Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Maiņas darījumā Adamss nonāk ''Rockets'', Oladipo - ''Grizzlies''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Maiņas darījumā Adamss nonāk ''Rockets'', Oladipo - ''Grizzlies''
Stīvens Adamss. Foto: AP/Scanpix

Maiņas darījumu veikušas divas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas. Rezultātā Stīvens Adamss pārcēlies uz Hjūstonas ''Rockets'', bet Viktors Oladipo uz Memfisas ''Grizzlies'', kas saņēmusi arī trīs drafta otrās kārtas izvēles.

Par savstarpēju maiņas darījumu vienojušās Hjūstonas ''Rockets'' un Memfisas ''Grizzlies'', kā rezultātā uz Hjūstonu pārcēlies centrs Stīvens Adamss, bet uz Memfisu aizsargs Viktors Oladipo. Turklāt Memfisa saņems arī trīs otrās kārtas drafta izvēles. Divas no tām varēs izmantot 2024. gada draftā, bet vienu 2025. gada.

Adamss basketbolu nav spēlējis kopš 2023. gada sākuma. Pēc tam, kad viņam veica operāciju šīs sezonas sākumā, noskaidrojās, ka pieredzējušais spēlētājs nedosies laukumā visas sezonas garumā. Tiek gan sagaidīts, ka Adamss būs pilnībā atveseļojies uz 2024./2025. gada sezonu. Adamss varētu būt kā aizvietotājs laukumā Alperenam Sengunam.

Darījums palīdzējis Memfisai atbrīvoties no aptuveni 12.4 miljoniem dolāru algu budžetā uz 2024./2025. gada sezonu. Oladipo, kuram līgums beigsies pēc šīs sezonas, nav zināms precīzs atgriešanās laiks pēc traumas. 2024. gada vasarā viņš būs neierobežoti brīvais aģents.

Adamss karjeras laikā spēlējis arī Oklahomsitijas ''Thunder'' un Ņūorleānas ''Pelicans''. 706 regulārās sezonas spēlēs viņš vidēji guvis 9.2 punktus un izcīnījis 8.2 atlēkušās bumbas. Viktors Oladipo karjeras laikā pārstāvējis Orlando ''Magic'', Oklahomsitijas ''Thunder'', Indiānas ''Pacers'', Hjūstonas ''Rockets'' un Maiami ''Heat''. 504 regulārās sezonas spēlēs viņš vidēji guvis 16.9 punktus.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2024-02-02 16:35, pirms 7 mēnešiem
MEM sezona ir norakstīta un ir jāsamazina algu saraksts, jo viņi tur bija tuvu 2 eipronam. Dabūja 3 otrās kārtas pikus par Adamsu. Skaidrs, ka šogad draftēs centru kādu vietā, jo vairs neviena standarta centra komandā nav. Nu nosacīti Tillmans. Un JJJ/ Aldama dažreiz spēlē. Vienvārdsakot iztiks bez Adamsa un viņa 12.6 mij. algas. HOU ieguva labu aizsardzības centru uz nākamo sezonu. Vēl viens veterāns komandā. Šengunam būs labs skolotājs un rezerves centrs ar īstermiņa līgumu.