Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"VEF" par izglītību, pret aizliegtām vielām

"VEF" par izglītību, pret aizliegtām vielām
Edgars Jeromanovs

Trešdien, 28.janvārī, Natālijas Draudziņas ģimnāzijā basketbola kluba "VEF Rīga" spēlētāji Edgars Jeromanovs un Māris Gulbis tikās ar 12.klases skolēniem, lai runātu par godīgu un no aizliegtajām vielām tīru sportu.

Abi spēlētāji dalījās iespaidos par savu basketbolista karjeru, kā arī atbildēja uz dažādiem jautājumiem, organizēja konkursus un dalīja autogrāfus.

Tikšanās notika Natālijas Draudziņas ģimnāzijā, jo šajā skolā mācījies "VEF Rīga" kapteinis Edgars Jeromanovs. Savā uzrunā viņš arī atgādināja, ka tieši ar N.Draudziņas ģimnāzijas komandu esot izcīnījis Rīgas domes kausu.

Tikšanās laikā spēlētāji atzina, ka ir izvēlējušies basketbolu un aizliegtajām vielām viņu dzīvē nav vietas. M.Gulbis skolēnus mudināja ne tikai nopietni sekot līdzi veselīgam dzīvesveidam, bet arī nopietni pievērsties mācībām. "Profesionāla basketbolista karjera ilgst tikai līdz aptuveni 35 gadiem, ir laicīgi jādomā, ko darīt pēc tam," izvērtējot personīgo pieredzi uzsvēra "VEF" uzbrucējs. Tāpat M.Gulbis klātesošajiem pastāstīja par gadījumu, kad papēža traumas dēļ viņš, uzklausot ārsta padomu, vērsies Latvijas Antidopinga nodaļā, lai saņemtu atļauju lietot konkrētus medikamentus.

Atbildot uz jautājumiem par Rīgas "VEF" un tā galveno treneri Valdi Valteru, abi spēlētāji uzsvēra, ka galvenā lieta, ko no viņa iemācījušies, ir cienīt, bet nerespektēt pretinieku. Basketbolisti atzina, ka V.Valters ir cilvēks uzvarētājs, viņš arī komandai protot iedvest pārliecību. Nevis pašpārliecinātību, bet tieši ticību, ka viss ir iespējams.

Pasākumā, kas notika Latvijas Basketbola līgas (LBL) kampaņas "Par tīru spēli" ietvaros, piedalījās arī Sporta medicīnas valsts aģentūras Antidopinga nodaļas vadītāja Liene Kozlovska, kura informēja klātesošos par savas pārstāvētās organizācijas darbību, kā arī LBL direktors Jānis Janševics, kurš pastāstīja par līgas organizēto antidopinga kampaņu 2008./09.gada sezonā.

Jāatgādina, ka, lai pievērstu uzmanību narkotiku radītajam postam, mudinātu to apzināties, "VEF Rīga" jau pagājušajā gadā iesaistījās cīņā pret atkarībām, izsludinot eseju konkursu 7.-9.klašu skolēniem ar tematu "Kāds vienmēr uzvar, un kāds vienmēr zaudē. Narkotikas uzvar vienmēr", tajā piedalījās gandrīz 400 bērni no visas Latvijas.

"VEF" mērķis līdz ar sportisko ieceru īstenošanu ir kļūt par sociāli atbildīgu basketbola klubu.

Informāciju sagatavoja:
Laila Spaliņa
BK VEF Rīga direktore
vefriga.com

     [+] [-]

, 2009-01-29 17:20, pirms 15 gadiem
atkal ķeksīti var LBS atvilkt!!!!!!!!!!!!!! darbs padarīts ,bet skolniekiem tik nospļauties ....