Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

VEF un ''Zeļļu'' konflikts: abiem klubiem piespriež 300 eiro naudas sodu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

VEF un ''Zeļļu'' konflikts: abiem klubiem piespriež 300 eiro naudas sodu
Konflikta karstākā epizode – "Zeļļu" personāla pārstāvis izraisa fizisku kontaktu ar VEF spēlētāju Pīdžeju Paipsu. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka vakar notikušajā Latvijas - Igaunijas basketbola līgas Tehniskajā komisijā izvērtēts VEF un Rīgas ''Zeļļu'' konflikts par notikumiem pirmās ceturtdaļfināla spēles beigās, kur vairāki spēlētāji saķērās pēc Džaizeka Lotija gūtā groza. Nolemts nesodīt nevienu spēlētāju vai kluba pārstāvi, taču par divu nolikuma punktu neievērošanu abas komandas sodītas ar 300 eiro naudas sodu.

Piektdien ar trīs spēlēm sākās apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas izslēgšanas spēles. Tajās pirmās uzvaras svinēja VEF, ''Ventspils'' un ''Kalev''/''Cramo'', sestdien pirmo panākumu izcīnot arī ''Prometey''.

Karstākie notikumi bija vērojami Rīgas divu komandu savstarpējā duelī starp VEF un Rīgas ''Zeļļiem''. Spēles izskaņā pie 12 punktu pārsvara, kad abu komandu treneri laukuma malā jau devās spiest cits citam rokas, VEF amerikānis Džeizeks Lotijs tomēr nolēma doties caurgājienā un savu punktu krājumu paplašināt līdz 16. Tas nepatika "Zeļļu" spēlētājam Ričardam Vanagam, un sākās liels konflikts, kurā iesaistījās arī komandu rezervisti un pat arī apkalpojošais personāls, laukumā skrēja arī klubu vadība un apsardze.

Beigu beigās tiesneši pēc video caurskates lēma par diskvalificējošajām piezīmēm VEF piederošajam zellim Rihardam Berkoldam un arī VEF amerikānim Pīdžejam Paipsam, kuri konfliktā iesaistījās no rezervistu soliņa, bet tehniskās piezīmes saņēma "Zeļļu" soliņš un arī spēles tā brīža aktīvais dalībnieks Uģis Pinete. Roberts Blūms ar soda metienu nokārtoja spēles galarezultātu – 87:72.

Pēc spēles tās komisārs Agnis Pērkons pauda, ka svētdien situācija tiks izskatīta un pieņemti mēri. Kā zināms portālam ''Sportacentrs.com'', tad neviens no konfliktā iesaistītajiem nav saņēmis spēļu diskvalifikācijas, taču gan VEF, gan ''Zeļļiem'' piespriesti naudas sodi 300 eiro vērtībā.

VEF 300 eiro sods tika piespriests par nolikuma punkta 8.8.3. neievērošanu - tas ir, ''VEF Rīga'' skatītāju atrašanos laukumā spēles laikā. Visdrīzāk ar to domāts kluba padomes priekšsēdētājs Jānis Blūms, kurš konflikta laikā no tribīnēm devās laukumā. Tikmēr ''Zeļļiem'' 300 eiro sods piespriests par nolikuma punkta 11.13 neievērošanu.

Jau rīt plkst. 18:00 Daugavas Sporta namā gaidāma sērijas otrā spēle starp ''Zeļļiem'' un VEF. Ja uzvarēs pirmie, tad sērijas trešā spēle norisināsies 5. aprīlī, bet VEF uzvaras gadījumā pagājušās sezonas finālisti un 2021./2022. gada sezonas čempioni iekļūs pusfinālā, kur cīnīsies pret ''Prometey'' un ''Ogre'' pāra uzvarētāju.

  -1 [+] [-]

, 2024-03-31 14:14, pirms mēneša
Nekas neparasts nenotika. Daudzas komandas neprot cienīgi zaudēt.

  -1 [+] [-]

, 2024-03-31 18:48, pirms mēneša
Rozā ģimnāzistes, mākslīgs projekts, struktūras nav..Buļbuļs klauns

     [+] [-]

, 2024-03-31 20:36, pirms mēneša
Smacee nost rakstīja: Rozā ģimnāzistes, mākslīgs projekts, struktūras nav..Buļbuļs klauns
Varbūt,argumentēsiet,jeb pašam sarkans d

  +1 [+] [-]

, 2024-03-31 20:52, pirms mēneša
Smieklīgs "sods"...