Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Butjankovs: "Kad sākās karš, Krievijā nāca kosmiski piedāvājumi"

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Butjankovs: "Kad sākās karš, Krievijā nāca kosmiski piedāvājumi"
Artjoms Butjankovs. Foto: FIBA

Latvijas basketbola leģionārs Artjoms Butjankovs podkāstā „Mūsējie ārzemēs” pirmoreiz kopš kara sākšanās komentējis savu aizbraukšanu no Krievijas, kur bija labi izveidojis labu karjeru un bija tuvu tam, lai sasniegtu sportiski augstāko punktu tajā.

"Situācija bija vienkārša un reizē nebija vienkārša. Mēs ar [sievu] Kristīni sapratām, ka braucam mājās, bet [Samaras kluba] prezidents teica - tu nekur nebrauksi! Man bija līgums vēl uz diviem gadiem, un prezidents teica, ka [ja aizbraukšu] nedos brīvlaišanas vēstuli. Skaidrs, ka, iesaistot FIBA, ņemot vērā, ka ir karš, es dabūtu to brīvlaišanas vēstuli, bet pieļauju, ka process būtu tik ilgs, ka nevarētu uzreiz aizbraukt uz kādu citu klubu," situāciju pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā atminējās Butjankovs, kurš līdz šim tā brīža situāciju publiski nebija komentējis. Pēc aizbraukšanas no Samaras Artjoms drīz vien devās uz Redžo Emīlijas klubu Itālijā, kur sastapās ar to, ka rietumos karu Ukrainā neuztver tik saasināti.

Pārrunas ar klubu ieilga un sanāca, ka Butjankovs no Krievijas aizbrauca nedaudz vēlāk, nekā citi Latvijas sportisti. "1. martā bija izbraukums uz Maskavu, kur bija jāaizvada divas spēles. Beigās sarunājām [ar prezidentu], ka nedrīkstu nevienam neko teikt, bet ka man jānospēlē tās divas spēles un, ja būs uzvaras abās spēlēs, tad mani varbūt palaidīs. Varbūt… Tāpēc es līdz tam nevarēju nevienam neko teikt, nevarēju izteikt savu viedokli," skaidroja Artjoms, kurš no cilvēkiem sociālajos medijos saņēmis draudus gan par sevi, gan saviem tuviniekiem.

"Atbraucu no tā izbraukuma, redzēju Kristīni asarām acīs un sapratu, ka pat teorētiski nav nekas, kas varētu mani noturēt tur," turpināja Butjankovs, kurš neslēpa, ka tas bija laiks, kad krievu klubi centās noturēt visus valstī palikušos ārzemniekus ar finansiāli milzīgiem piedāvājumiem.

"Kad visi sāka skriet prom, sākās kosmiski piedāvājumi. Tur bija tāda nauda, tu nevari iedomāties! Tiem piedāvājumiem nepiekrist - tas ir simtiem tūkstošu liels zaudējums. "Unics" bija gatavs ņemt jebkuru, kas atradās Krievijā un kam bija vīza. Viņi teica, ka dos jebko, ko paprasīšu. Aģents pateica, bet pats saprata, ka es nepiekritīšu. Uz sekundi aizdomājos, cik es varētu pajautāt, bet uzreiz sapratu, ka es to nevarētu. Ja atgriezies mājās, un sieva raud - cik tu ilgi tā izturēsi? Un tāpat es kaut kādā brīdī aizbrauktu prom. Pat ja es pārkāptu pāri morāliem principiem un mēģinātu tur spēlēt, izturētu spiedienu no žurnālistiem, Latvijā neietu ārā no mājām - cik man būtu jānopelna, lai tas būtu tā vērts? Lai tas kompensētu to visu uz dzīvi?"

Aizvadīto sezonu Butjankovs pavadīja Azerbaidžānas klubā „Sabah”, un podkāstā Artjoms atklāja, ka jau noslēdzis līgumu ar to arī uz nākamo sezonu.

Izmantotie resursi:
https://www.patreon.com/posts/butja...

  +3 [+] [-]

, 2024-06-20 13:08, pirms nedēļas
Wow!! Milzīga cieņa pret šo puisi!

     [+] [-]

, 2024-06-20 14:39, pirms nedēļas
sapnis rakstīja: Wow!! Milzīga cieņa pret šo puisi!
*pret sievu

  +3 [+] [-]

, 2024-06-20 14:54, pirms nedēļas
Rinn rakstīja: *pret sievu
Ja sieva nebūtu raudājusi, varbūt vēl spēlētu Krievijā

  +6 [+] [-]

, 2024-06-20 15:06, pirms nedēļas
Tur būtu uzmetiens. Noslēgtu līgumu, tad pateiktu nav naudas un spēlē par kapeikām. Reputācija sabojāta, atgriezties mājās? Tas ir putinistu piegājiens, ticēt viņiem nevar nemaz. Ļaunuma impērija.

  -3 [+] [-]

, 2024-06-20 15:15, pirms nedēļas
Redzot līdzšinējo karejru un darbības, sorry bet neticu tagad stāstītajiem tekstiņiem Latvijā ..

  +4 [+] [-]

, 2024-06-20 15:48, pirms nedēļas
Daniel rakstīja: Redzot līdzšinējo karejru un darbības, sorry bet neticu tagad stāstītajiem tekstiņiem Latvijā ..
vari neticēt un ievietot savējo tekstu.

  +3 [+] [-]

, 2024-06-20 16:15, pirms nedēļas
https://en.wikipedia.org/wiki/Sabah_BC

Kurtinaitis par galveno treneri tur.

     [+] [-]

, 2024-06-20 16:42, pirms nedēļas
Labi, ka sieva tāda uzstājīga.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-20 18:34, pirms nedēļas
Uz vefu augstākais var iet

     [+] [-]

, 2024-06-20 18:54, pirms nedēļas
Rick Nash_NHL rakstīja: Tur būtu uzmetiens. Noslēgtu līgumu, tad pateiktu nav naudas un spēlē par kapeikām. Reputācija sabojāta, atgriezties mājās? Tas ir putinistu piegājiens, ticēt viņiem nevar nemaz. Ļaunuma impērija.
bij viens vārtsargs, vai tad šo uzmeta?

  -1 [+] [-]

, 2024-06-20 19:12, pirms nedēļas
Kādi jūs tomēr šūdi kaut ko tādu rakstīt. Vispār ne kas labs nevar notikt komentāros

  +1 [+] [-]

, 2024-06-20 19:13, pirms nedēļas
Rinn rakstīja: bij viens vārtsargs, vai tad šo uzmeta?
Viņš krievus uzmeta
700 k par sezonu saņēma, bet tik pāris spēles nospēlēja
Trešais / cetrurtais vārtsargs Habarovskā bija
Tagad viss, līgums cauri un nevienam viņu nevajag bet 1,4 citroni kabatā

  +1 [+] [-]

, 2024-06-20 20:14, pirms nedēļas
Rinn rakstīja: bij viens vārtsargs, vai tad šo uzmeta?
Un bij viens "snaipers" - kur pērn palika?

  +1 [+] [-]

, 2024-06-20 20:15, pirms nedēļas
Rūjienas Stiprais rakstīja: Viņš krievus uzmeta
700 k par sezonu saņēma, bet tik pāris spēles nospēlēja
Trešais / cetrurtais vārtsargs Habarovskā bija
Tagad viss, līgums cauri un nevienam viņu nevajag bet 1,4 citroni kabatā
To vai ir tie 1.4 citroni tu nezini. Pirms kara KHL bija arī noteikumi, ka par regulāro tu saņem 30% piķa. Ja nekas nav mainījies - paliek 1..1, noņem nodokli, noņem otkatu un labi ja tie paši 500-600k paliek.

     [+] [-]

, 2024-06-20 20:19, pirms nedēļas
70 nevis 30% par regulāro. 30 par PO

     [+] [-]

, 2024-06-20 23:23, pirms 6 dienām
Njā, nevienā rindkopā nesastapu paša pārliecību, ka jābrauc prom. Paldies, viņa sievai, kas paglāba viņa reputāciju. Kalniņa sieva gan droši vien teica, ka nauda nesmird pēc asinīm, bet smaržo pēc gucci.