Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Igaunijas medijs: "Valga/Valka" sastāvu pastiprina spēka uzbrucējs Eihfuss

Emils Ozerinskis

Igaunijas medijs: "Valga/Valka" sastāvu pastiprina spēka uzbrucējs Eihfuss
Timo Eihfuss
Foto: Siim Semiskar

Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas komanda "Valga/Valka" nolīgusi Igaunijas spēka uzbrucēju Timo Eihfusu, apliecinājis pats spēlētājs sarunā ar Igaunijas portālu "Korvpall24".

"Valgas/Valkas" rindās jaunajā sezonā spēlēs 29 gadus vecais igauņu spēka uzbrucējs Timo Eihfuss, kurš pagājušajā sezonā bija vispieredzējušākais spēlētājs un viens no līderiem Pērnavas komandā "Parnu Sadam". Interesanti, ka pērnajā sezonā Igaunijas čempionātā Pērnavas vienība regulārajā sezonā atradās aiz "Valgas/Valkas", bet izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā četru spēļu sērijā pie panākuma tika tieši pērnavieši. Ostas pilsētas komanda pusfinālā piekāpās Tallinas "Kalev/Cramo", bet sērijā par trešo vietu atzina "Avis Rapla" pārspēku.

Divus metrus garais Eihfuss aizvadītajā sezonā Pērnavas vienības rindās Igaunijas čempionātā aizvadīja kopumā 34 spēles, vidējos statistikas rādītājos sakrājot 7,6 punktus un 4,3 atlēkušās bumbas zem groziem. Savukārt Baltijas līgā spēlētāja rēķinā 9,4 punkti un 4,3 atlēkušās bumbas 12 nospēlētos mačos. Profesionālo karjeru Eihfuss uzsāka Rakveres "Tarvas" sastāvā, kur spēlēja līdz 2008. gadam. Nākamos astoņus gadus uzbrucējs pavadīja "Tartu Ulikool/Rock". 2016./2017. gada sezonā Eihfuss atgriezās finansu grūtībās nonākušajā Rakveres komandā, bet sezonas otrajā pusē pārcēlās uz Tallinas "Kalev/Cramo", trešo reizi karjerā kļūstot par Igaunijas čempionu. Pagājušajā sezonā bijušais Igaunijas valstsvienības spēlētājs pārstāvēja Pērnavas vienību.

Igaunijas medijam "Korvpall24" Timo Eihfuss pastāstīja: "Mans aģents sazinājās ar mani un vaicāja vai esmu ieinteresēts spēlēt Valgā. Atbildēju - kāpēc nē. Ziņas par Valgas interesi pienāca jau pēc Kristapa Zeida aiziešanas no komandas... Nosliecos par labu Valgai, jo tas bija labākais piedāvājums. Tā ir komanda pret kuru pretiniekiem ir nepatīkami spēlēt un mums pagājušajā sezonā ar viņiem bija daudz jācīnās. Gribēju izmēģināt to, kā ir spēlēt pie ārzemju trenera. Interesanti, ka līdz šim tas nebija vēl noticis."

Jaunajā sezonā "Valgu/Valku" trenēs latviešu speciālists Armands Misus, kurš līdz šim bija Liepājas sieviešu komandas treneris. Saistībā ar spēlēšanu pie Latvijas trenera Eihfuss pastāstīja arī par savām latviešu valodas zināšanām: "Tas ir sāpīgs jautājums. Vienīgais vārds ko zinu ir "saldejumps" [domāts "saldējums"]. Varbūt ir labāk, ka latviešu valodu nezinu. Pat tad ja treneris uz mani bļaus, varēšu domāt ka viņš saka mīļvārdiņus."

Līdz ar Eihfusa pievienošanos ir zināmi pieci spēlētāji, kuri jaunajā Latvijas - Igaunijas apvienotajā basketbola līgā spēlēs "Valgas/Valkas" rindās. No iepriekšējās sezonas komandas sastāvā palicis Kristaps Miglinieks un pievienojies ogrēnietis Guntis Sīpoliņš. Tāpat komanda parakstījusi līgumus ar igauņiem Martinu Jurtomu un Tomu Kaldri.

Izmantotie resursi:
https://korvpall24.ee/

  -1 [+] [-]

, 2018-08-27 21:26, pirms 6 gadiem
Mekl︍︍ējat p︍uisi!
E︍s es︍︍mu Poli︍na, e︍s e︍smu 2︍1, ja︍utrs, sla︍ids u︍n na︍v pie︍ticīg︍s v︍isp︍ār))
Fo︍to u︍n tālr︍uņa num︍urs anke︍︍tā >>︍> 18pop.tk