Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Mālmanis un Timma sāk pamatsastāvā, "Baskonia" zaudē galotnē

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Mālmanis un Timma sāk pamatsastāvā, "Baskonia" zaudē galotnē
Rinalds Mālmanis
Foto: baskonia.com

Ar basketbola saldo ēdienu sākusies ACB līgas sezona. Jau pirmajā mačā "Barcelona Lassa" uzņēma "Baskonia" vienību, kuras pamatsastāvā devās ne tikai Jānis Timma, bet visiem par pārsteigumu arī Rinalds Mālmanis. Uzvara gan šoreiz "Barcelona" vienībai - 87:82.

Jaunā ACB līgas sezona sākās ar divu grandu dueli, tiekoties "Barcelona Lassa" un "Baskonia" basketbolistiem. Tika gaidīts latviešu duelis - Rodions Kurucs pret Jāni Timmu, bet jau pirms spēles bija zināms, ka tas izpaliks, jo Kurucs netika iekļauts savas komandas pieteikumā šim mačam. Tikmēr par pamatīgu pārsteigumu parūpējās "Baskonia" jaunais galvenais treneris Pablo Pridžioni, kurš starta pieciniekā sūtīja pagājušo sezonu "Valmiera/Ordo" rindās pavadījušo Rinaldu Mālmani, kurš tādējādi debitēja ACB līgā. Diezgan saprotami starta pieciniekā izgāja arī Jānis Timma, uz kuru "Baskonia" šajā sezonā liek lielas cerības.

Spēli abi latvieši sāka ar uzbrukumiem, Mālmanim sagādājot piezīmi Aleksandram Vezenkovam, kā arī izcīnot atlēkušo bumbu uzbrukumā pēc neprecīzā Timmas tālmetiena. Savu otro tālmetienu Timma realizēja, panākot 5:2 "Baskonia" labā. Viesi turpināja spēlēt ļoti labi, trīs minūtēs palielinot pārsvaru līdz sešiem punktiem. Mājiniekus virs ūdens noturēja divi precīzi Vezenkova tālmetieni, bet kopumā "Baskonia" dominēja laukumā. Septītajā minūtē ar precīzu tālmetienu atzīmējās arī Mālmanis, parādot sevi no labākās puses (18:13). Nākamo divu minūšu laikā Mālmani un Timmu nomainīja, bet vēl pēc brīža pajuka arī viesu spēle. Divās minūtēs "Baskonia" pārsvars saruka, bet vadība netika zaudēta - 26:24.

Otro ceturtdaļu ar neprecīzu tālmetienu ievadīja Mālmanis, bet otrā laukuma galā "Barcelona Lassa" pirmo reizi izvirzījās vadībā. Nākamajās divās minūtēs "Baskonia" atguvās un atjaunoja sešu punktu pārsvaru (35:29). Lielas problēmas viesiem sagādāja Tomass Ertels, kurš regulāri spēja gūt punktus, vai izveidot situācijas partneriem. Mājiniekiem atkal vajadzēja vien divas minūtes, lai atgrieztos minimālā vadībā (38:37). Pēc sekmīgas pirmās ceturtdaļas otrajā ne tuvu labi spēlēja Džeisons Grendžers, ar savu individuālo spēli nedaudz iegāžot savu komandu. Arī Timma nespēja sekmīgi atgriezties spēlē, kamēr "Barcelona" bija uz viļņa. Puslaika izskaņā mājinieki nedomāja atdot iniciatīvu un noslēdza to savā labā ar rezultātu 45:42.

Otro puslaiku ar precīzu tālmetienu sāka Ilimane Diops. Pēc nospēlētas minūtes ar to pašu atbildēja Vezenkovs, atgriežot mājiniekus vadībā. Mālmanis centās reabilitēties otrā laukuma galā, bet Vezenkovs viņu vēlreiz apspēlēja abos laukuma galos. "Baskonia" četras minūtes atspēlējās, kad Grendžers ar precīzu tālmetienu izvirzīja viesus vadībā (54:52). Kādu laiku komandu uzbrukums iestrēga, bet "Baskonia" vienību uz priekšu vilka Timma, kurš īsā laikā guva piecus punktus, atjaunojot sešu punktu pārsvaru (60:54). Timmu nomainīja cits "Baskonia" debitants Karloss Delfino, kurš pusotru minūti līdz ceturtdaļas beigām realizēja tālmetienu. Vēl pus minūti vēlāk "Baskonia" ieguva līdz tam lielāko pārsvaru. Pēc 30 spēlētām minūtēm rezultāts bija 67:56.

Ceturto ceturtdaļu labāk sāka mājinieki, trīs ar pusi minūtēs sadeldējot deficītu līdz pieciem punktiem. "Baskonia" uzbrukums pamatīgi iestrēga, bet "Barcelona" to līdz galam nespēja izmantot, dodot pretiniekiem iespējas atgūties. Tas gan kā nenotika, tā nenotika. Jo vairāk tuvojās pamatlaika beigas, jo vairāk tā bija spēlēšanās ar uguni no "Baskonia" puses. Trīs minūtes līdz pamatlaika beigām "Barcelona" panāca savu, izvirzoties vadībā pēc Delfino tehniskās piezīmes, kas viņam lika doties uz ģērbtuvēm. Kamēr "Baskonia" apstājās, tikmēr "Barcelona" turpināja savu triumfa gājienu. Viesiem bija visas iespējas īsā laikā atgūt piecus no sešiem zaudētajiem punktiem, bet tas beidzās ar atkal -6 uz tablo. Intriga nekur nepazuda līdz pat fināla sirēnai, jo "Baskonia" realizēja tālmetienu pēc tālmetiena. "Barcelona" gan uzvaru vairs neizlaida, svinot uzvaru sezonas ievadā ar rezultātu 87:82.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 23 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm bija Tomass Ertels, bet 19 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Aleksandram Vezenkovam. "Baskonia" rindās rezultatīvākais ar 19 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm bija Marseliņju Huertas.

Jānis Timma 30 minūtēs un 43 sekundēs guva 15 punktus (3pts 2/6, 2pts 2/3, 1pts 5/6), izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, saņēma divas personiskās piezīmes un maču noslēdza ar +/- koeficentu -1. Tikmēr Rinalds Mālmanis šajā mačā nospēlēja 16 minūtes un 28 sekundes, guva trīs punktus (3pts 1/2), izcīnīja vienu atlēkušo bumbu uzbrukumā, nopelnīja vienu personisko piezīmi un maču beidza ar +/- koeficentu 4.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-30 00:05, pirms 7 gadiem
Gribējās, lai Timma vēl vairāk tiktu izmantots uzbrukumā, bet tas noteikti tāpēc, ka arī es esmu letiņš. Par Mālmaņa spēles laiku patīkams šoks.
Kopumā aizraujoša spēle, nemaz nenožēloju, ka noskatījos visu spēli.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-30 00:07, pirms 7 gadiem
Mālmanis labi nokapāja savu laiku, ne pa velti treneris iedeva tik daudz minūtes. Timma- no vienas puses labs sākums - viens no rezultatīvākajiem savā komandā - pie kam Greindžers pusi spēles viņu "neredzēja". No otras - pēdējie divi trijnieki - abi klusie....
Bet vispār tiesneši unikāli kā viņi 20 sekundes pirms beigām ieraudzīja ka ir Barcas bumba (pat spāņu komentātori bļāva, ka no Sandersa aizgāja..)

     [+] [-]

, 2017-09-30 00:08, pirms 7 gadiem
Timmam 4/4 pāris sasteigti trīņi, bet kopumā labi. Mālmanim jāizmanto Šengelijas nespēlēšana, cik vien iespējams, vēlāk būs grūtāk.

 +10 [+] [-]

, 2017-09-30 00:09, pirms 7 gadiem
Tiesnešu kļūda beigās atņēma Baskonia iespēju pacīnīties par uzvaru..Timmam laba spēle, bet par Mālmani milzīgs pārsteigums! Tāpat vien šadās iespējas nedod, acīmredzot ar darbu treniņos bija nopelnījis!

     [+] [-]

, 2017-09-30 00:10, pirms 7 gadiem
Es nesapratu Alonso - visu spēli Presijs neko nerāda, bet šis tiek uzlaists uz laukuma pēdējā minūtē, kad vēl nekas nav izšķirts.

     [+] [-]

, 2017-09-30 00:11, pirms 7 gadiem
Mālmanis malacis! Galīgi nevarēja pateikt, ka viņam pirmā spēlē šādā līmenī, savas minūtes labi nospēlēja!

     [+] [-]

, 2017-09-30 00:13, pirms 7 gadiem
Augstvērtīgākais Eiropas basis un Timmam bija visas iespējas paspīdēt. Viss labi, var redzēt ka te ir cits līmenis kā Rus čempī - ātrums, tehnika, lēmumi. Timmam šis gads ļoti par labu, kas zin varbūt NBA. Kurucam gan stienis, moška jau vajadzēja startēt šajā draftā? No sākuma neticēju, ko redzu, jo Mālmanis spēlē

     [+] [-]

, 2017-09-30 00:16, pirms 7 gadiem
Mālmanis - liels pārsteigums, bet aizsardzībā ir spēcīgi kur pielikt, kad viņš bija laukumā Barca spēlēja uz Važenkovu un tur Rinalds pret viņu krita iekšā, bet nu malacis.

  +3 [+] [-]

, 2017-09-30 00:20, pirms 7 gadiem
Barselonas arēnā spilgti bija novērojams ka katalaņi gatavojas 7dienas referendumam plakāts - DEMOCRACIA -bija spilgts apliecinājums tam

     [+] [-]

, 2017-09-30 00:24, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Gribējās, lai Timma vēl vairāk tiktu izmantots uzbrukumā, bet tas noteikti tāpēc, ka arī es esmu letiņš. Par Mālmaņa spēles laiku patīkams šoks.
Kopumā aizraujoša spēle, nemaz nenožēloju, ka noskatījos visu spēli.
Kamēr Šengelia ir traumēts, tikmēr jau bija aizdoma, ka pie minūtēm tiks, tikai nedomāju, ka tik ātri un pamatsastāvā

     [+] [-]

, 2017-09-30 00:35, pirms 7 gadiem
Onka rakstīja: Mālmanis labi nokapāja savu laiku, ne pa velti treneris iedeva tik daudz minūtes. Timma- no vienas puses labs sākums - viens no rezultatīvākajiem savā komandā - pie kam Greindžers pusi spēles viņu "neredzēja". No otras - pēdējie divi trijnieki - abi klusie....
Bet vispār tiesneši unikāli kā viņi 20 sekundes pirms beigām ieraudzīja ka ir Barcas bumba (pat spāņu komentātori bļāva, ka no Sandersa aizgāja..)
Tur nebija 20 sek, kādas 7 bija.

     [+] [-]

, 2017-09-30 00:37, pirms 7 gadiem
Timma izskatījās sanervozējies, jo netika pie bumbas, bet kad tika uzreiz gribēja punktus. Ja nebūtu tie daži sasteigtie metieni, tad būtu ļoti labi izmantojis savas iespējas un nākamajos mačos bumba nāktu biežāk. Bet pēdējais Blūma stila trīnis (klusais) iedeva Barcai iespēju atspēlēties..

     [+] [-]

, 2017-09-30 06:02, pirms 7 gadiem
Jānim laba spēle,par Mālmani prieks,ceru ka savu izdevību pratīs izmantot

  +9 [+] [-]

, 2017-09-30 09:40, pirms 7 gadiem
Baskonia laiż starta piecniekā čali, kurš bija nevajadzīgs Helmanim pērn Valmierā... Es gribu teikt, ka Baskonia treneris zina, ko dara, kamēr... Piedod, Uvi, bet tā bija tava laža! Patiess prieks par abiem latviešu puikām, kuri spēlē, prot spēlēt tādā līmenī.

  +5 [+] [-]

, 2017-09-30 10:13, pirms 7 gadiem
Wolmār tieši manas domas. Priekš Valmieras par sliktu, bet iziet starting5 vienā no top ESP klubiem. Tāpēc jau bija koks pērn Valmierai.

  -1 [+] [-]

, 2017-09-30 10:59, pirms 7 gadiem
LBL jau ir augstāks līmenis kā ACB.

  -2 [+] [-]

, 2017-09-30 13:19, pirms 7 gadiem
cobham rakstīja: Augstvērtīgākais Eiropas basis un Timmam bija visas iespējas paspīdēt. Viss labi, var redzēt ka te ir cits līmenis kā Rus čempī - ātrums, tehnika, lēmumi. Timmam šis gads ļoti par labu, kas zin varbūt NBA. Kurucam gan stienis, moška jau vajadzēja startēt šajā draftā? No sākuma neticēju, ko redzu, jo Mālmanis spēlē
švaks līmenis. CSKA, Himki, Zenit, Unics šitādiem spāņu klubiem pārbrauktu pāri ar ceļarulli. Savākti it kā neslikti spēlētāji, bet komandas spēles nekādas. + 40 viesos pret Barcelonu no CSKA iesūkāji?