas "Nets" komandu, aizvadītajā naktī atgriezās Hjūstonā, kur pavadīja astoņus savas karjeras gadus. Šīs sezonas sākumā Hārdens pieprasīja maiņu, kuras rezultātā viņš devās uz Bruklinu. Spēlētājs pēc spēles atzina, ka Hjūstonai deva visu, ko spēja, izņemot NBA čempiontitulu.

Bruklinas "Nets" pārspēja Rodiona Kuruca pārstāvēto Hjūstonas "Rockets" pārliecinoši, tiekot pie 10. panākuma aizvadītajās 11 spēlēs. Hārdens iekrāja astoto triple-double, spēlējot "Nets" komandas rindās. Viņš ir sestais spēlētājs līgas vēsturē, kas pirmajā spēlē pret savu bijušo komandu izcēlies ar triple-double. "Kad uzkāpju uz laukuma, es vienkārši cenšos uzvarēt," Hārdens teica. "Nesatraucos par citām lietām. Man svarīgākais bija uzvarēt, lai ko arī tas prasītu. Es necentos nevienam izrādīties, necentos parādīt kaut ko tādu, ko es nerādu ikdienā."

"Rockets" savu bijušo spēlētāju, kurš 2018. gadā kļuva par līgas vērtīgāko spēlētāju, uzņēma labi. Pirms un pēc spēles viņš sarunājās ar komandas personālu un spēlētājiem. Tāpat uz lielā ekrāna tika atskaņots video ar Hārdena labākajām spēles epizodēm. "Ir skaidri redzams, ka tas viņam daudz nozīmējā," teica "Nets" galvenais treneris Stīvs Nešs. "Šī vieta Hārdenam ir īpaša. Hjūstona viņam daudz nozīmē – gan pilsēta, gan komanda. Viņš šeit daudz sasniedza, un es zināju, ka viņam šī spēle bija svarīga – lepojos par to, kā viņš tika ar visu galā."

Hārdens arī atzina, ka internetā ir uzzinājis, ka "Rockets" īpašnieks Tilmens Fertita plāno iemūžināt viņa 13. numuru, kurā allaž rezultatīvais aizsargs aizvadīja savu karjeru Hjūstonā. "Laikam jau kaut ko esmu darījis pareizi," Hārdens teica. "Mums nedaudz pietrūka, lai tiktu pie titula, bet darbs un atdeve, kuru es ieguldīju šeit astoņu gadu laikā, bija augstākajā līmenī. Laikam jau vienīgā lieta, kuru es nesasniedzu, spēlējot "Rockets" rindās, bija čempiontitula izcīnīšana. To nav viegli sasniegt. Ceru, ka tas, ko devu Hjūstonas faniem laukumā un ārpus tā, atsver to, ka neizcīnījām čempiontitulu."

Hārdenu 2009. gada NBA jauno spēlētāju draftā izvēlējās Oklahomsitijas "Thunder", bet 2012. gadā viņš pievienojās Hjūstonas "Rockets". Astoņu sezonu laikā Hārdens piedalījās astoņās Visu zvaigžņu spēlēs, trīs reizes kļuva par līgas rezultatīvāko spēlētāju, sešas reizes bija NBA pirmajā simboliskajā pieciniekā un 2018. gadā tika atzīts par līgas vērtīgāko spēlētāju. Karjeras laikā viņš vidēji guvis 25,2 punktus un atdevis 6,5 rezultatīvas piespēles. "Rockets" rindās viņš vidēji spēlē realizēja 3,3 tālmetienus un guva 29,6 punktus.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  +3 [+] [-]

, 2021-03-04 11:21, pirms 4 gadiem
Kā to var dabūt gatavu 8 sezonu laikā piedalījās 9 zvaigžņu spēlēs,,,, hmmm nezināju

  +2 [+] [-]

, 2021-03-04 12:34, pirms 4 gadiem
Dončičam šitie vārdi jāieraksta kladē, lai pēc 8 gadiem tos izteiktu Dallasā. Vēsture iet pa spirāli, nedaudz citādāk, bet notikumi atkārtojas.

  -1 [+] [-]

, 2021-03-04 12:54, pirms 4 gadiem
Ja godīgi, es būtu ļoti gandarīts, ja Nets izceltu titulu un finālā pārmācītu Lebronu. Bet diemžēl bez laba defa, tas ir tikai sapnis. Vienīgais, ka kaut cik kapā defā ir KD. It kā jau Austrumi nav tik spēcīgi kā Rietumi, bet domāju 76eriem šogad jābūt finālā un pret Lakeriem ies grūti.

     [+] [-]

, 2021-03-04 14:38, pirms 4 gadiem
cobham rakstīja: Ja godīgi, es būtu ļoti gandarīts, ja Nets izceltu titulu un finālā pārmācītu Lebronu. Bet diemžēl bez laba defa, tas ir tikai sapnis. Vienīgais, ka kaut cik kapā defā ir KD. It kā jau Austrumi nav tik spēcīgi kā Rietumi, bet domāju 76eriem šogad jābūt finālā un pret Lakeriem ies grūti.
No vienas puses tas būtu labi visai līgai, bet skan nereāli.
LeBrons ir tik daudzas reizes aplauzies finālā, ka viņu pārspēj tikai Džerijs Vests. Un abiem aplauziens ir identisks, ka viens kapā, bet pārējie ir diezgan lielā čillā, jo gredzens ir, pārējais ir ph.
Es teiktu, ka LeBrons ir no retajiem, kuram ir svarīgs katra playoff spēle, nemaz nerunājot par finālu, viņš mācās no katras spēles, iegūtā pieredze ir tāda, ka viņš mazās sakāves cīņās neņem vērā, jo svarīga ir uzvara karā. Tā viņš demolēja austrumus, redzēsim, kā ies rietumos.
Kā mēs visi atceramies, 2016.gadu visi atceras kā CLE uzvaru finālā no 1:3 nevis GSW rekordsezonu 73-9.

     [+] [-]

, 2021-03-04 19:04, pirms 4 gadiem
Ja Pols nebūtu norāvis traumu pie 3:2 vadības, tad tituls būtu.