Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

''Clippers'' panāk vienošanos ar Džeksonu, Noā beidz 13 gadus ilgo NBA karjeru

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Clippers'' panāk vienošanos ar Džeksonu, Noā beidz 13 gadus ilgo NBA karjeru
Žoakims Noā. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Losandželosas ''Clippers'', sākoties treniņprocesam, veikusi rotācijas spēlētāju sastāvā - vienošanās panākta ar saspēles vadītāju Redžiju Džeksonu un uzbrucēju Nikolā Batumu, bet pārtraukta ar centru Žoakimu Noā, kas, visticamāk, ar to beigs savu 13 gadus ilgo NBA karjeru.

Losandželosas ''Clippers'', uzsākot treniņnometni pirms gaidāmās sezonas, kas ar spēlēm sāksies 22. decembrī, veikusi vairākus manevrus attiecībā par spēlētājiem.

Noslēgts viena gada līgums ar saspēles vadītāju Redžiju Džeksonu. 30 gadus vecais basketbolists ''Clippers'' pievienojās pagājušās sezonas laikā, nospēlējot 14 regulārās sezonas mačus, kā arī 13 izslēgšanas cīņās. Pēc sezonas Džeksons spēja vienoties ar Detroitas ''Pistons'' par līguma izpirkumu, kas padarīja sportistu par brīvo aģentu. Tiek uzskatīts, ka basketbolists spēlēs nozīmīgu lomu, nākot laukumā no rezervistu soliņa. Savas NBA karjeras laikā Redžijs Džeksons spēlējis arī tādās komandās kā Detroitas ''Pistons'' un Oklahomsitijas ''Thunder'', vidēji spēlē gūstot 12.8 punktus un atdodot 4.4 rezultatīvas piespēles.

Tāpat noslēgts līgums ar Nikolā Batumu, kuru atlaida Šarlotes ''Hornets'', atlikušos 27 miljonus viņa dāsnajā 120 miljonu ASV dolāru līgumā sadalot izmaksāšanai nākamajos piecos gados. Pagājušajā sezonā francūzis laukumā devās vien 22 spēlēs, statistikas ailēs ar neko ievērības cienīgu neizceļoties. Savas karjeras laikā pārstāvējis arī Portlendas ''TrailBlazers'', kopumā vidēji spēlē izceļoties ar 11.6 punktiem.

Tikmēr, visticamāk, savu pēdējo sezonu NBA aizvadījis cits franču basketbolists Žoakims Noā, ar kuru ''Clippers'' pārtraukusi sadarbību. Basketbolista aģents Bils Dafijs devis signālu, ka citas komandas NBA meklētas netiks: ''Kas par karjeru - vispirms divi NCAA tituli ar Floridas universitāti, bet vēlāk gada labākā aizsardzības spēlētāja balvas iegūšana. Žoakims kļuva par vienu no iedvesmojošākiem spēlētājiem visā līgā. Man bija gods pārstāvēt Noā visā viņa NBA karjeras laikā.''

35 gadus vecais basketbolists savas 13 gadus ilgajā NBA karjerā spēlējis tādās komandās kā Čikāgas ''Bulls'', Ņujorkas ''Knicks'', Memfisas ''Grizzlies'' un Losandželosas ''Clippers''. Labākie gadi pavadīti tieši Čikāgā, kur 2013./2014. gada sezonā basketbolists tika atzīts par līgas labāko aizsardzības speciālistu. Savas karjeras laikā Žoakims Noā vidēji spēlē izcēlās ar 8.8 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām .

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2020-12-02 10:26, pirms 3 gadiem
Viņš jau to bija beidzis pāris gadus atpakaļ kad vēl knickos spēlēja Tagad tik tāda formalitāte

     [+] [-]

, 2020-12-02 10:39, pirms 3 gadiem
Tad kad Noa tika pie adekvātām minūtēm laukumā,tad viņš izskatījas normāli.
Memfisā spēlēja ļoti oke.Kliperos kaut kādās miskastes rezultātu sekundes vien spēlēja ar visu drausmīgo Klipers garo rotāciju.

     [+] [-]

, 2020-12-02 12:14, pirms 3 gadiem
Laikam tā bēdīgā trauma Bulls jau priekšlaicīgi viņu noraka, jo tā NYK jau deva lielu līgumu, jo viņš bija viens no labākajiem centriem līgā. Bet nu džekam cik saprotu ar raksturu nav riktīgi, pārāk aiztusējās un atslābinājās kā jau francūzis

     [+] [-]

, 2020-12-02 15:23, pirms 3 gadiem
cobham rakstīja: Laikam tā bēdīgā trauma Bulls jau priekšlaicīgi viņu noraka, jo tā NYK jau deva lielu līgumu, jo viņš bija viens no labākajiem centriem līgā. Bet nu džekam cik saprotu ar raksturu nav riktīgi, pārāk aiztusējās un atslābinājās kā jau francūzis
Mums ir tāds pats kekss Baltezerā...