Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Mālmanis: "Saruna ar treneri pārliecināja, ka 100% vēlos būt Klaipēdā"

Emils Ozerinskis

Mālmanis: "Saruna ar treneri pārliecināja, ka 100% vēlos būt Klaipēdā"
Rinalds Mālmanis. Foto: Neptūnas Klaipeda

Lietuvas basketbola līgā šosezon pusē no komandām ir pa kādam Latvijas basketbola pārstāvim. Klaipēdas "Neptūnas" rindas pārstāv Rinalds Mālmanis, kurš iepriekš ilgus gadus pavadījis Spānijas basketbola sistēmā.

26 gadus vecais un 206 cm garais spēka uzbrucējs Rinalds Mālmanis sava jaunā kluba mediju pārstāvjiem pastāstīja par to kā nonāca Lietuvas čempionātā: "Klaipēdā nonācu pēc tam, kad aģents atsūtīja ziņu, ka "Neptūnas" ir ieinteresēta. Aprunājos ar treneri [Mindaugu Braži] un tas mani padarīja 100% pārliecinātu, ka vēlos būt šeit."

"Lietuvā ir valodas barjera. Lai gan valodas izklausās līdzīgas un ir vārdi, kas ir līdzīgi, tomēr vēl to nesaprotu. Man gan ir laiks lietuviešu valodu vēl iemācīties," pastāstīja Mālmanis, kurš vienojās par sadarbību ar Klapēdas komandu augusta sākumā.

Lietuvieši arī interesējās par basketbolista sajūtām velkot sarkanbaltsarkano spēles kreklu, uz ko spēka uzbrucējs atbildēja: "Latvijas izlases krāsas pārstāvēt ir liels gods, gan jaunatnes vecumā, gan arī pagājušajā vasarā, kad biju kopā ar lielo izlasi. Ja nesanāk būt komandā, tad noteikti sekoju līdzi izlases veiksmēm."

"Spānijā iemācījos ļoti daudz, jo uz turieni aizbraucu jau 15 gadu vecumā. Tas bija liels pagrieziena punkts un pārmaiņas. Tagad ierodoties jaunā valstī ir vieglāk pierast pie lietām. Basketbola ziņā Spānija ir viena no labākajām līgām Eiropā. Katru dienu ir iespēja trenēties pret labākajiem spēlētājiem un tas tevi padara par labāku basketbolistu. Spānijā pavadīju gandrīz desmit gadus un spāņu valoda man noteikti ir kā otrā," ieskicēja rūjienietis, kurš Ibērijas pussalā pārstāvējis "Baskonia", pārstāvot basku zemes komandu Eirolīgā, kā arī Seviljas "Real Betis" un "UCAM Murcia".

"Neptūnas" komandā lēnām sākam ieiet formā un iepazīt viens otru. Priekš tā, ka visiem kopā nav bijuši ļoti daudz treniņu, pret "Žalgiri" spēlējām gana labi. Domāju, ka ar katru spēli uzlabosim savu sniegumu. Katru dienu jāsper solītis pa solītim uz priekšu. Jāparāda savs labākais sniegums, jāizcīna tik uzvaras cik spējam. Tad viss būs labi!" teica spēka uzbrucējs, kuram "Neptūnas" ir otrā profesionālā komanda Baltijas reģionā pēc "Valmiera/Ordo", kuru basketbolists pārstāvēja nākamajā sezonā pēc vidzemnieku čempiontitula izcīnīšanas.

Šosezon Lietuvas čempionāta augstākajā līmenī spēlē seši Latvijas basketbolisti. Rinalda Mālmaņa pārstāvētās "Neptūnas" treneru korpusā ir arī bijušais Latvijas izlases saspēles vadītājs Sandis Buškevics, kurš iedzīvojies Lietuvā un jau ilgāku laiku trenējis dažādas dienvidu kaimiņu zemes komandas.

Latvijas basketbolisti Lietuvā

SpēlētājsLietuvas LKL
Rolands ŠmitsKauņas "Žalgiris"
Mārtiņš LaksaJonavas ''CBet''
Rinalds MālmanisKlaipēdas "Neptūnas"
Kaspars BērziņšUtenas "Juventus"
Rihards KuksiksPasvāles "Pieno žvaigždes"
Artūrs ŽagarsĶēdaiņu "Nevežis"
Lietuvas NKL
Viktors IļjinsMarijampoles "Sūduva"

🎙Antrasis „Vidury aikštės“ interviu su latviu Rinaldu Malmaniu.

Posted by BC Neptūnas Klaipėda on Sestdiena, 2022. gada 1. Oktobris