Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Sešus apavus, kuros Džordans izcīnīja titulus, pārdod par astoņiem miljoniem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sešus apavus, kuros Džordans izcīnīja titulus, pārdod par astoņiem miljoniem
Maikla Džordana apavi. Foto: Sotheby’s

Prestižais izsoļu nams Sotheby's paziņojis, ka par 8,032 miljoniem dolāru pārdoti seši apavi, kuros Maikls Džordans izcīnīja sešus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempiona titulus un sešas reizes tika atzīts par fināla vērtīgāko spēlētāju.

Apavu komplekts, kas Maiklam Džordanam bija kājās visu finālsēriju noslēdzošajās spēlēs, nodēvēts par Dinastijas kolekciju. Iekasētie astoņi miljoni ir otrā lielākā summa, kas nopelnīta, izsolot Džordana karjerā nozīmīgu ekipējumu.

Rekords ir 10,1 miljons par 1998. gada fināla pirmās spēles kreklu. Tas bija Džordana pēdējais tituls, par ko vēlāk tika uzņemts dokumentālais seriāls "The Last Dance". Savukārt apavu pāris, kas Džordanam bija kājās 1998. gada fināla otrajā spēlē, tika pārdots par 2,238 miljoniem dolāru.

Komplekts sastāv no sešiem Air Jordan apaviem, ne apavu pāriem, un četrus no tiem parakstījis pats Džordans.

Pirms pirmā NBA titula izcīnīšanas Čikāgas "Bulls" publisko attiecību menedžeris Tims Halams pauda vēlmi tikt pie vienas no Džordana botām. Turpinājumā tā kļuva par tradīciju un māņticību, tādējādi Halamam sakrājot sešas botas no sešiem fināliem.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  +6 [+] [-]

, 2024-02-03 11:37, pirms pusgada
Labāk investēt Dāvja Bertāna spēļu botās. Tās ir daudz mazāk nonēsātas, nekā Džordanam.

  +3 [+] [-]

, 2024-02-03 17:14, pirms pusgada
Šis ir viens no tiem gadījumiem, kas spilgti izgaismo faktu, ka bagāts nenozīmē gudrs. Novēlu pircējam pakāst visu naudu, jo tā noteikti nonāks gudrākās rokās un pasaule no tā tikai iegūs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2024-02-04 23:29, pirms pusgada
An2 rakstīja: Šis ir viens no tiem gadījumiem, kas spilgti izgaismo faktu, ka bagāts nenozīmē gudrs. Novēlu pircējam pakāst visu naudu, jo tā noteikti nonāks gudrākās rokās un pasaule no tā tikai iegūs.
Ko tu tur gvelz, neko tas neizgaismo, kur nu vēl spilgti. Normāla lieta kolekcionāriem un 8 miljoni galīgi nav nekāds kosmoss bagātam cilvēkam.

     [+] [-]

, 2024-02-10 22:06, pirms pusgada
..es teiktu, ka šis ir pa lēto atdots.