Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Miglinieks par Krievijas basketbola aizkulisēm

Miglinieks par Krievijas basketbola aizkulisēm
Igors Miglinieks

Igors Miglinieks, kurš pašreiz trenē Krievijas spēcīgākās basketbola līgas klubu Sanktpēterburgas "Spartak", komentējis savas komandas galvenos neveiksmju iemeslus un pastāstījis par Krievijas basketbola aizkulišu spēlēm.

"Lielākā vaina ir sastāva komplektācijā. Manuprāt, tā netika veikta profesionāli. Spēlētāji bija savākti bez idejas, pirms sezonas netika pievērsta uzmanība šī laika basketbolam. Vienīgais saspēles vadītājs sezonas sākumā pēc nospēlētām septiņām spēlēm guva savainojumu un komanda palika bez saspēles vadītāja, tad sākās nepārliecinātība," Sanktpēterburgas "Spartak" šīssezonas neveiksmīgā snieguma iemeslus šodien intervijā radio swh skaidroja tās pašreizējais galvenais treneris Igors Miglinieks. Pēc trenera vārdiem, normāli būtu, ja komandā būtu trīs saspēles vadītāji - tā ir visās augsta līmeņa komandās.

Arī pēc Miglinieka stāšanās galvenā trenera amatā turpinājās zaudējumi, un spiediens uz viņu bija. Kā pastāstīja Miglinieks, "Spartak" vadība viņam piekrita, ka kļūdas vienības veidošanā tika pieļautas, bet klubs tomēr gaidīja uz brīnumu, ka līdz ar viņa atnākšanu uzvaras būs biežāk. Latviešu speciālists arī atklāja interesantu informāciju saistībā ar Krievijas basketbola aizkulisēm: "Krievijas čempionāts ir liels, tur apgrozās lielas naudas un komandas ir ar lieliem budžetiem. Ja ir lielas naudas, tad visiem gribas sadalīt to, ir aizkulišu spēles. "Spartaks" ir tāda kā baltā vārna, kuriem nav šādas saistības. Jau pirms čempionāta ir zināmas dažas vietas, lai gan laukumā var pamainīt šo to. Ja neesi tajā apritē, tad ir grūti. Diemžēl "Spartaks" to mēģina pierādīt. Tas arī rada papildus grūtības, ka neesi tajā apritē. Uzvaras ir jādabū, jo krēsls trenerim vienmēr šūpojas. Pat vislielākajam trenerim tas nav pieskrūvēts."

"Spartak" pašreiz atrodas Krievijas čempionāta lejasgalā, taču uztraukumam par iespējamo izkrišanu nav pamata, jo nākamsezon spēcīgākajā līgā spēlēs 14 komandas, līdzšinējo 13 vietā. Pašreiz notiek vienīgi cīņa par vietām Eirokausos.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-03-14 22:01, pirms 16 gadiem
Pie visas lielās naudas tur notiek naudas atmazgāšāna, nav vēl pateikts ka tā visa nauda nokļūst pie pašas komandas, taču protams summas tur ir ļoti smukas. Pirms sezonas Jeņisejas klubs, kurš super līgā bija iekļuvis pirmo reizi teica , ka būs jāpalielina budžets- bez 4 milj. eiro tur nav ko darīt, jāpiebilst , ka Krievijai nav daudz savu ļoti augsta līmeņa spēlētāju , taču uz laukuma obligāti nedrīkst būt mazāk par 2 , tamdēļ krievi ir ļoti dārgi , man ir pārsteigums kā Šeleketo nokļuva Vefā.

  +1 [+] [-]

, 2008-03-14 22:05, pirms 16 gadiem
krievijaa ir daudz lielaakas selekcijas iespeejas un taadi sheleketo tur ir 10mitiem

     [+] [-]

, 2008-03-14 22:32, pirms 16 gadiem
Tumanovam svilst ļipa

  +2 [+] [-]

, 2008-03-14 23:05, pirms 16 gadiem
Ir valstu izlases kurām nav vajadzīgi saspēles vadītāji, a izrādās vajag pat trīs!!! Laikam IM neko nesaprot no basketbola!

     [+] [-]

, 2008-03-15 00:34, pirms 16 gadiem
slikti jau tā teikt, bet tomēr - ej takš tu d... Igor, nu goda vārds! to, ka Krievijā notiek tādas lietas zin katrs skolas puika, vienīgi, par tādām lietām neviens nerunā, a, ja runā, tad pēc tam ilgi vairs nerunā t.i. runā kā exkkas... un nezkapēc mani neizbrīna fakts, ka vienīgā baltā vārna un godīguma kalngals šo maitu ērgļu vidū ir vecā lāga Igora komanda... ai, Igor, Igor... būtu labāk ņēmis piemēru no bračkas un tinies nost no basketbola!

     [+] [-]

, 2008-03-15 02:40, pirms 16 gadiem
nu labi, ka I.Miglinieks piekrita patreneet to Spartaku, tagad tas klubs speeleejot godiigi. ne iipashi veiksmiigi, bet toties godiigi. vispaar vairaak vajadzeetu taadus trenerus un vairaak fair play sportaa, it iipashi azartspeelju sportaa!

es tiiri labi varu saprast, kaapeec tas Spartaks sezoonas viduu noleema riskeet un likt visu savu atlikushaas sezoonas naudu (nepaarbaudiits fakts!) uz vienu likmi, proti, pienjemt darbaa I.Miglinieku. vinju vieniigais saspeeles vadiitaajs peec septinjaam speeleem notraumeejaas, un tad kluba vadiiba saaka mekleet kaadu, kam ir pieredze vadiit komandu ar diivainu speeleetaaju komplektaaciju, proti vienu saspeeles vadiitaaju. domaajams, peec ne paaraak gariem mekleejumiem spartakieshi atcereejaas par taadu savdabiigu Latvijas valstvieniibu Eurobasket '07 un taas treneri I.Miglinieku.