Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Virsis paziņo par profesionālās karjeras noslēgšanu

Emils Ozerinskis

Virsis paziņo par profesionālās karjeras noslēgšanu
Oskars Virsis. Foto: Lāsma Irša

28 gadu vecumā par profesionālās basketbolista karjeras noslēgšanu pavēstījis Oskars Virsis, kurš savulaik palīdzēja Latvijas U18 izlasei izcīnīt pirmās Eiropas čempionāta medaļas pēc Latvijas neatkarības atjošanas.

Ar sociāla tīkla Facebook starpniecību 28 gadus vecais rūjienietis Oskars Virsis paziņojis par savu karjeras noslēgumu, rakstot: "Ir pienākusi tā diena, kad lieku punktu savai 10 gadus ilgajai profesionālā basketbolista karjerai. Katru gadu zināju, ko darīšu no augusta līdz maijam - spēlēšu spēli, ko mīlu. Grūti apzināties, ka viss labais vienreiz beidzas. Basketbols man ir daudz dzīve devis, pat deva vairāk nekā es ņēmu. Paldies visiem maniem komandas biedriem. Paldies manam pirmajam trenerim Normundam Bišofam, kas mani ievilka basketbolā. Paldies Valmieras jaunatnes trenerim Alvilam Kaufmanim. Paldies Ventspils "Spars" trenerim Jurim Petrovam, kas man palīdzēja iedzīvoties Ventspilī un pietuvināja lielajam basketbolam. Viens no lielākajiem paldies "Ventspils Augstskolas" trenerim Gintam Fogelam. Treneris, kurš parādīja, cik smagi ir jāstrādā, lai kaut ko sasniegtu. Tai laikā tas līkās ļoti smagi, bet tagad saprotu, ka tas bija pareizi. Uzskatu, ka pateicoties tam darbam, ko ieguldīju trenējoties pie viņa, iztiku bez smagām traumām. Vel viens liels paldies trenerim ar lielo burtu ARMANDAM KRAULIŅAM. Lielisks cilvēks un treneris. Paldies trenerim Varim Krumiņs,, kas iekļāva mani U18 izlases sastāva. Ar ko izcīnījām bronzas medaļas EČ. Paldies Aināram Bagatskim, Gatim Melderim, Ainaram Zvirgzdiņam, Edgaram Teterim, Igoram Migliniekam, Edmundam Valeiko, Rūdolfam Rozītim un Sandim Buškevicam, kas man deva iespēju spēlēt savās komandās. Bet vislielākais paldies maniem vecākiem un ģimenei, kas mani ir atbalstījuši visus šos gadus. Ir pienācis laiks doties tālāk un iekarot jaunas virsotnes!"

2007. gadā ar Latvijas U18 izlasi Virsis veica nozīmīgu ierakstu Latvijas basketbola vēstures lapās, palīdzot komandai izcīnīt Eiropas čempionāta bronzas medaļas. Madridē notiekošajā turnīrā rūjienietis devās starta pieciniekā visās komandas spēlēs, dodot būtisku ieguldījumu medaļas kaldināšanā. Astoņās Eiropas čempionāta cīņās basketbolists sakrāja 9,8 punktus.

Karjeras sākumu Oskars Virsis pavadīja Kurzemē, laika periodā no 2005. līdz 2008. gadam spēlējot "Ventspils Augstskolas" komandā. Divās spēlēs Virsim izdevās iziet laukumā arī BK "Ventspils" rindās. 2008. gadā basketbolists pārcēlās atpakaļ uz dzimto pusi, pievienojoties "Valmieras" komandai, kurā Virsis pavadīja četras sezonas. 2012. gadā Virsis kļuva par jaunizveidotās BK "Jēkabpils" pirmo piesaistīto spēlētāju un šīs vienības rindās ārējās līnijas spēlētājs pavadīja pēdējos sešus gadus. Jēkabpiliešu rindās Virsis divas reizes kļuva par Latvijas Basketbola līgas bronzas medaļas ieguvēju.

Kopumā Latvijas čempionāta līmenī Virsis aizvadījis 387 spēles, kurās sakrājis 1985 punktus. Savukārt Baltijas līgā basketbolistam 123 spēles un 537 gūti punkti.

Šogad vairāki Latvijas basketbolisti labākajos sportista gados likuši punktu savai profesionālajai karjerai. 30 gadu vecumā savainojumu dēļ punktu karjerai pielika Artūrs Bērziņš, kuram sekoja arī Haralda Kārļa paziņojums par kedu kāršanu uz nagliņas 27 gadu vecumā. Šodien viņiem pievienojies arī 28 gadus vecais Oskars Virsis.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-30 20:51, pirms 6 gadiem
Tad sanāk, ka nespēlēs arī Norvēģijā, kā sākumā tika runāts?

  -1 [+] [-]

, 2018-09-30 21:10, pirms 6 gadiem
Mošk atrada darbu citur!

     [+] [-]

, 2018-09-30 21:29, pirms 6 gadiem
Malacis, Osi! Visu cieņu Tev par to, ka esi ar labu vārdu visus savus trenerus pieminējis, ko līdzīgu reti sanāk no basketbolistiem lasīt. Žēl, ka beidz spēlēt, vēl jau laikam veselība ļāva, bet... tā ir Tava dzīve un izvēle. Lai veicas! Varbūt kādreiz VOC saskriesimies...

     [+] [-]

, 2018-09-30 23:00, pirms 6 gadiem
Īsta mīlestība neilgst 10gadus... "patīk", kā pēkšņi visiem basketbolistiem apnikums uznācis no bumbas-vai apjēguši, ka spēlē par vēdera tiesu!?

     [+] [-]

, 2018-10-01 15:24, pirms 6 gadiem
Skumjš gads LV basketbolā, A.Bērziņš, H.Kārlis, tagad vēl Virsis beidz karjeru, žēl, ka visi vēl normālā spēlētāja vecumā beidz karjeru.