Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Kaukēns cer uz Žagara atgriešanos jau šajā sezonā: "Precīzu ainu dos tikai operācija"

Agris Suveizda

Kaukēns cer uz Žagara atgriešanos jau šajā sezonā: "Precīzu ainu dos tikai operācija"
Artūrs Žagars. Foto: BC Wolves

Viļņas basketbola klubs "Wolves" šorīt paziņoja, ka Latvijas izlases aizsargam Artūram Žagaram ir konstatēts ceļgala sānu saites plīsums, atlabšana ilgs vismaz piecus mēnešus un ka sezona Pasaules kausa uzlecošajai zvaigznei jau ir noslēgusies. Tomēr kluba prezidents Rimants Kaukēns sarunā ar "Latvijas Radio" bija optimistiskāk noskaņots.

Kaut arī Lietuvas kluba mājaslapā joprojām gozējas virsraksts par sezonas beigām, Kaukēns cer, ka Žagars varētu atgriezties jau ap pavasari: "Skaidri zināms ir vienīgi tas, ka ir plīsusi sānu saite, bet pilnu ainu uzzināsim tikai operācijā. Pašlaik nevēlamies saukt konkrētu mēnešu skaitu, jo to zināsim tikai pēc operācijas un atlabšanas intervāls ir ļoti plašs – ja tā būs tikai sānu saite, tad tie varētu būt 4-5 mēneši, bet, ja nu pēkšņi parādās vēl kādi bojājumi, tie tikpat teorētiski varētu būt arī 10 mēneši. Taču ceru, ka Artūrs atgriezīsies jau šosezon."

Kaukēns skaidroja, ka diagnozes noteikšana kavējusies, jo klubs vēlējies uzklausīt dažādus ārstus un šo ārstu domas tiešām arī atšķīrušās. No savas karjeras Kaukēns atminējās, ka krusteniskās saites savainojums viņam atklāts tikai papildu pārbaudēs pēc vairākām nedēļām, tādēļ uzsvēra, ka magnētiskā rezonanse var nedot skaidru atbildi. Viļņā Žagars atrodas īrē, bet pieder Stambulas milzim "Fenerbahce", kas arī izvēlēsies ķirurgu un operāciju sadarbībā ar "Wolves" medicīnas štābu veiks Stambulā.

Īsajā laikā ''Wolves'' sastāvā Žagars aizvadīja četras spēles Lietuvas Basketbola līgā un vienu Eirokausā. LKL vidēji nospēlētajās 22 minūtēs viņam 12 punkti, piecas piespēles un trīs atlēkušās bumbas, bet vienīgajā Eirokausa spēlē desmit punkti un četras piespēles. Kaukēns piebilda, ka savainojumam nevajadzētu apdraudēt vai negatīvi ietekmēt 23 gadus vecā spēlētāja turpmāko karjeru.

Izmantotie resursi:
https://www.lsm.lv/raksts/sports/ba...