Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: par Losandželosas ''Lakers'' galveno treneri kļūst Hams

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Oficiāli: par Losandželosas ''Lakers'' galveno treneri kļūst Hams
Dārvins Hams. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Losandželosas ''Lakers'' oficiāli paziņojusi, ka par tās jauno galveno treneri iecelts līdzšinējais Milvoki ''Bucks'' asistents Dārvins Hams. Puses noslēgušas ilgtermiņa līguma, kura ilgums netiek atklāts.

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Losandželosas ''Lakers'' pēc neiekļūšanas 2021./2022. gada izslēgšanas spēlēs lēma priekšlaicīgi lauzt vienošanos ar galveno treneri Frenku Vogelu, kurš 2019./2020. gadā ar vienību kļuva par NBA čempionu.

Komanda sāka jaunā trenera meklējumus un iepriekšējā nedēļā ESPN ziņoja, ka par to iecels ilggadējo Milvoki ''Bucks'' asistentu Dārvinu Hamu, kuram tādējādi tā kļūtu par pirmo pieredzi kādas NBA komandas galvenā trenera amatā.

Šodien ''Lakers'' faktu apstiprinājusi oficiāli. Puses noslēgušas vairāku gadu līgumu, tā ilgumu nekonkretizējot. Hams kļūs par 28. kluba galveno treneri tā vēsturē un 24. kopš ''Lakers'' bāzējas Losandželosā. ''Kad kāds sāk NBA trenera karjeru ar G-līgas līmenī un vēlāk tiek līdz čempiona titula izcīnīšanai kā asistentam, tad tas norāda uz šīs personas raksturu. Dārvinam ir lielas basketbola zināšanas, un viņš būs ideāls kandidāts ''Lakers'' trenera amatā šajā brīdī,'' kluba mājaslapā citēts kluba ģenerālmenedžeris un basketbola operāciju prezidents Robs Pelinka.

No 1996. līdz 1998. un no 1999. līdz 2005. gadam Hams spēlēja Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) tādās komandās kā Detroitas ''Pistons'', Atlantas ''Hawks'', Milvoki ''Bucks'', Vašingtonas ''Wizards'', Indiānas ''Pacers'' un Denveras ''Nuggets''. 2004. gadā viņš bija ''Pistons'' komandā, kad tā kļuva par čempioni.

2008. gadā Hams sāka trenera karjeru kā G-līgas kluba ''Thunderbirds'' trenera asistents. No 2011. līdz 2013. gadam Hams bija ''Lakers'' asistents, no 2013. līdz 2018. gadam viņš bija Atlantas ''Hawks'' asistents, bet pēdējos gados ''Bucks'' asistents, kopā ar vienību iepriekšējā sezonā kļūstot par čempionu.

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/lakers/releases...