Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

''Kalev'' izšķirošajā spēlē pieveic Vecvagaru un Kohu, sasniedzot EK 1/4finālu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

''Kalev'' izšķirošajā spēlē pieveic Vecvagaru un Kohu, sasniedzot EK 1/4finālu
Mārtiņš Meiers. Foto: FIBA Europe Cup

FIBA Eiropas kausa ceturtdaļfinālā iekļuvusi Mārtiņa Meiera un Zigmāra Raimo pārstāvētā Tallinas ''Kalev/Cramo'', kas otrā grupu turnīra izšķirošajā spēlē pārspēja Kaspara Vecvagara un Vernera Koha pārstāvēto Nīderlandes klubu ''Den Bosch'' – 73:63.

• Tallinas ''Kalev/Cramo'' izšķirošā mača trešajā ceturksnī nonāca iedzinējos ar mīnus 12, tomēr prata atspēlēties, ceturto ceturtdaļu uzvarot ar 27:10 un visā mačā triumfējot ar 73:63.

Mārtiņš Meiers nospēlēja 16:58 minūtes, sametot četrus punktus (2p. 2/3, 3p. 0/1), izcīnot atlēkušo bumbu un četras reizes pārkāpjot noteikumus. Centram arī pārtverta bumba. Zigmārs Raimo uzvarētāju rindās uz parketa pavadīja 6:14 minūtes, izceļoties ar diviem punktiem (2p. 1/1) un pārtvertu bumbu.

• Nīderlandes kluba rindās Kaspars Vecvagars atzīmējās ar desmit punktiem (2p. 2/3, 3p. 2/5) nepilnu 23 minūšu laikā, kā arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas. Verneram Koham 16 minūtēs deviņi punkti (2p. 2/2, 3p. 1/3, s.m. 2/2) un viena atlēkusī bumba.

• Tallinas komandas labā pa 16 punktiem sameta leģionāri – amerikānis Gilberts un ukrainis Kovļars. Otrajam arī astoņas rezultatīvas piespēles.

• Izcīnot uzvaru izšķirošajā spēlē, Igaunijas titulētākā komanda garantēja iekļūšanu FIBA Eiropas kausa ceturtdaļfinālā.

• Ceturtdaļfināliem no K grupas kvalificējās arī Turcijas ''Gaziantep'', portugāļu ''Porto'', Francijas ''Cholet'', Somijas ''Karhu Basket'', Ukrainas ''Budivelnyk'', vācu ''Brose Baskets'' un Polijas ''Anwil''.

• Ceturtdaļfinālā, kur pusfināliste tiks noskaidrota divu spēļu summā, ''Kalev/Cramo'' pretī stāsies Vācijas Bundeslīgas vienība Bambergas ''Brose Baskets''.

FIBA Eiropas kauss, K grupa

VKomandaU-Z+/-
1.Gaziantep6-0+97
2.Kalev/Cramo3-3-26
3.Crailsheim Merlins2-4-25
4.Den Bosch1-5-46