Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL: "Valmierai" +35 pret "Turību"

Raivis Dombrovskis
Raivis Dombrovskis

LBL: "Valmierai" +35 pret "Turību"
Kristaps Dārgais un ''Valmiera'' turpina cīņu par trešo vietu Aldaris LBL kopvērtējumā. Foto: Jānis Priedītis

Šodien pārliecinošu uzvaru Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā turnīra spēlē izcīnīja BK ''Valmiera'', kas savā laukumā ar 81:46 sagrāva ''Turības'' studentus. Vara Krūmiņa trenētajai komandai joprojām ir reālas izredzes aizsniegties līdz trešajai vietai turnīra tabulā, un, lai to izdarītu, aprīlī būs jāapspēlē tiešie konkurenti - BK ''Jēkabpils''.

Mača favorīte ''Valmiera'' pēc diezgan neveiksmīga spēles sākuma (pirmajās četrās minūtēs 1/8 metienos) pirmās ceturtdaļas vidū divreiz īsā laikā atņēma pretiniekiem bumbu un solīdi spēlēja aizsardzībā. Tas pavēra iespējas ātrajiem un pusātrajiem uzbrukumiem, kurus izdevās realizēt pietiekami veiksmīgi un uz tablo noformēt 11 punktu handikapu (17:6). Pirmajā ceturtdaļā aktīvs laukumā bija savainojumu izārstējušais Kaspars Cipruss - kādā no epizodēm bijušais izlases centrs pārdriblēja bumbu pāri visam laukumam un pēc komandas biedra piespēles pats noslēdza sevis izveidoto ātro uzbrukumu. Brīdi vēlāk Kaspars izprovocēja nesportisko piezīmi, taču aizmeta garām abus soda metienus (pirmais no tiem neskāra groza konstrukciju).

Otrajā ceturksnī spēle izlīdzinājās - Raimonda Feldmaņa vadītā ''Turība'', līdzīgi kā spēles ievadā, turpināja meklēt sev parocīgus mikrodueļus spēlē viens pret vienu, bet aizsardzībā pielietoja zonu. Studentus uzbrukumā uz priekšu vilka cēsnieki Vīņauds un Rudmiezis, kuri vairākkārtīgi nodemonstrēja savu individuālo meistarību un pirmajās 20 minūtēs guva 20 no ''Turības'' 28 punktiem. Ejot lielajā pārtraukumā, valmieriešu pārsvars sarucis no 17 līdz septiņiem punktiem (35:28).

Pēc lielā pārtraukuma Vara Krūmiņa padotie kāpināja apgriezienus aizsardzībā, kas ''Turības'' aizsargiem sagādāja manāmas problēmas uzbrukumu ievadīšanā. Spēlē pieci pret pieci studenti pret ''Valmieru'' izskatījās nepārliecinoši, bet laukuma saimnieki, pateicoties Amoliņa un Vītola rezultativitātei, trešajā ceturtdaļā iekrāja 22 punktu pārsvaru (58:36). Pēdējās desmit minūtēs brīnumi nenotika, un mājinieku pārsvars beigu beigās sasniedza 35 punktus (81:46). ''Valmierai'' 4-0 sērijā pret ''Turību''.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais bija uzbrucējs Ernests Kalve (13), bet 12 punkti un četras pārķertas bumbas pieredzējušajam aizsargam Sandim Amoliņam. Viesiem 19 punkti (2p. - 5/12, 3p. - 3/8) un sešas atlēkušās bumbas Mārtiņa Vīņauda rēķinā.

''Valmierai'' šī LBL turnīrā ir piektā uzvara pēc kārtas, un ar bilanci 23-10 pērnās sezonas bronzas medaļu ieguvēji kopvērtējumā patlaban saglabā ceturto pozīciju 12 komandu konkurencē. Līdz regulārā turnīra noslēgumam valmieriešiem vēl jāaizvada četras spēles. Trīs no tām būs mājas spēles pret ''Jūrmalu'', ''Jēkabpili'' un ''Jelgavu'', bet izbraukumā jāsacenšas ar ''Latvijas Universitātes'' basketbolistiem.

Aldaris LBL regulārais turnīrs. 26. marts

Valmiera - Turība 81:46 (17:6, 18:22, 23:8, 23:10)
Valmiera: Kalve 13, Amoliņš 12 (4 pārķ.b.), Dārgais 10 (7 atl.b.), Vītols 10 (8 rez.piesp.), Krūmiņš 9, Kaufmanis 8, Cipruss 8, Geks 6, Gražulis 3 (9 atl.b., 2 bl.), Ziediņš 2, Gabrāns, Elksnis.
Turība: Vīņauds 19 (6 atl.b.), Rudmiezis 9 (3 pārķ.b.), Bēts 6, Antrops 6, Sīpoliņš 4, Adiņš 2, Uškāns, Ate, Endzels, Mičulis, Muižnieks.

Izmantotie resursi:
basket.lv

  -1 [+] [-]

, 2014-03-26 20:35, pirms 11 gadiem
urrraaa!