Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Bertānam desmit punkti un zaudējums A Sērijas regulārās sezonas "finālā"

Rolands Eliņš

Bertānam desmit punkti un zaudējums A Sērijas regulārās sezonas "finālā"
Dairis Bertāns
Foto: olimpiamilano.com

Itālijas basketbola līgā noslēgusies regulārā sezona, kurā uzvarēt tomēr neizdevās Daira Bertāna pārstāvētajai „Milano”, ar 86:89 zaudējot „Umana Reyer” un paliekot otrajā vietā. Šī bija spēle starp abām regulārās sezonas līderēm, un tajā noskaidrojās pirmās vietas ieguvēja.

Dairis Bertāns laukumā pavadīja 22 minūtes, kurās guva desmit punktus (1p. 2/2, 2p. 1/4, 3p. 2/4) un savāca piecas atlēkušās bumbas. Viņam arī trīs piezīmes un viena rezultatīva piespēle. Regulāro sezonu latviešu spēlētājs pabeidza ar vidēji spēlē gūtiem 7.0 punktiem un 1.1 rezultatīvu piespēli.

Bertāna pārstāvētā „Milano” pēdējā kārtā sīvā mačā izbraukumā ar 86:89 piekāpās Venēcijas komandai „Umana Reyer”, pabeidzot sezonu ar 22 uzvarām 30 spēlēs. Venēcijai tikmēr šī bija 23 uzvara, kas ļāva izcīnīt pirmo vietu sezonā, kamēr „Milano” palika otrā.

Izslēgšanas spēlēs Itālijā piedalīsies arī Ojārs Siliņš un „Trentino”, kas ar bilanci 18-12 ieguva piekto vietu. Šodienas mačā Siliņa komandai gan nācās ciest zaudējumu, ar 74:78 atzīstot „Avellino” pārākumu.

Siliņš laukumā pavadīja 31 minūti, kurā tika pie sešiem punktiem (2p. 0/1, 3p. 2/5). Viņam arī viena atlēkusī bumba un +/- rādītājs mīnus četri.

Grieķijas čempionātā kārtējā uzvara Jānim Strēlniekam un „Olympiacos”, ar 95:83 viesos apspēlējot „Larissas”. Strēlnieks 19 minūtēs guva sešus punktus (3p. 2/2), savāca trīs atlēkušās bumbas un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, kamēr viņa komanda saglabā otro vietu kopvērtējumā aiz nevienu zaudējumu necietušās „Panathinaikos”.

Bet Turcijā Rolands Freimanis aizvadīja spēli pret spēcīgo „Anadolu Efes”, un viņa pārstāvētā „Gaziantep” prata sarūpēt konkurētspējīgu cīņu, zaudējot ar 87:94. Freimanis nospēlēja 10:33 minūtes, kurās iemeta septiņus punktus (1p. 1/2, 2p. 0/1, 3p. 2/4) un divreiz pārkāpa noteikumus. Freimaņa komanda balansē uz izkrišanas robežas, šobrīd ieņemot 15. vietu kopvērtējumā, taču tāds pats uzvaru skaits ir arī „Yesilgiresun” vienībai, un turnīrā atlikusi vēl viena kārta.