Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertānam un "Spurs" spēle pret zaudējumu joslā iekļuvušo Ņūorleānu

Rolands Eliņš

Bertānam un "Spurs" spēle pret zaudējumu joslā iekļuvušo Ņūorleānu
Dāvis Bertāns un "Pelicans" aizsargs Drū Holidejs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Šonakt 2:30 paredzēta Nacionālās basketbola asociācijas spēle, kurā Dāvis Bertāns un Sanantonio „Spurs” sacentīsies ar Ņūorleānas „Pelicans”, komandu, kas sezonu sāka ar četrām uzvarām pēc kārtas, bet tagad zaudējusi četrās spēlēs pēc kārtas.

Dāvis Bertāns iepriekšējā spēlē pavadīja laukumā sezonas lielāko laiku, nospēlējot 24 minūtes. Tas gan bija arī saistīts ar to, ka iepriekšējā spēlē „Spurs” bija liels pārsvars pār Fīniksu un beigās tika svinēta uzvara ar 30 punktu pārsvaru, tādēļ vairāki sākumsastāva spēlētāji varēja mača izskaņā nespēlēt.

Bertāns pret Fīniksu guva piecus punktus, trāpot savu sezonas desmito tālmetienu no 19 mēģinājumiem. Vidēji spēlē Dāvis šosezon pagaidām guvis 5.4 punktus.

„Spurs” par spīti savām savainojumu problēmām un problēmām aizsardzībā, kuras nenoliedza arī paši Sanantonio spēlētāji, spējusi tikt pie ļoti labās bilances 5-2. Komandā ļoti ātri un ļoti veiksmīgi iejuties Demārs Derouzens, kurš komandas artavā pienesis stabili rezultatīvu sniegumu.

„Ņemot vērā mūsu savainojumus un ka mūsu komandā tagad ir vairāki jauni spēlētāji, kuri joprojām vēl tikai apgūst uzbrukuma un aizsardzības taktikas īpatnības, bilance 5-2 patiešām ir lieliska,” sacīja Derouzens intervijā Sanantonio medijiem. „Taču mums arī jāapzinās, ka varam vēl ļoti uzlabot savu spēli.”

„Spurs” uzvarējusi trīs spēlēs pēc kārtas, kamēr „Pelicans” pēc teicamā sezonas sākuma, kad četrās spēlēs pēc kārtas guva vairāk par 115 punktiem, tagad pieredzējusi četras neveiksmes pēc kārtas. Jāatzīst gan, ka visos zaudētajos mačos Ņūorleānai bijušas spēcīgas pretinieces no Rietumu konferences – „Warriors”, Portlenda, Denvera un Jūta.

Lielu iespaidu uz „Pelicans” sniegumu atstājusi komandas superzvaigznes Entonija Deivisa elkoņa trauma, kuras dēļ viņš nepiedalījās trīs no šajām spēlēm, bet pret „Warriors” spēlēja veselu 41 minūti. Deiviss sezonas ievadā bija teju neapturams, vidēji spēlē gūstot 25.2 punktus, savācot 13 atlēkušās bumbas un veicot 5.2 rezultatīvas piespēles, taču šonakt viņa dalība mačā ir uz jautājuma zīmes.

Ņūorleānas sastāvā sezonas sākumā ļoti rezultatīvi spēlējis arī Nikola Mirotičs, vidēji spēlē gūstot 22.5 punktus, kas ir gandrīz divreiz vairāk nekā viņa NBA karjeras vidējais rādītājs. Ja Deiviss nevarēs spēlēt arī šonakt, paredzams, ka sākumsastāvā turpinās iziet Džalils Okafors, spēlētājs, kurš tika draftēts tieši pirms Porziņģa, bet tagad nonācis jau savā trešajā komandā un sezonas ievadā vidēji mačā guvis sešus punktus.

„Pelicans” treneris Alvins Džentrijs komandas neveiksmēs lielu lomu atvēl neveiksmēm no tālmetienu līnijas: „Iepriekšējā spēlē mēs ar tālmetieniem guvām par 30 punktiem mazāk nekā Portlenda. Mēs dominējam zem groziem, mēs metam vairāk soda metienus, bet ir patiešām grūti kompensēt 30 punktu deficītu no tālās līnijas. Tādēļ mums nepieciešams ierobežot pretinieku uzbrukumus ar tālmetieniem, kā arī pašiem uzlabot savu precizitāti.”

Jāpiemin, ka „Spurs” sezonas ievadā ir komanda, kas tālmetienus izdarījusi visretāk – vidēji spēlē tikai 22.3, tiesa, ar ļoti pieklājīgu precizitāti (39.1%).

NBA spēles, 3.-4.novembris

KomandasSākums
76ers-Pistons19:00
Hornets-Cavaliers1:00
Pacers-Celtics1:00
Hawks-Heat1:00
Bulls-Rockets1;30
Spurs-Pelicans2:30
Nuggets-Jazz3:00
Trail Blazers – Lakers4:00

Izmantotie resursi:
The official site of the NBA | NBA.com

  +1 [+] [-]

, 2018-11-03 16:19, pirms 6 gadiem
Davids Bertrāds