Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpils" tuvāko sezonu laikā negrasās spēlēt Latvijas augstākajā līgā

Krišs Upenieks

"Jēkabpils" tuvāko sezonu laikā negrasās spēlēt Latvijas augstākajā līgā
Sandis Buškevics
Foto: L.Irša, BK Jēkabpils

Basketbola klubs "Jēkabpils" tuvāko divu sezonu laikā negrasās startēt valsts spēcīgākajā čempionātā, tā vietā izvēloties spēlēt Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā (LBL 2), aģentūrai LETA atklāja komandas direktors Juris Kalniņš.

Kā vēstīts, šomēnes tika panākta principiāla vienošanās par apvienotās Latvijas un Igaunijas vīriešu basketbola līgas izveidi. Čempionāta rīkotāji iecerējuši, ka no katras valsts piedalīsies astoņas komandas, kuras iepriekšējā sezonā startēja valstu augstākajās līgās.

Jau pagājušajā nedēļā mediji vēstīja, ka "Jēkabpils" nākamajā sezonā, visticamāk, nespēlēs valsts spēcīgākajā čempionātā, līdz ar to Sēlijas klubs nepiedalītos arī apvienotajā čempionātā. Kā aģentūrai LETA atklāja Kalniņš, piektdien tiekoties ar Jēkabpils domes priekšsēdētāju Raivi Ragaini, sperts pozitīvs solis uz priekšu, lai izveidotu spēcīgu vietējo komandu, kas spēlētu LBL 2 bez ambīcijām tuvāko sezonu laikā startēs valsts spēcīgākajā čempionātā.

"Komanda, visticamāk, startēs LBL2. Jēkabpilī mainās sporta struktūra, līdz ar to šobrīd pilsētā nav vietas profesionālajam sportam. Arī volejbolam neklāsies viegli, bet basketbols bija finansiāli sāpīgākais pasākums," stāstīja Kalniņš. Jēkabpils pašvaldība šobrīd nevar atvēlēt tik lielu finansējumu basketbola klubam, lai tas varētu startēt Latvijas augstākajā līgā.

"Tajā pat laikā ir vēlme saglabāt basketbola klubu un tā zīmolu. Domāju, ka ar manu palīdzību un domes līdzfinansējumu izdosies izveidot pilsētai patīkamu komandu un piepildīt sporta nama tribīnes. Komandas sastāvs pamatā būs no jēkabpiliešiem. Nākamajos divos gados ir plānots piedalīties LBL 2, tajā pat laikā uzturot komandā augstu organizācijas un sportisko līmeni. Varbūt piesaistīsim kādu treneri, kurš strādās ar jauniešiem," skaidroja Kalniņš.

"Jēkabpils" aizvadītajā LBL sezonā regulārajā čempionātā 29 spēlēs izcīnīja astoņas uzvaras, par mata tiesu neiekļūstot izslēgšanas turnīrā. Basketbola klubs "Jēkabpils" dibināts 2012.gadā un iemantojis vietējās publikas atzinību. 2014. un 2015.gadā "Jēkabpils" komanda izcīnīja Latvijas čempionāta bronzas medaļas.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2018-06-29 18:40, pirms 6 gadiem
Bēdīgi,LBL pietrūks Jēkabpils blice!

  +2 [+] [-]

, 2018-06-29 18:47, pirms 6 gadiem
Jēkabpilij prioritāte noteikti ir volejbols, kurā ir vērā ņemami panākumi, turklāt daudzi arī vietēji čaļi, nevis trešā līmeņa blicē b-bolā.

  -2 [+] [-]

, 2018-06-29 18:56, pirms 6 gadiem
LBL jau taa shogad grima,vis sliktaakais chempis peedejo gadu laikaa. un tagad veel pa grunti aiziet Jekabpils,dabiigi te savu lomu speelee ,ka pie varas samazvanci,Salcevich nebuutu pieljaavis taadu blamaazzu,ljonka basketbolu atbalstija,bet volejbols....

  -1 [+] [-]

, 2018-06-29 19:07, pirms 6 gadiem
Ragainis ar savu autokrosu var iet ieskrieties, kāds tur talants un fanošana.Nitišam iedod naudu- brauc. Jēkabpilī par basketbolu sāka fanot cilveki,kam basketbols nepatika nemaz.

Un nekad nevienam musu Latvijas flagmanim neklājās viegli Jēkabpils sporta namā.
Stulbums

  -1 [+] [-]

, 2018-06-29 19:13, pirms 6 gadiem
RealT rakstīja: Bēdīgi,LBL pietrūks Jēkabpils blice!
Lat - Est līgai

     [+] [-]

, 2018-06-29 19:29, pirms 6 gadiem
player7 rakstīja: Ragainis ar savu autokrosu var iet ieskrieties, kāds tur talants un fanošana.Nitišam iedod naudu- brauc. Jēkabpilī par basketbolu sāka fanot cilveki,kam basketbols nepatika nemaz.

Un nekad nevienam musu Latvijas flagmanim neklājās viegli Jēkabpils sporta namā.
Stulbums
Šai domei basis neinteresē, domā tikai kā Nitišam piķi iedot. Pat uz asfaltu krāpjas...

  +1 [+] [-]

, 2018-06-29 20:02, pirms 6 gadiem
balts rakstīja: Šai domei basis neinteresē, domā tikai kā Nitišam piķi iedot. Pat uz asfaltu krāpjas...
nekrāpjas uz asfaltu, AP smagi iebrauca auzās ar to, tas raidījums ir diemžēl pērkams un stipri vienpusīgu viedokli atspoguļo

  +2 [+] [-]

, 2018-06-29 21:17, pirms 6 gadiem
Var jau saprast - kāpēc lai Jēkabpils ļautu sevi čakarēt un ļaut citu pilsētu spēlētājiem spēlēt savā komandā par Jēkabpils naudu? Pie tam taču viņi arī leģionārus no ārzemēm ņēma un ilgi tas tā turpināties nevarēja, ka nauda aizplūst svešiem spēlētājiem projām. Ja komandu nevar nokomplektēt no vietējiem, tad nav īsti jēga tādam pasākumam. Tagad jāaudzina jaunie un caur LBL2 jāizsitās ar tiem elitē, vienalga vai LBL tas sauksies vai LatEst līga!

  +2 [+] [-]

, 2018-06-29 22:22, pirms 6 gadiem
Skudriniek, pilnīgi piekrītu ! Nav ko finansēt ļoti zema līmeņa "profesionāļus" ! Lai iet strādāt, kā 1.līgas futbolisti , un citi fizkultūrieši - novusisti , ping-pongisti u.c. piepisti.

  -1 [+] [-]

, 2018-06-29 22:56, pirms 6 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Var jau saprast - kāpēc lai Jēkabpils ļautu sevi čakarēt un ļaut citu pilsētu spēlētājiem spēlēt savā komandā par Jēkabpils naudu? Pie tam taču viņi arī leģionārus no ārzemēm ņēma un ilgi tas tā turpināties nevarēja, ka nauda aizplūst svešiem spēlētājiem projām. Ja komandu nevar nokomplektēt no vietējiem, tad nav īsti jēga tādam pasākumam. Tagad jāaudzina jaunie un caur LBL2 jāizsitās ar tiem elitē, vienalga vai LBL tas sauksies vai LatEst līga!
pilnīga tualetes domāšana, pēc tāda principa, var daudz Eiropas komandu likvidēt

  +1 [+] [-]

, 2018-06-29 23:11, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: pilnīga tualetes domāšana, pēc tāda principa, var daudz Eiropas komandu likvidēt
Nekas jau nav zaudēts - jāturpina ar savu audzēkņu trenēšanu tagad un jau pēc dažiem gadiem Jēkabpils būs pieprasīta komanda, ar savu akadēmiju. No nekā nevar uztaisīt naudu, tas arī jāsaprot. Visiem Eiropas klubiem apakšā ir zolīdas akadēmijas, un tā jau tā sponsoru nauda rodas, ne jau nu gluži no zila gaisa provincēs kaut ko sponsorē.
Protams, atšķirīga situācija ir lielpilsētas - tur naudu neskaita.

  -1 [+] [-]

, 2018-06-29 23:26, pirms 6 gadiem
Jēkabpilī ar lielu pompu turpināsies nitišiāde... Oskar Virsi, brauc mājās!

  +1 [+] [-]

, 2018-06-30 00:33, pirms 6 gadiem
Kā pie varas vairs nav Ļoņas ar draugeļiem. tā basketbolu nevajag.

  -1 [+] [-]

, 2018-06-30 01:12, pirms 6 gadiem
Ļoti žēl. Jaunā Jēkabpils pašvaldības vadība ļoti labu un perspektīvu komandu nobendēja.