Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Timmam un Šmitam zaudējumi, Strēlniekam deviņi punkti "Olympiacos" uzvarā

Rolands Eliņš

Timmam un Šmitam zaudējumi, Strēlniekam deviņi punkti "Olympiacos" uzvarā
Jānis Timma
Foto: baskonia.com

Jānis Timma un „Baskonia” Spānijas ACB līgā ar 67:78 piekāpās „UCAM Muria” vienībai, tāpat neveiksme Spānijā arī Rolanda Šmita "Montakit", kas pamatīgi zaudēja Barselonā.

„Baskonia” pieteikumā arī šodien nebija Rinalda Mālmaņa, kamēr Jānis Timma devās sākumsastāvā. Timmam bija lielākais spēles laiks komandā (30:45 minūtes) un viņš guva septiņus punktus (1p. 2/3, 2p. 1/1, 3p. 1/4), kā arī savāca divas atlēkušās bumbas un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles. Timmam arī divas piezīmes un +/- rādītājs mīnus astoņi, kas bija otrs sliktākais komandā.

„Baskonia” šis zaudējums pielika punktu sešu uzvaru sērijai Spānijas līgā, un ar astoņiem panākumiem 13 spēlēs Timmas un Mālmaņa komanda ieņem piekto vietu. Savukārt Rolanda Šmita pārstāvētā „Montakit” arī šodien cieta zaudējumu, pārtraucot savu trīs uzvaru sēriju, tiesa, saglabā trešo vietu kopvērtējumā.

Šmita komanda ar 27 punktu starpību viesos piekāpās „Barcelona” (74:101), otrajā puslaikā ielaižot 55 punktus. Šmits nospēlēja 26:51 minūti, kurā guva astoņus punktus (1p. 1/2, 2p. 2/6, 3p. 1/3) un savāca trīs atlēkušās bumbas, kā arī veica divas rezultatīvas piespēles. Latviešu uzbrucējam arī četras piezīmes un +/- rādītājs mīnus 20.

Grieķijas čempionātā drošu uzvaru izcīnīja „Olympiacos”, savā laukumā ar 87:65 apspēlējot PGSS. Jānis Strēlnieks šajā panākumā piedalījās 20:30 minūtes, gūstot deviņus punktus (2p. 3/5, 3p. 1/3), taču arī pieļāva trīs kļūdas. Ar 24 punktiem „Olympiacos” rindās tikmēr izcēlās Holliss Tompsons. „Olympiacos” tas bija astotais panākums desmit spēlēs, kas ļauj ieņemt otro vietu aiz pagaidām nepārspētās „Panathinaikos”.

Bet Turcijā Rolanda Freimaņa 13 gūtie punkti nespēja glābt „Gaziantep” no zaudējuma „Banvit” ar 76:86. Freimanis nospēlēja tikai 12 minūtes, kurās realizēja visus piecus divpunktu metienus un visus trīs soda metienus, bet netrāpīja vienīgo tālmetienu. Latviešu uzbrucējam arī četras piezīmes.