Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

''Valmiera'' uzvar LU, izcīnot 16. uzvaru LBL

Krišs Upenieks

''Valmiera'' uzvar LU, izcīnot 16. uzvaru LBL
Foto: Romualds Vambuts

Šovakar 16. uzvaru Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārās sezonas ietvaros izcīnīja ''Valmiera'', kas viesos pārliecinoši ar rezultātu 92:71 pārspēja ''Latvijas Universitātes'' basketbolistus. Pāvels Veselovs šajā mačā guva 28 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas.

Starta piecnieki

Latvijas Universitāte:Slišāns, Malahovskis, Peiners, Dušelis, Bērziņš
Valmiera: Gabrāns, Virsis, Kaufmanis, Graudiņš, Veselovs

Mača sākumā valmieriešiem nekur tālu neizdevās aizbēgt, tomēr pirmās ceturtdaļas viducī studentu uzbrukums pamatīgi iestrēga, kas visiem ļāva atrauties (19:6). LU basketbolistiem neveicās metienos no spēles, bet, pateicoties pāris labām izspēlēm līdz groza apakšai, ‘’Valmiera’’ tālāk netika – pēc desmit minūtēm 24:12 par labu viesiem.

Otrā ceturkšņa sākumā mājinieki pāris reizes labi nospēlēja aizsardzībā, kas viņiem ļāva veikt nelielu izrāvienu (17:24). Pēc šāda pavērsiena ‘’Valmiera’’ saņēmās, veicot astoņu punktu izrāvienu un atkal iegūstot drošāku pārsvaru – 34:17. Atlikušās pirmā puslaika minūtes aizritēja diezgan mierīgi, un pēc tā 18 punktu pārsvars Aināra Zvirgzdiņa vadītajiem vīriem – 48:30.

Otro puslaiku ar diviem (Gabrānam un Graudiņam) precīziem trejačiem iesāka ‘’Valmiera’’, iegūstot lielāko pārsvaru visā mačā – 54:30. Trešās desmitminūtes atlikušajā laikā vairāki veiksmīgi uzbrukumi padevās arī LU basketbolistiem, kas līdz ceturtdaļas beigām ļāva viņiem mazliet pietuvoties rezultātā – 48:68. Lai arī ik pa brīdim studenti mazliet spēja pievilkt, tomēr nopietna intriga šajā mačā nebija, un galarezultātā ‘’Valmiera’’ izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 92:71.

Lielisku maču aizvadīja Pāvels Veselovs, kurš šajā mačā guva 28 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, noformējot sev ''double-double''. Pa 15 punktiem diviem Jāņiem - Kaufmanim un Graudiņam, bet otram arī deviņas bumbas zem groziem un septiņas rezultatīvas piespēles. Studentu sastāvā rezultatīvākais ar gūtajiem 14 punktiem bija Žanis Peiners, bet 13 punktus, septiņas atlēkušās bumbas un trīs rezultatīvas piespēles pievienoja Artūrs Dušelis.

Pateicoties šai uzvarai ''Valmiera'' (16-8) turnīra tabulā saglabāja otro vietu, bet ''Latvijas Universitāte'', piedzīvojot 23 zaudējumu 27 spēlēs, nespēja pietuvoties ''Turības'' basketbolistiem, nostiprinoties pēdējā pozīcijā.

LBL regulārā sezona, 27. marts

Latvijas Universitāte - Valmiera 71:92 (12:24, 18:24, 18:20, 23:24)

LU: Peiners 14, Dušelis 13, Brigmanis 8, Malahovskis 8, Eiduks 8, Rozītis 7, Straudovskis 5, Slišāns 4, Bērziņš 2, Jaunzems 2
Valmiera: Veselovs 28, Graudiņš 15, Kaufmanis 15, Ziediņš 10, Gabrāns 10, Virsis 7, Bedrītis 5, Bērziņš 2, Veinbergs, Iļjins